augustus 27, 2019

Dalat wordt helaas door veel backpackers overgeslagen. Zonde, wat mij betreft! De stad Dalat is misschien niet zo sfeervol als Hoi An en heeft niet zulke toffe bezienswaardigheden als Hanoi, wel zijn er een aantal leuke activiteiten te doen in de omgeving van Dalat. En juist dit wil je niet missen tijdens je rondreis door Vietnam.

In Dalat zelf is er helaas niet veel te doen en te zien. Mensen komen er vooral voor de prachtige bosrijke omgeving. Dalat ligt op 1500 meter hoogte waardoor het hier een stuk frisser is dan de rest van het land. Door de lagere temperaturen is Dalat vooral geschikt voor landbouw en koffievelden en daarom is de omgeving van Dalat juist zo mooi! In deze blog deel ik mijn drie hoogtepunten die je zeker niet mag missen wanneer je Dalat bezoekt.

Dalat Vietnam

1. Canyoning

Canyoning is de bekendste activiteit om te doen in de omgeving van Dalat. Veel reizigers komen ook om die reden naar Dalat. Niet gek als je het mij vraagt, het is namelijk ontzettend leuk en avontuurlijk! Tijdens deze activiteit ga je abseilen van verschillende hoogtes en watervallen, spring je van 11 meter hoge kliffen en ga je van rotsen afglijden als een glijbaan. Het National Park waar je canyoning kunt doen, is ook nog eens prachtig. Tijdens de tocht passeer je veel watervallen, loop je door rivieren heen en kun je genieten van de groene natuur. Wij boekten onze tour bij Highland Holiday Tours welke ik je zeker kan aanraden.

Canyoning Dalat Vietnam

Canyoning Dalat Vietnam

2. Spring achterop bij een Easy Rider

Zoals ik al zei, is omgeving van Dalat erg mooi. Het wordt dus hoog tijd om de omgeving te verkennen met een gids! Dalat staat bekend om de "Easy Riders" waarbij een local je rondrijdt op de motor waar jij achterop zit. Tijdens het rijden vertelt hij veel over het land en kom je op plekjes waar je normaal niet snel zou komen als je zelf een scooter huurt.

Wij deden een ééndaagse tour met Dalat Easyriders. Tijdens deze tocht stop je bij verschillende pagoda's en tempels en de Easy Rider vertelt je meer over de landbouw en wat er verbouwd wordt. Je vervolgd je reis naar de koffievelden van Dalat en je stopt bij toffe uitkijkpunten. De natuur onderweg is echt prachtig! Ook bezoek je de Elephant Waterfall, die zeker in het regenseizoen mooi vol is. Het leuke aan deze waterval is dat je (na een enige klim) achter de waterval kunt staan! Op de terugweg naar Dalat bezoek je nog een paar locals waar ze o.a. rijstnoedels maken. Er zijn nog heel veel plekjes die ik nu nog niet heb opgenoemd waar je tijdens de tour komt, maar dat mag je allemaal zelf ondervinden! 

Dalat Easyriders Vietnam

Dalat Easyriders Vietnam

Dalat Easyriders Vietnam

3. Doe een drankje in de Maze bar

De Maze bar is wat mij betreft eigenlijk het enige wat écht leuk is in de stad Dalat. Deze bar vind je in het centrum van Dalat en is niet zomaar een bar. De naam verklapt het al, het is een doolhof bar. De Maze bar is een hele aparte ervaring. Je hebt er namelijk zes verdiepingen en heel veel verschillende kamers, met sprookjesachtige beelden, pilaren en muren. Zeker dus een aanrader om 's avonds een drankje te drinken!

De Maze Bar Dalat Vietnam

De combinatie van het canyoning en de Easy Rider tocht, maakt Dalat juist een leuke bestemming als tussenstop tijdens je rondreis door Vietnam! Wat vind jij van Dalat? Heb ik je enthousiast gemaakt of juist niet? Laat het mij weten in een reactie onder deze blog!

Ben je benieuwd naar meer bestemmingen in Vietnam? Lees dan hier al onze blogs van Vietnam.