mei 26, 2020

De groene jungle, helderblauw water van het meer, de grote karstgebergtes en de hutjes op het water maken Khao Sok National Park tot één van de mooiste plekken van Thailand! Tijdens onze rondreis door Thailand was het Khao Sok National Park zeker één van onze hoogtepunten. Blijf een nacht slapen op het meer en word 's ochtends wakker met ultieme rust en jungle geluiden. In deze blog deel ik mijn ervaringen en tips voor je bezoek aan het Khao Sok National Park.

Khao Sok National Park Thailand

Het Khao Sok National Park ligt in het zuiden van Thailand en is één van de oudste regenwouden ter wereld. Khao Sok National Park bestaat uit twee delen, namelijk het dorp waar je arriveert met de minibus en het Cheow Lan Lake. Het dorp Khao Sok is klein, maar gezellig en een goede uitvalbasis. Maar het échte jungle gevoel krijg je alleen door één nacht of meer te slapen op het Cheow Lan Lake. Er zijn meerdere organisaties die georganiseerde tours aanbieden waarbij je overnacht in een hutje op het water. Wat mij betreft moet je dit echt gedaan hebben wanneer je Khao Sok bezoekt!

Hoe kom je er?

Khao Sok is te bereiken vanuit zowel Bangkok als vanuit de zuidelijke eilanden. Wij kwamen vanuit het onontdekte eiland Koh Yao Noi en gingen met de boot naar Krabi waar we een minibus pakten naar Khao Sok. Vanuit Krabi gaat er een minibus die er 4-5 uur over doet. De minibus kun je makkelijk regelen via je hotel en gaat ook vanuit Bangkok en bijvoorbeeld Phuket. Je kunt er ook voor kiezen om een taxi te nemen, dit is echter wel een stuk duurder, maar ook een heel stuk sneller. Wanneer je vanuit Bangkok komt is het met de bus zeker 14 uur rijden. Je kunt er ook voor kiezen om voor een paar tientjes het vliegtuig te pakken naar Surat Thani (75 minuten vliegen) en vanuit daar de minibus te pakken naar Khao Sok (3 uur). Openbaar vervoer kun je ook makkelijk online regelen via https://12go.asia/nl.

Khao Sok National Park Thailand

Tweedaagse overnight tour

Wij boekten onze tweedaagse tour via het hotel en gingen met de organisatie Khao Sok Smiley Lake house. Je kunt de tour boeken via je ho(s)tel of één van de toeristenbureaus in het dorp zelf.

Khao Sok National Park Thailand

Dag 1

Op de eerste dag worden we na het ontbijt opgehaald door een busje en halen we de rest van de mensen op. Het is ongeveer een uur rijden naar Cheow Lan Lake. Onderweg stoppen we even bij een lokale markt waar je van alles kunt kopen of gewoon even kunt rondlopen. Als we aankomen bij het meer moeten we nog 1,5 uur varen naar de hutjes, maar gelukkig is dat niet erg aangezien we worden beloond met prachtige natuur! Overal zijn hoge rotsachtige bergen, jungle en het water is ontzettend blauw. 

Khao Sok National Park Thailand

We komen in de middag aan en kunnen onze spullen in ons huisje leggen en daarna worden we meteen uitgenodigd voor de lunch. Het eten bestaat uit een buffet en het is hartstikke lekker. Na de lunch kun je even relaxen, zwemmen of kanoën. Om 14:00 vertrokken we met de boot naar de water cave. Wanneer we aan komen moeten we nog 2 km lopen, maar onderweg zien we allemaal aapjes en horen we jungle geluiden wat het lopen gelijk een stuk leuker maakt. Als we bij de water grot zijn, zetten we onze hoofdlamp op en gaan we in zwemkleding de grot in. Sommige stukken kunnen we gewoon lopen, maar op een gegeven moment moeten we echt zwemmend door de grot naar de uitgang. Het is een toffe ervaring om dit een keer mee te maken! In de avond doen we rustig aan, genieten we van de zonsondergang en hebben we een gezellige avond bij de hutjes. Je hebt er geen bereik met je telefoon en komt er volledig tot rust.

Khao Sok National Park Thailand

Khao Sok National Park Thailand

Dag 2

De wekker gaat vroeg, want we worden om 7:00 uur verwacht bij de boot. In de ochtend maken we een boottocht, op zoek naar wild life. Helaas hadden wij niet zo veel geluk en kwamen we geen dieren tegen. Misschien heb jij wel meer geluk!

Khao Sok National Park Thailand

Na de boottocht staat het ontbijt klaar en na het ontbijt pakken we onze spullen in om uit te checken. We varen nog één keer door het gebied en genieten van het uitzicht en stoppen nog bij een grot. In de middag maken we nog een korte stop bij een uitzichtpunt waar ook de lunch word geserveerd. Na de lunch worden we teruggebracht naar het hotel en kijken we terug op een leuke tour!

Khao Sok National Park Thailand

Kosten en beste reistijd

De kosten van een tweedaagse tour bedragen 2500 bath per persoon (in februari 2020). De beste reistijd voor het bezoeken van het Khao Sok National Park is in het droge seizoen, van november t/m april. Er valt dan relatief weinig regen en de temperaturen zijn goed te doen!

Zou jij het Khao Sok National Park willen bezoeken? Laat het mij weten in een reactie onder deze blog! 

Lees al onze Thailand blogs: