augustus 24, 2018

De Geierlay is de langste hangbrug van Duitsland. Een wandeling over de 360 meter lange brug, 100 meter hoog, is niet voor mensen die bang zijn voor hoogtes. Maar durf je het aan dan word je beloond met een unieke ervaring en prachtig uitzicht!

Hoe kom je bij de Geierlay brug in Duitsland?

Op slechts 3,5 uur rijden vanaf Utrecht in het plaatsje Mörsdorf bevindt zich de Geierlay brug. Het beste is dus om met de auto te rijden vanuit Nederland. Om bij de brug te komen, kun je de auto parkeren op de parkeerplaats in het plaatsje Mörsdorf.

Wandelen naar de Geierlay Brug

Vanaf de parkeerplaats heb je verschillende wandelroutes naar de hangbrug. Bij het bezoekerscentrum bij de parkeerplaatsen kun je een kaart halen met de wandelroutes. Vanaf het bezoekerscentrum is het ongeveer 1,7 km lopen. Onderweg passeer je uitgestrekte groene velden wat het lopen zeer aangenaam maakt.

Geierlay Duitsland

De Geierlay brug is sinds 3 oktober 2015 geopend en is een ware trekpleister geworden. De brug is geïnspireerd door de hangbruggen uit Nepal. De Geierlay verbindt de twee dorpen Mörsdorf en Sosberg met elkaar. Met een lengte van 360 meter is de Geierlay brug de langste hangbrug van Duitsland en behoort zelfs bij de langste hangbruggen van Europa! Niet gek dus dat veel toeristen deze bijzondere brug bezoeken.

Niet alleen de brug is een indrukwekkend verschijnsel, ook de omgeving maakt deze plek bijzonder. De brug is gelegen in een vallei waar je prachtige bossen vindt. Een wandeling door de vallei onder de brug is dan ook erg mooi!

In de lente en zomer kan het erg druk zijn op de brug. Bezoek daarom de brug aan het einde van de dag of 's ochtends vroeg! Neem een rugzak mee met wat eten en drinken, want er zijn veel leuke plekjes waar je lekker kunt relaxen. 

Geierlay Duitsland

Heb ik jou ook zo enthousiast gemaakt om deze brug te bezoeken?! Combineer dan zeker je bezoek met een weekend naar Cochem en een wandeling naar het sprookjesachtige kasteel Burg Eltz. Meer tips voor Duitsland lees je in onderstaande blogs!

Tips voor een weekend Cochem in Duitsland

Burg Eltz: sprookjesachtig kasteel in Duitsland

Wandelen in Nationaal Park de Eifel in Duitsland

Monschau in de Eifel: het mooiste dorp van Duitsland

Slot Neuschwanstein: het mooiste kasteel van Duitsland

Eibsee: het mooiste meer van Duitsland