augustus 22, 2019

Heb je ooit wel eens van de Train Street van Hanoi gehoord? Dit is niet zomaar een normale treinrails, nee. Dit is waarschijnlijk de tofste treinrails, die je ooit zult zien. Wat deze treinrails zo bijzonder maakt, is dat de trein dwars door de woonwijken van Hanoi rijdt. Dat levert geweldige plaatjes op! Je kunt een kijkje nemen in het leven van de lokale bevolking. De mensen die hier wonen, gebruiken de treinrails om te leven leven. Ze wassen er af, ze koken, kinderen spelen er in het rond en nog veel meer. De Vietnamezen houden van het buitenleven! In deze blog vertel ik je graag waar je de treinrails in Hanoi kunt vinden en waar je rekening mee moet houden.

Treinrails Train Street Hanoi Vietnam

Waar vind ik de Hanoi Train Street?

De treinrails van Hanoi vind je in het centrum van Hanoi en mag daarom zeker niet ontbreken op je to do lijstje. Je kunt op verschillende plekken de treinrails bezoeken, maar er zijn twee plekken die ik je aan kan bevelen. De eerste plek ligt tussen de straten Lê Duẩn en Khâm Thin. De precieze locatie vind je op Google Maps hier.

Je kunt de trein ook bezoeken vanaf de andere kant of je kunt er voor kiezen om beide plekken te bezoeken. De tweede plek ligt aan de straat Trần Phú. De precieze locatie vindt je op Google Maps hier

Treinrails Train Street Hanoi Vietnam

Treinrails Train Street Hanoi Vietnam

Wanneer komt de trein langs?

Elke dag komt de trein langs in Hanoi. Als de trein langskomt, geeft dit een leuk gezicht. De lokale bevolking pakken hun spullen, ruimen op en gaan snel aan de kant. Wil je dit graag zien? De trein komt in ieder geval om 15:00 uur en 19:00 uur langs. Zorg dat je er iets eerder bent zodat je niet te laat bent. De trein kan soms iets eerder of later aankomen.  

Treinrails Train Street Hanoi Vietnam

Waar moet ik verder rekening mee houden?

De treinrails van Hanoi bezoeken is een bijzondere ervaring, maar probeer het wel veilig te houden. Wanneer de trein eraan komt, zorg dan dat je aan de kant gaat en probeer niet het mooiste Instagram plaatje te schieten.

Toen wij in 2017 in Vietnam waren, was de treinrails nog niet zo bekend. Zoals je kunt zien op de bovenstaande foto's zijn er bijna geen toeristen te bekennen. Vietnam wordt, vandaag de dag, steeds populairder bij toeristen. Dat kun je goed zien op TripAdvisor. Er zijn steeds meer toeristen te vinden op de treinrails en er zijn op dit moment ook veel eet- en koffietentjes. Dat vind ik erg jammer als je het mij vraagt. Toen wij er waren, was het een stuk authentieker dan nu. Wil je graag deze treinrails bezoeken? Wacht dan niet te lang en ga erheen! Het liefst zo snel mogelijk. Over een paar jaar zal namelijk het massatoerisme dit plekje kennen, denk ik. Dat maakt het toch veel minder leuk.

UPDATE: Er zijn te veel selfietoeristen waardoor de treinrails gesloten is vanwege veiligheidsoverwegingen. Bekijk het nieuwsbericht hier.

    Treinrails Train Street Hanoi Vietnam

    Ben je aan het rondreizen in Vietnam en nog opzoek naar je volgende bestemming vanuit Hanoi? Vanuit Hanoi kun je eigenlijk drie kanten op.