december 08, 2018

Ninh Binh is een gebied dat je echt niet mag overslaan tijdens je reis door Vietnam. Helaas wordt dit nog te veel gedaan en ik kan maar niet begrijpen waarom… Overal waar je kijkt zie je gigantische rotsformaties omringd met groene rijstvelden en meren. Het is een prachtig natuurgebied waar je nog het echte plattelandsleven van Vietnam kunt ervaren.

Hoe kom je in Ninh Binh?

Het is niet moeilijk om in Ninh Binh te komen. De meeste reizigers reizen van het noorden naar het zuiden van Vietnam en visa versa. Ninh Binh ligt slechts op 3 uur rijden van Hanoi. Reizen door Vietnam is heel eenvoudig. Je kunt namelijk aan het hotel waar je verblijft vragen of zij een busticket voor je willen reserveren. Als je vanuit het zuiden komt, bijvoorbeeld uit Phong Nha, kun je het beste de nachtbus nemen die er ongeveer 7 uur over doet. De nachtbussen zijn best comfortabel (mits je geen 2 meter bent 😉) en ook nog eens spotgoedkoop.

Ninh Binh Vietnam

De stad Ninh Binh is niet zo bijzonder, maar vooral het gebied eromheen is fantastisch! Zorg er dus voor dat je een accommodatie boekt in de omgeving van Tam Coc. Deze omgeving staat ook wel bekend als het ‘Halong bay van het binnenland’. Wat zijn de 5 dingen die je echt MOET doen? Ik vertel het je hieronder.

1. Vaar over de Tam Coc rivier

Ninh Binh beschikt over verschillende rivieren waar je een boottocht over kunt doen. De boottour bij de Tam Coc rivier is een absolute aanrader. Je vaart in ongeveer 1,5 uur langs gigantische rotsformaties, groene rijstvelden en dwars door verschillende grotten. Geniet van de rust en al het magisch dat de natuur te bieden heeft. Ik adviseer je om de boottocht laat in de middag te doen of vroeg in de ochtend. Vanuit Hanoi komen er namelijk veel dagjestoeristen waardoor het midden op de dag erg druk kan zijn op de rivier en dat is natuurlijk zonde!

Ninh Binh Tam Coc Vietnam

2. Bewonder de zonsondergang op het Hang Mua Viewpoint

Eén van de mooiste uitkijkpunten van Vietnam is te vinden in Ninh Binh: het Hang Mua Viewpoint. Het kost je helaas wel 500 traptreden waardoor de klim behoorlijk pittig is met de warmte, maar het uitzicht is het meer dan waard! Ga op het einde van de dag er naar toe zodat je kunt genieten van een romantische zonsondergang.

Hang mua Viewpoint Ninh Binh VietnamHang mua Viewpoint Ninh Binh Vietnam

3. Slaap midden in de natuur in een bungalow

In Ninh Binh kom je echt voor de rust en de natuur. Dat je hier kunt slapen midden in de natuur zal dus geen verrassing zijn. In de omgeving van Tam Coc zijn verschillende bungalow complexen, wat mij betreft is Nguyen Shack echt een aanrader! Je slaapt in een prachtige bungalow op het water met een eigen steiger en twee hangmatten. Je zult hier echt helemaal tot rust komen! Het personeel is ontzettend vriendelijk en ze vinden het leuk om een praatje met je te maken of een spelletje te spelen. Qua drinken is de huisgemaakte Lime Juice hier zeker een aanrader. Zorg er wel voor dat je deze accommodatie vroeg van te voren boekt (ongeveer 2 weken), want deze is snel volgeboekt. 

Nguyen Shack Ninh Binh Vietnam
4. Verken de omgeving met een scooter of fiets

Het is ideaal om de omgeving met de fiets op scooter te verkennen. Als je verblijft in de omgeving van Tam Coc kun je voor kleine afstanden prima de fiets gebruiken. Wil je graag wat verder de omgeving verkennen adviseer ik je om een scooter te huren. Met beide vervoersmiddelen kun je het platteland verkennen van Vietnam. Je ziet de boeren werken op hun rijstvelden, kinderen die blij naar je zwaaien en overal zie je de kastgebergtes.

Ninh Binh Tam Coc Vietnam

5. Bezoek de Bich Dong Pagoda

In de groene omgeving van Tam Coc vind je een leuke pagoda. de Bich Dong Pagoda, die zeker een bezoek waard is. Door de omgeving en de bloeiende lelies is deze locatie geschikt voor dé perfecte Instagram foto!

Bich Dong Pagoda

Ben je benieuwd naar onze route door Vietnam? In onze blog "Rondreis Vietnam in 3 weken | De ultieme route" lees je er alles over.