september 14, 2019

Vietnam is mijn favoriete land in Azië en perfect om een paar weken rond te reizen. Het reizen door Vietnam is namelijk erg makkelijk met de nachtbus, de natuur is ontzettend mooi en de Vietnamezen zijn erg vriendelijk. In deze blog deel ik de ultieme reisroute van 3,5 week van Noord naar Zuid Vietnam. 

Rondreis Vietnam 3 weken

De meeste reizigers die naar Vietnam gaan, reizen van Noord naar Zuid-Vietnam en vice versa. Wij deden dit in 25 dagen en hebben de ultieme route voor je uitgestippeld. Heb je maar 3 weken? Sla dan één bestemming over op deze route.

Hanoi 3 dagen

Wij begonnen onze rondreis in Hanoi, gelegen in Noord-Vietnam. Hanoi is een chaotische stad, met heel veel scooters, geweldige streetfood en een echte backpackers sfeer. Hanoi is dus zeker de moeite waard om een aantal dagen te verblijven. Probeer hier vooral de Vietnamese streetfood! Bezoek de Tran Quoc Pagoda bij West-Lake, ga naar het mausoleum van de voormalige leider Ho Chi Minh en bezoek de heftige Hoa Lo gevangenis. Wat ook niet mag ontbreken wanneer je in Hanoi bent, is de oude treinrails! Lees hier meer over in onze blog.

Treinrails Hanoi Vietnam

Tran Quoc Pagoda Hanoi Vietnam

Sapa 2 dagen

Sapa is een gebied in het noorden van Vietnam, dichtbij de grens met China, waar je ontelbaar veel rijstvelden en authentieke dorpjes vindt. Sapa staat bekend om de fantastische trekkings die je er kunt doen waarbij je de geweldige natuur kunt bewonderen. Ik raad je aan een tweedaagse trekking te doen zodat je echt veel van het gebied kunt zien. In onze blog "Hiken door de rijstvelden van Sapa in Vietnam" lees je hoe je er komt en wat je kunt verwachten. 

Sapa Vietnam

Sapa Vietnam

Cat Ba & Lan Ha Bay 3 dagen

Vanuit Sapa is het helaas niet mogelijk om naar het eiland Cat Ba te gaan. Je zult eerst met de nachtbus terug moeten naar Hanoi. Vanuit Hanoi kun je een bus en boot pakken naar het eiland Cat Ba. Vanuit dit eiland kun je een boottocht doen door Lan Ha Bay. Dit gebied is minder toeristisch dan het bekende Halong Bay. Tijdens de boottocht zie je duizenden kalkrotsen formaties uitsteken uit de zee en ga je kayakken en zwemmen. Een geweldige ervaring! Op het eiland zelf kun je hiken door het Cat Ba National Park waar je kunt genieten van prachtige uitzichten.

Cat Ba Vietnam

Lan Ha Bay

Ninh Binh 2 dagen

Ninh Binh is een plaats die op 3 uur rijden van Hanoi ligt. Helaas wordt deze plek nog veel overgeslagen door reizigers, maar dit mag zeker niet ontbreken tijdens je reis door Vietnam. Overal waar je kijkt zie je gigantische rotsformaties omringd door groene rijstvelden en meren. Het is een prachtig natuurgebied waar je nog het echte plattelandsleven van Vietnam kunt ervaren. De stad Ninh Binh is niet zo bijzonder, maar vooral het gebied eromheen is fantastisch! Zorg er dus voor dat je een accommodatie boekt in de omgeving van Tam Coc. Wil je weten wat je er nog meer kunt doen? Ik heb 5 tips voor je op een rijtje gezet in deze blog.
Ninh Binh Vietnam

Ninh Binh Vietnam

Phong Nha 2 dagen

Vanuit Ninh Binh gaan we zuidelijker richting Phong Nha. Een gebied dat bekend staat om de vele grotten die je er kunt bezoeken. Met een scooter kun je de natuur verkennen en is het leuk om de botanische tuinen te bezoeken waar je een wandeling kunt maken. Helaas was het er bij ons erg slecht weer waardoor veel grotten gesloten waren. Wij bezochten wel de Paradise Cave, wat zeker een bezoek waard is!

