januari 23, 2021

Nationaal Park de Eifel in Duitsland ligt net over de grens bij Limburg en is daarom ideaal om te bezoeken voor een weekendje weg. Het is een heuvelachtig gebied waar je mooie wandelingen kunt maken door de bossen, open landschappen en langs rivieren. 

Nationaal Park de Eifel

Hoe kom je in Nationaal Park de Eifel?

Nationaal Park de Eifel ligt op ongeveer 250 km van Utrecht. Het beste kun je de Eifel bezoeken met een eigen auto. Het is ongeveer 3 uur rijden naar het nationale park en daarom ideaal voor een kort weekendje weg of een paar dagen kamperen! Wij bezochten de Eifel tijdens een midweek kamperen in het Limburgse Vaals als dagtrip. 

Nationaal Park de Eifel

Wandelen in Nationaal Park de Eifel

Dat je goed kunt wandelen in Nationaal Park de Eifel dat is zeker! Je vindt in het park namelijk 240 km aan wandelpaden. De Eifel bestaat uit een hoog en laag gedeelte en er stromen verschillende rivieren door het park. Tijdens een wandeling heb je steile stukken omhoog en omlaag, maar ook vlakke stukken. Ik raad je aan om goede wandelschoenen aan te doen en eventueel een hikingstok mee te nemen. Zeker de wandelingen in het hoge gedeelte kunnen soms pittig zijn!

Nationaal Park de Eifel

Wij startten de wandeling bij het stuwdam Paulushofdamm in Rurberg. Je kunt hier de auto makkelijk parkeren (betaald) en vanaf hier kun je verschillende wandelroutes lopen. Er staat een bord waar je de wandelroutes kunt bekijken. Wij doen de wandelroute waarbij je meteen de hoogte in gaat. Dat is op het begin even pittig, maar het is een mooie route door de bossen. We eindigen onze route beneden langs de Obersee en lopen vanaf daar terug naar de parkeerplaats. Het is een mooie route met verschillende landschappen!

Nationaal Park de Eifel

Vervolg je reis in Duitsland

Heb jij al zin om naar de Eifel te gaan? Ook in het gebied rondom de Eifel is er naast wandelen genoeg te doen. Bezoek ook eens het prachtige stadje Monschau, ga een dagje shoppen in Aken of loop over de langste hangbrug van Duitsland. Ga je liever meer naar het zuiden van Duitsland? Ga dan bijvoorbeeld wandelen langs het mooiste meer van Duitsland: de Eibsee. Kortom: er is genoeg te beleven en te zien in ons buurland!

Lees ook:

Monschau: het mooiste dorp van Duitsland

Tips voor een weekend Cochem in Duitsland

Burg Eltz: sprookjesachtig kasteel in Duitsland

De Geierlay: de langste hangbrug van Duitsland

Slot Neuschwanstein: het mooiste kasteel van Duitsland

Eibsee: het mooiste meer van Duitsland