augustus 16, 2020

Het stond al lang op mijn bucketlist: het bezoeken van Slot Neuschwanstein, een prachtig kasteel in Duitsland. Schloss Neuschwanstein vind je in de deelstaat Beieren en door de ligging is dit echt een sprookjesachtig kasteel. Niet alleen het kasteel, maar ook de omgeving is erg mooi met ruige bossen, bergen en veel watervallen. In deze blog vertel ik je wat je kunt verwachten van Slot Neuschwanstein!

Slot Neuschwanstein

Hoe kom je bij Slot Neuschwanstein?

Slot Neuschwanstein ligt in de deelstaat Beieren, dichtbij de grens met Oostenrijk. Wij bezochten dit kasteel tijdens onze auto roadtrip door o.a. Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Slot Neuschwanstein ligt op zo'n 800 km van Utrecht en is daarom zeker geschikt om met de auto heen te gaan. Je kunt bijvoorbeeld in München verblijven of rondom de prachtige Eibsee, wat ook zeker een bezoek waard is! Ga je liever met het vliegtuig? Dan kun je het beste vliegen naar München en vanaf daar een auto huren bij bijvoorbeeld SunnyCars of je boekt een excursie in de stad.

Slot Neuschwanstein

De wandelroute rondom Slot Neuschwanstein

Niet alleen Kasteel Neuschwanstein is prachtig, ook de omgeving is zeker de moeite waard als je de juiste wandelroute volgt! Ik raad je aan de app MapsMe te downloaden. Dit is een app waar je offline kaarten kunt downloaden en waar altijd alle wandelroutes worden aangegeven, hoe klein het pad ook is!

Vanaf de parkeerplaats loop je direct richting de Marienbrücke waar je mooi uitzicht hebt over het kasteel. Onder de brug stroomt een grote waterval en en ook aan de andere kant van de brug heb je prachtig uitzicht over de dichtbegroeide bossen en rivier. Wanneer je uitgekeken bent, loop je terug en volg je de route richting het kasteel. Je kunt het kasteel dan van dichterbij bekijken en van binnen als je tickets hebt voor een rondleiding. 

Kasteel Neuschwanstein

Na het kasteel gaan we de prachtige bossen en watervallen verkennen. In plaats van dat je via de grote weg terugloopt, pak je aan de linkerkant een zijweg met trappen. Je loopt naar beneden en staat dan bij de Pöllatfall waterval welke onder de Marienbrücke doorstroomt. Je kunt deze waterval intypen in MapsMe als je het weggetje met de trappen niet kunt vinden.

Vanaf de waterval loop je langs trappen door kloven, watervallen en bossen. Ondanks dat het regende bij ons vond ik dit echt fantastisch! Eenmaal beneden kun je de borden volgen richting het stadje en de parkeerplaats.

Kasteel Neuschwanstein

Schloss Neuschwanstein

De beste fotospots voor Slot Neuschwanstein

Marienbrücke

De Marienbrücke is dé plek om Slot Neuschwanstein te fotograferen. Vanaf hier heb je het beste uitzicht over het kasteel en de omgeving (als het niet bewolkt is). Wij bezochten Slot Neuschwanstein op een regenachtige dag in het hoogseizoen van 2020 en bij ons viel de drukte onwijs mee, waarschijnlijk vanwege het corona virus en het slechte weer. Ik heb wel gehoord dat het hier ontzettend druk kan zijn dus zorg er voor dat je  dit kasteel op tijd bezoekt!

Schloss Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein

Panoramablick Schwangau

Als je vanuit de Marienbrücke richting het kasteel loopt, loop je langs Panoramablick Schwangau waar je, zoals je misschien al verwacht, panorama uitzicht hebt over o.a. de Slot Neuschwanstein en de omgeving, maar ook op een ander kasteel: Slot Hohenschwangau. Dit is een kleiner kasteel gelegen op een berg dat ook erg mooi is! 

Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein

Tickets reserveren voor Slot Neuschwanstein

Indien je het kasteel van binnen wilt bekijken is het noodzakelijk om vooraf tickets te reserveren. Je kunt het kasteel namelijk alleen met een rondleiding bezoeken. Je kunt de tickets in het stadje kopen op de dag zelf, maar je loopt dan wel risico dat er geen tickets meer zijn. Je kunt dus het beste tickets online reserveren via de website van Slot Neuschwanstein.

Wij hadden er voor gekozen om het kasteel alleen van buiten te bewonderen, omdat wij niet zo houden van rondleidingen ;) Als jij het kasteel wel van binnen hebt bekeken, ben ik heel benieuwd wat je ervaring is.  Laat het in een reactie hieronder weten!