augustus 26, 2019

Hoi An is volgens veel backpackers een plek waar je langer blijft hangen dan vooraf gepland. Niet gek als je het mij vraagt. Hoi An is namelijk sfeervol, romantisch en super gezellig! Een plek die je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreis door Vietnam. In deze blog vertel ik je graag wat je niet mag missen in Hoi An.  

1. Bezoek het oude centrum van Hoi An

In tegenstelling tot veel andere plaatsen in Vietnam is Hoi An zo goed als onaangetast gebleven tijdens de Vietnam-oorlog. Het oude centrum van Hoi An is daardoor helemaal intact en staat sinds 1999 op het UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is leuk om zowel overdag als in de avond te bezoeken. Overdag kun je er mooie, gekleurde gebouwen verwachten. Loop ook eens naar de Japanse overdekte brug die in 1590 gebouwd is. Dit is namelijk het symbool van Hoi An! In de avond kun je er genieten van de vele sfeervolle lampionnetjes. Het is echt een feestje om door het oude centrum te lopen. Houd er wel rekening mee dat het er 's avonds druk kan zijn met toeristen.

Hoi An Vietnam

Hoi An Vietnam

2. Ga met de fiets naar het strand 

Op slechts zeven kilometer van Hoi An ligt het strand An Bang. An Bang Beach is een prima strand waar je gezellige strandtentjes hebt en je een strandbedje met parasol kunt huren. Hoewel de stranden van Hoi An niet de mooiste stranden van Vietnam zijn, kun je er wel makkelijk een dag vertoeven. Het beste is om een fiets te huren en naar het strand te fietsen. Op deze manier kun je onderweg het plattelandsleven van Hoi An verkennen, wat ook zeker de moeite waard is om te zien!

An Bang Beach Hoi An Vietnam

Hoi An Vietnam

3. Laat kleding op maat maken

Hoi An staat bekend om de vele tailors waar je pakken, jurken of andere kledingstukken op maat kunt laten maken. Het is er ook nog eens spotgoedkoop! Je kunt zelf een ontwerp bedenken, maar de tailors hebben ook genoeg voorbeelden die je kunt laten maken. Wij lieten een driedelig pak en een lange jurk maken bij Alibaba Tailor op aanraden van een local en waren 150 euro kwijt. 

4. Doe een wens op de rivier

Hoi An staat bekend om de romantische sfeer in de stad. Op de rivier worden elke dag en avond boottochtjes aangeboden en kaarsjes uitgelaten. Als je een kaarsje uitlaat, mag je een wens doen. Je kunt een kaarsje uitlaten vanaf de kant van de rivier, maar het is leuker om dit met een boottochtje te doen.

Hoi An Vietnam

Hoi An Vietnam

Hoi An Vietnam

5. Bezoek de Central Market en Night Market

Hoi An heeft in het centrum een lokale markt waar je verse producten kunt kopen, de Hoi An Central Market. Het is leuk om overdag even door de markt te lopen en een kijkje te nemen in het leven van de lokale bevolking. Ze verkopen er echt alles wat je kunt bedenken. Bereid je wel voor op vieze geurtjes! 's Avonds kun je de Hoi An Night Market bezoeken. Mocht je nog souvenirs willen scoren dan is dit the place to be. Bij de Hoi An Night Market staan lekkere eetkraampjes en veel Vietnamezen verkopen hier hun sieraden, kleding, lampionnen en accessoires. Het is een gezellige markt en leuk om 's avonds heen te gaan!

Hoi An Night Market Vietnam

Hoi An Night Market Vietnam

6. Doe een kookcursus

Hoi An is dé plek voor een kookcursus. De Vietnamese keuken is geweldig en het is daarom erg leuk om een kookcursus te doen zodat je het thuis nog eens kan maken. Tijdens een kookcursus leer je verschillende Vietnamese gerechten te bereiden en bezoek je de lokale markt om verse ingrediënten te kopen. Uiteraard ga je na het koken je eigen gemaakte Vietnamese gerechten heerlijk opeten!

Kookcursus Hoi An Vietnam

Wij vinden Hoi An één van de leukste bestemmingen tijdens onze rondreis door Vietnam! Ben je benieuwd naar meer bestemmingen in Vietnam? Lees dan hier al onze blogs van Vietnam.