augustus 18, 2020

Altijd gedacht dat je die helderblauwe meren en hoge bergtoppen alleen vindt in Canada? Dan heb je het mis, want je kunt dit nu veel dichterbij huis vinden! In het zuiden van Duitsland in de deelstaat Beieren liggen verschillende prachtige bergmeren, waaronder de Eibsee. De Eibsee is een helderblauw meer en geeft je waanzinnig uitzicht over de Zugsptize, de hoogste berg van Duitsland (2962 meter hoog). In deze blog vertel ik je hoe je er komt en wat je kunt verwachten.

Eibsee Duitsland

Hoe kom je bij de Eibsee?

De Eibsee ligt tegen de grens van Oostenrijk in het stadje Grainau op ongeveer 100 km van München. Wij bezochten de Eibsee tijdens onze auto rondreis door o.a. Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. De Eibsee ligt op zo'n 850 km van Utrecht en is daarom zeer geschikt om met de auto heen te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om in München te verblijven en vanaf daar een auto te huren bij bijvoorbeeld SunnyCars. Combineer de Eibsee ook zeker met een dagje naar het sprookjesachtige kasteel Slot Neuschwanstein!

Eibsee Duitsland

Parkeren bij de Eibsee

De Eibsee zelf is niet zo druk, maar de meeste bezoekers komen voor het bereiken van de top van de Zugsptize. Hierdoor kan het er ontzettend druk zijn. Zeker in de vakantieperiode kunnen de dichtstbijzijnde parkeerplekken vol zijn en ben je genoodzaakt om verder te parkeren. Wij parkeerden de auto gratis langs de weg op ongeveer 1 km lopen. Je vindt de locatie hier. De route vanaf de parkeerplaats naar de Eibsee is makkelijk aan te lopen en onderweg heb je al mooi uitzicht over de Zugspitze. 

Eibsee Duitsland

Wandelen bij de Eibsee

De omgeving van de Eibsee is ideaal voor wandelaars. Je kunt namelijk een rondje van 7 km om het meer lopen. Het is een makkelijke route en voor iedereen geschikt. Tijdens de wandeling zie je het meer steeds van andere kanten en je zult onderweg veel stoppen voor prachtige fotomomenten. De Eibsee is namelijk super fotogeniek dus vergeet zeker je camera niet!

Eibsee Duitsland

Zwemmen, relaxen en watersport bij de Eibsee 

Vergeet absoluut je zwemkleding niet, want zeker in de zomer is het heerlijk vertoeven bij de Eibsee! Eigenlijk kun je rondom het meer op heel veel kleine strandjes relaxen, maar houd er wel rekening mee dat de meeste plekken bestaan uit kiezelstenen. Als je echt een dagje wilt relaxen kun je het beste linksom de Eibsee lopen. Daar liggen namelijk twee grotere stranden. Heb je genoeg van het zwemmen? Dan kun je er ook leuke watersporten doen zoals waterfietsen, kajakken of suppen!

Eibsee Duitsland

Eibsee Duitsland

De Eibsee is wat mij betreft het mooiste meer van Duitsland door het helderblauw water, de ruige bergtoppen en de relaxte sfeer. Dus zet de Eibsee maar snel op je bucketlist en geniet van de prachtige natuur die deze omgeving te bieden heeft!