Phong Nha Vietnam

Hue 2 dagen

Hue is gelegen in Centraal-Vietnam en was vroeger de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. De keizer en zijn familie/kennissen woonden in 'De Verboden Stad' wat gelegen was in een groot deel van Hue. Het was eigenlijk een soort stad omringd met muren waar burgers niet welkom waren. Tijdens de Vietnamoorlog is er veel gevochten in Hue waardoor de Verboden Stad voor een groot deel vernietigd is. Je kunt de overblijfselen van de Verboden Stad vandaag de dag bezoeken zodat je een idee krijgt hoe groot het gebied was. Trek hier een dag voor uit, want de Verboden Stad is onwijs groot, ondanks er nog maar 15% van over is. 

Hue Vietnam

Hoi An 4 dagen

Hoi An is volgens veel backpackers een plek waar je langer blijft hangen dan vooraf gepland. Niet gek als je het mij vraagt. Hoi An is namelijk sfeervol, romantisch en super gezellig! Een plek die je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreis door Vietnam. Lees nu de 6 dingen die je kunt doen in Hoi An in deze blog.

Hoi An Vietnam

Hoi An Vietnam

Dalat 2 dagen

De stad Dalat is misschien niet zo sfeervol als Hoi An en heeft niet zulke toffe bezienswaardigheden als Hanoi, wel zijn er een aantal leuke activiteiten te doen in de omgeving van Dalat. Mensen komen er vooral voor de prachtige bosrijke omgeving. Dalat ligt op 1500 meter hoogte waardoor het hier een stuk frisser is dan de rest van het land. Door de lagere temperaturen is Dalat vooral geschikt voor landbouw en koffievelden en daarom is de omgeving van Dalat juist zo mooi! In onze blog "Wat te doen in Dalat, Vietnam" lees je wat je er kunt doen.

Dalat Vietnam

Dalat Vietnam

Mui Ne 2 dagen

Je rijdt vanuit Dalat in een paar uurtjes met de bus naar het kustplaatsje Mui Ne. De busreis zelf is al erg mooi. Je komt veel koffieplantages en mooie natuur tegen. In Mui Ne kun je relaxen op het strand, maar er zijn ook een aantal leuke dingen die je kunt bezoeken. Zo kun je de rode en witte zandduinen bezoeken. Ga vroeg in de ochtend voor zonsopkomst of bekijk de zonsondergang! De Fairy Stream is ook leuk om te bezoeken. Je loopt door een beekje waar je mooie, rode rotsen hebt. Uiteindelijk kom je uit bij een kleine waterval.

Mui Ne Vietnam

Mui Ne Vietnam

Ho Chi Minh 3 dagen

Ho Chi Minh, de grootste stad van Vietnam met bijna 9 miljoen inwoners, is alweer de laatste bestemming van je rondreis door Vietnam. Zorg dat je een hotel boekt in Disctrict 1, dit is namelijk het centrum. In Ho Chi Minh kun je je makkelijk een aantal dagen vermaken. Bezoek de Cu Chi Tunnels waar de soldaten vroeger tijdens de Vietnamoorlog leefden en de Amerikaanse soldaten aanvielen. Je kunt zelf kruipen door de tunnels waardoor je je goed kunt voorstellen hoe het er hier aan toe ging vroeger. Wil je meer weten over de Vietnamoorlog? Bezoek dan het War Museum. In de avond is het leuk om de Street Food Market te bezoeken waar je kunt genieten van eten over de hele wereld.

Het is ook leuk om de roze kerk te bezoeken. Deze is nog niet zo bekend en wij zagen er dan ook geen enkele toerist. De kerk heet "Nha Tho Tan Dinh" en is dé perfecte Instagram spot! Als afsluiter van je reis kun je een cocktail drinken tijdens zonsondergang op de 52e verdieping van de Bitexco Financial Tower. Je hebt hier prachtig uitzicht over de stad en je kunt proosten op een geweldige rondreis door Vietnam!

Ho Chi Minh Vietnam

Ho Chi Minh Vietnam

Rondreis Vietnam 3 weken

Mocht je meer tijd hebben dan adviseer ik je om Ha Giang nog mee te pakken. Helaas hebben wij dit tijdens onze rondreis overgeslagen, maar ik hoor er veel goede verhalen over! Heb jij verder nog tips? Wij horen het graag van je in een reactie!