december 12, 2019

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en een leuke stad om je een aantal dagen te vermaken. Er is genoeg te doen en te zien in Kuala Lumpur door de diverse culturen, mooie gebouwen en leuke bezienswaardigheden. Tijdens onze reis door Maleisië en Indonesië bezochten wij Kuala Lumpur drie keer. We hebben de 9 beste tips voor Kuala Lumpur voor je op een rijtje gezet!

1. China Town

Kuala Lumpur heeft een groot centrum, maar de leukste plek om te verblijven is in China Town. Hier vind je namelijk de meeste backpackers en dat geeft een gezellige sfeer. Rondom de Petaling Street vind je souvenirwinkeltjes en eettentjes. Kuala Lumpur is een multiculturele stad en dat is goed terug te zien. In China Town zie je Chinese tempels, maar ook hindoeïstische tempels. Door de verschillende culturen heb je ook erg divers eten.

China Town Petaling Street Kuala Lumpur

2. Jalan Alor street food market

Kuala Lumpur is een erg westerse stad in vergelijking met andere Aziatische steden zoals bijvoorbeeld Hanoi. Persoonlijk houd ik meer van de chaos, de toeterende scooters, de kleine eetstalletjes langs de weg en de Aziatische drukte. In Kuala Lumpur is alles meer gestructureerd en rijden er alleen maar auto's in plaats van scooters. Ondanks dat, is er wel één plek in Kuala Lumpur waarbij ik het gevoel van het chaotische Azië kreeg en dat was bij de Jalan Alor street food market. Hier kun je allemaal lokale en culturele gerechten eten en is het er super gezellig!

Jalan Alor street food Kuala Lumpur

3. Batu Caves

Ongeveer 15 km van het centrum vandaan vind je de Batu Caves. Met een Grab (een soort Uber) rijd je in ongeveer 45 minuten naar de Batu Caves. Dit zijn grotten in kalkstenen bergen met een opvallend groot standbeeld, een hindoeïstische tempel, gekleurde trappen en héél veel brutale apen. 

Batu Caves Kuala Lumpur

4. KL Eco Forest Park

In het centrum van Kuala Lumpur zit een verstopt natuurpark, namelijk het KL Eco Forest Park. Wil je even ontsnappen uit de drukke stad? Dan is dit dé ideale manier! In het park kun je de Canopy Walk doen waarbij verschillende punten met hangbruggen met elkaar verbonden zijn. De Canopy Walk is ook nog eens gratis te bezoeken!

Canopy KL Eco Forest Park

Canopy KL Eco Forest Park

5. Menara KL Tower

De Menara KL Tower is één van de hoogste communicatietorens van de wereld met een hoogte van maar liefst 421 meter! Waar je ook in Kuala Lumpur loopt, overal zie je de toren uitsteken. Vanaf het KL Eco Forest Park kun je lopen naar de Menara KL Tower. Rondom de KL Tower leven veel aapjes, vooral omdat de toeristen de apen voeren helaas. Als je wilt, kun je naar boven gaan voor een prachtig uitzicht. Wij kozen ervoor om dit niet te doen, omdat het nogal prijzig is en er genoeg andere spots zijn om het uitzicht van Kuala Lumpur te bewonderen. Later in deze blog vertel ik je hier meer over.

Menara KL Tower

6. Jamek Moskee

Zoals ik al zei is Kuala Lumpur een erg multiculturele stad. Veel inwoners van Maleisië zijn moslim en daarom staan er in Kuala Lumpur een aantal mooie moskeeën. De Jamek Moskee is de oudste moskee van Kuala Lumpur en het gebouw heeft mooie details. 

Jamek moskee Kuala Lumpur

7. Sultan Abdul Samad gebouw

Op slechts 5 minuten lopen van de Jamek Moskee vind je een ander mooi gebouw: de Sultan Abdul Samad die ook zeker een bezoek waard is.

Sultan Abdul Samad gebouw

8. Petronas Towers

Wie aan Kuala Lumpur denkt, ziet meteen de iconische dubbele gebouwen voor zich: de Petronas Towers. Met een hoogte van 452 meter zijn de Petronas Towers één van de hoogste gebouwen ter wereld. Het is leuk om deze gigantische gebouwen zowel overdag als in de avond te bezoeken. 's Avonds worden de gebouwen mooi verlicht en is er een gekleurde fonteinen show. Erg indrukwekkend!

Patronas Towers Kuala Lumpur

9. Regalia Residence

Zoals ik eerder zei, zijn wij niet bij de Menara KL Tower naar boven gegaan, omdat er genoeg andere (goedkopere) spots zijn om het uitzicht van Kuala Lumpur te bewonderen. Regalia Residence is een appartementen complex waar je via Airbnb een goedkoop appartement kunt huren voor één of meerdere nachten. Het leuke aan dit appartementencomplex is dat je op het dak van het complex, op de 37e verdieping, een panorama zwembad hebt waar je prachtig uitzicht hebt over Kuala Lumpur. Het is dus echt een dikke aanrader om hier te overnachten!

Regalia Residence

Dit waren mijn 9 tips voor Kuala Lumpur! Benieuwd naar meer blogs over Maleisië en Maleisisch Borneo? Bekijk dan hier alle blogs