januari 23, 2021

Cochem in Duitsland is een super charmant stadje en heel leuk voor een weekend weg. In de lente en de zomer is het er erg gezellig en ook de omgeving van Cochem is zeker de moeite waard. Cochem ligt namelijk aan de rivier de Moezel in een dal waardoor je prachtige uitzichten hebt. In deze blog deel ik alle tips voor leuke bezienswaardigheden in Cochem, wat je kunt doen in de omgeving en hoe je er komt.

Cochem Duitsland

Hoe kom je in het Duitse Cochem?

Cochem ligt niet ver van de Nederlandse grens en is daarom ideaal om met een eigen auto te bezoeken. Vanaf Utrecht is het 330 km rijden, wat neer komt op minder dan 4 uur. 

Cochem Duitsland

Bezienswaardigheden Cochem in Duitsland

Cochem heeft niet heel veel bezienswaardigheden, maar je kunt je er wel prima vermaken. Ook in de omgeving is genoeg te doen en te zien. Hieronder lees je alle bezienswaardigheden en activiteiten in het Duitse Cochem.

De Marktplatz van Cochem

Het centrum van Cochem is erg mooi door de kleuren en typisch Duitse woningen. Alleen al door het centrum lopen, is de moeite waard. Het mooiste plein van Cochem is wat mij betreft de Marktplatz. Dit plein wordt omringd door kleurrijke huizen, gezellige winkels en terrassen. 

Cochem Duitsland

Uitzicht vanaf de Skagerak-Brücke

De brug Skagarak verbindt de twee delen van Cochem met elkaar. Vanaf deze brug heb je het mooiste uitzicht over het centrum en het kasteel.

Cochem Duitsland

Het kasteel van Cochem bezoeken

Cochem herken je meteen door het grote kasteel bovenop de heuvel. Dit is hét gezicht van Cochem. Je kunt dit prachtige kasteel bezoeken wanneer je in Cochem bent, maar houd er wel rekening mee dat je 100 meter omhoog moet lopen. In het hoogseizoen is er ook een shuttlebus omhoog. Meer informatie lees je op de website van Reichsburg Cochem.

Cochem Duitsland

De Pinnerkreuz in Cochem beklimmen

Het mooiste uitzicht over Cochem heb je vanaf de berg Pinnerkreuz. Veel mensen pakken hier de kabelbaan omhoog, maar wij kozen er voor om sportief de berg te beklimmen. Het is een flinke klim, van ongeveer 200 meter hoog en de route is 700 meter lang. Totaal wandel je dus ongeveer 1,5 kilometer wat goed te doen is! Vanaf de berg kun je genieten van het mooie uitzicht over heel Cochem en de Moezel.

Cochem Duitsland

Wandelen, fietsen of skeeleren langs de Moezel

Naast de Moezel heb je een heel lang fietspad, waar je goed kunt wandelen, fietsen of skeeleren. Wij hadden de longboards mee en maakten hier een mooi rondje langs verschillende omliggende dorpen. Onderweg kun je in één van de dorpen een apfelstrudel of flammkuchen eten voor voldoende energie.

Cochem Duitsland

Een dagje naar het sprookjesachtige kasteel Burg Eltz

Burg Eltz is één van de mooiste kastelen van Duitsland en is tijdens een weekend naar Cochem ideaal te combineren. Vanaf Cochem rijd je in ongeveer een halfuur naar Burg Eltz. Dit kasteel is vooral bijzonder door de ligging, het ligt namelijk middenin het bos. Vanaf de parkeerplaats is het een leuke wandeling. Houd er wel rekening mee dat het er druk kan zien dus ga zo vroeg mogelijk als je de drukte wilt vermijden!

Cochem Duitsland

Wandelen over de langste hangbrug van Duitsland 

De Geierlay is de langste en meest unieke hangbrug van Duitsland. Heb je geen hoogtevrees en wil je iets bijzonders meemaken? Dan zou ik deze brug zeker gaan bewandelen! Vanaf Cochem is de Geierlay perfect te combineren, het is namelijk maar een klein halfuurtje rijden.

Cochem Duitsland

Zo, dat waren al mijn tips voor een weekend naar Cochem! Ben je opzoek naar nog meer tips voor Duitsland? Lees dan ook onderstaande blogs.

De Geierlay: de langste hangbrug van Duitsland

Burg Eltz: sprookjesachtig kasteel in Duitsland

Wandelen in Nationaal Park de Eifel in Duitsland

Monschau in de Eifel: het mooiste dorp van Duitsland

Slot Neuschwanstein: het mooiste kasteel van Duitsland

Eibsee: het mooiste meer van Duitsland