januari 23, 2021

Monschau is een prachtig dorp gelegen in Nationaal Park de Eifel in Duitsland en populair voor een kort weekendje weg. De historische straten, de typisch Duitse gebouwen en de gezellige terrassen, maken wat mij betreft deze bestemming tot het mooiste dorp van Duitsland! In deze blog laat ik je zien waarom ook jij dit stadje moet bezoeken.

Monschau Duitsland

Hoe kom je in Monschau?

Monschau ligt slechts 50 km van de grens van Nederland vandaan en is daarom ideaal voor een weekendje weg niet ver van huis. Het beste is om Monschau te bezoeken met een eigen auto. Het is ongeveer 3 uur rijden vanuit Utrecht. Wij bezochten Monschau tijdens een midweek kamperen in het Limburgse Vaals als dagtrip!

Monschau Duitsland

Monschau Duitsland

De mooiste plekken van Monschau

Monschau is eigenlijk maar een klein dorpje, maar toch kun je er je ogen uitkijken. De onderstaande plekken mag je niet missen wanneer je Monschau bezoekt.

1. Rotes Haus

Het Rotes Haus werd in 1756 gebouwd en was vroeger het huis en kantoor van één van de belangrijkste personen van Monschau: Johann Heinrich Scheibler. Tegenwoordig is het omgebouwd tot een museum. 

Monschau Duitsland

2. Evangelische Stadtkirche Monschau

Naast het Rotes Haus staat een protestantse kerk die in 1787 werd gebouwd. Vanaf de brug van deze kerk heb je mooi uitzicht over het Rotes Haus en de gebouwen rondom de rivier de Laufenbach.

Monschau Duitsland

3. De Markt van Monschau

De Markt in Monschau is een gezellig plek waar je terecht kunt voor een lunch of een Duits witbiertje. Rondom het plein staan de typisch Duitse woningen wat het een erg mooi uiterlijk geeft!

Monschau Duitsland

Combineren met Nationaal Park de Eifel

Monschau is een klein dorpje dat je eigenlijk in een halve dag helemaal gezien kunt hebben. Daarom is het leuk om Monschau te combineren met wandelen door Nationaal Park de Eifel. Het is een heuvelachtig gebied waar je mooie wandelingen kunt maken door de bossen, open landschappen en langs rivieren. Vanaf Monschau is het een klein halfuurtje rijden naar Rurberg waar je mooie wandelingen kunt maken. In mijn blog "Wandelen in Nationaal Park de Eifel in Duitsland" lees je meer over dit natuurpark. 

Monschau Duitsland

Ben jij net zo enthousiast geworden als ik om Monschau te bezoeken of zoek je nog andere tips voor Duitsland? Lees dan ook onderstaande blogs!

Wandelen in Nationaal Park de Eifel in Duitsland

Tips voor een weekend Cochem in Duitsland

Burg Eltz: sprookjesachtig kasteel in Duitsland

De Geierlay: de langste hangbrug van Duitsland

Slot Neuschwanstein: het mooiste kasteel van Duitsland

Eibsee: het mooiste meer van Duitsland