augustus 24, 2018

De Geierlay is de langste en meest unieke hangbrug van Duitsland. Heb je geen hoogtevrees en wil je iets bijzonders meemaken? Dan zou ik deze brug zeker gaan bewandelen!

Op slechts 3,5 uur rijden vanaf Utrecht in het plaatsje Mörsdorf bevindt zich de Geierlay brug. Een wandeling over de 360 meter lange brug, 100 meter boven een dal, is niet voor mensen die bang zijn voor hoogtes. Maar durf je het aan dan wordt je beloond met een unieke ervaring en prachtig uitzicht. Om bij de brug te komen, kan je de auto te plaatsen op de parkeerplaatsen in het plaatsje Mörsdorf. Vanaf daar heb je verschillende wandelroutes naar de hangbrug. Bij het bezoekerscentrum bij de parkeerplaatsen kun je een kaart halen met de wandelroutes. Vanaf het bezoekerscentrum is het ongeveer 1,7 km lopen. Onderweg passeer je uitgestrekte groene velden wat het lopen zeer aangenaam maakt.

De Geierlay brug is sinds 3 oktober 2015 geopend en is een ware trekpleister geworden. De brug is geïnspireerd door de hangbruggen uit Nepal. De Geierlay verbindt de twee dorpen Mörsdorf en Sosberg met elkaar. Met een lengte van 360 meter is de Geierlay brug de langste brug van Duitsland en behoort zelfs bij de langste hangbruggen van Europa! Niet gek dus dat veel toeristen deze bijzondere brug bezoeken. Niet alleen de brug is een indrukwekkend verschijnsel, ook de omgeving maakt deze plek bijzonder. De brug is gelegen in een vallei waar je prachtige bossen vindt. Een wandeling door de vallei onder de brug is dan ook erg mooi!

TIP: in de lente en zomer kan het erg druk zijn op de brug. Bezoek daarom de brug aan het einde van de dag of 's ochtends vroeg! Neem een rugzak mee met wat eten en drinken, want er zijn veel leuke plekjes waar je lekker kunt relaxen. 


Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden voordat ze worden gepubliceerd.