juni 25, 2020

In 2 weken maakten wij een rondreis door Noord-Laos en dat was fantastisch! De natuur in Laos is prachtig, de mensen zijn relaxed en er is genoeg te doen voor de outdoor liefhebber. Tijdens onze rondreis van 2 maanden door Zuidoost-Azië was Laos zeker één van mijn hoogtepunten! Lees in deze blog onze reisroute van 2 weken.

Rondreis Laos 2 weken

Laos is groot land en in 2 weken kun je dus helaas niet alles zien. Om die reden kozen wij er voor om alleen te reizen door het noorden van Laos, en dat is ons prima bevallen! Heb je langer de tijd? Dan kun je er voor kiezen om van Noord naar Zuid te reizen en visa versa. Veel reizigers combineren Laos echter met andere Aziatische landen zoals Thailand, Vietnamof Cambodja. 

Luang Prabang 3 dagen

Wij bezochten Laos tijdens onze 2 maanden rondreis door Zuidoost-Azië en vlogen van Chiang Mai, Thailand naar Luang Prabang. Vandaar dat deze reisroute start in Luang Prabang en eindigt in Vientiane. Mocht je alleen Laos bezoeken dan kun je vliegen naar Vientiane en deze reisroute andersom doen!

Luang Prabang is een sfeervol klein stadje aan de Mekong rivier met een aantal leuke bezienswaardigheden en activiteiten. Doordat Luang Prabang vroeger een kolonie is geweest van Frankrijk kun je hier ook terecht voor de lekkerste baguettes en croissants! In de stad zelf is het leuk om de Phu Si Heuvel te beklimmen voor fantastisch uitzicht over de stad en ook een boottocht over de Mekong rivier mag zeker niet ontbreken wanneer je Luang Prabang bezoekt! Huur een dag een scooter en bezoek de mooiste watervallen van Zuidoost-Azië die op nog geen 30 km van Luang Prabang te vinden zijn.

In mijn blog "Wat te doen in Luang Prabang, Laos" lees je wat je nog meer kunt doen in Luang Prabang.

Rondreis Laos 2 weken

Rondreis Laos 2 weken

Nong Khiaw 4 dagen

Nong Khiaw is mijn favoriete bestemming in Laos! De natuur in deze omgeving is echt prachtig en het fijne is dat er geen massatoerisme is, iets wat ik heel belangrijk vind. Nong Khiaw is een plek waar je tot rust kunt komen, maar ook voor de actieveling is er genoeg te doen. Beklim een uitkijkpunt voor de mooiste uitzichten, ga ziplinen door de onaangetaste jungle en kajak over de rivier. Je leest er meer over in de blog "8 x doen in Nong Khiaw, Laos".

Rondreis Laos 2 weken

Rondreis Laos 2 weken

Muang Ngoi 1 dag

Muang Ngoi is een klein dorpje op ongeveer 17 km van Nong Khiaw vandaan. Een aantal jaar geleden was dit 'authentieke' dorp alleen bereikbaar via een boot, was er geen WiFi en waren er amper accommodaties te vinden. Tegenwoordig is dat niet meer zo en kun je er als backpacker makkelijk verblijven. Wij kozen er voor om een dagtrip te maken naar Muang Ngoi en dat was heel leuk!
Rondreis Laos 2 weken

Rondreis Laos 2 weken

Vang Vieng 4 dagen

Vanuit Nong Khiaw rijden we met de minibus in ongeveer 7 uur naar één van de populairste plekken van Laos: Vang Vieng. Veel backpackers komen met maar één doel naar Vang Vieng: 'tuben'. Tuben is wat mij betreft leuk als je met een groep bent, maar dit moet zeker niet het hoofddoel zijn om Vang Vieng te bezoeken. In de omgeving van Vang Vieng vind je namelijk prachtige natuur en ook voor de actieveling is er genoeg te doen! Je kunt er een aantal gave uitkijkpunten beklimmen, maar ook heerlijk relaxen bij één van de vele "Blue Lagoons". In mijn blog "Tips voor Vang Vieng, Laos" vertel ik je welke uitkijkpunten en Blue Lagoons zeker de moeite waard zijn!

Rondreis Laos 2 weken

Rondreis Laos 2 weken

Vientiane 2 dagen

Vientiane is het eindpunt van onze 2 weken rondreis door Laos. Wij waren hier maar één dag, maar je kunt er ook voor kiezen om 2 dagen te blijven. Op internet lees ik dat Vientiane vaak wordt overgeslagen en dat het niet leuk is. Ik had echter een andere ervaring. In de avond is er een gezellige Night Market waar je terecht kunt voor leuke souvenirs, er is een leuke boulevard waar het 's avonds echt tot leven komt. De lokale bevolking komt bij elkaar in het park om te sporten en het geeft echt een vakantie gevoel. Overdag is het leuk om een fiets te huren en bezienswaardigheden te bezoeken zoals de Patuxai, de Aziatische versie van de Arc de Triomphe. 

Rondreis Laos 2 weken

Rondreis Laos 2 weken

Al met al kun je heel Laos zeker niet in twee weken zien, maar het noorden van Laos heeft mij echt verrast! De natuur is ontzettend mooi, de mensen zijn heel relaxed (soms iets té relaxed als je haast hebt..) en het eten is er heerlijk. Laos is zeker een land die je op je bucketlist kunt zetten!