augustus 20, 2020

Innsbruck is een gezellige studentenstad in het hart van de Tirol in Oostenrijk. Innsbruck kenmerkt zich door de kleurrijke binnenstad en het uitzicht op de prachtige Alpen. Naast dat de stad zelf leuk is om te bezoeken, is het ook de ideale uitvalbasis om het Oostenrijkse Tirol te verkennen. In deze blog deel ik wat je kunt doen in Innsbruck en in de omgeving.

Innsbruck Oostenrijk

Hoe kom je in Innsbruck?

Innsbruck ligt op ongeveer 900 km rijden van Utrecht en is daarom ideaal om te bezoeken met de auto. Wij bezochten Innsbruck tijdens onze auto roadtrip door o.a. DuitslandOostenrijk en Tsjechië. Als je liever met het vliegtuig wilt, kan dat uiteraard ook. Vanaf Nederland is het maar 1,5 uur vliegen naar Innsbruck.

Innsbruck Oostenrijk

Wat te doen in Innsbruck en omgeving?

Alle bezienswaardigheden van Innsbruck kun je in een dag bezoeken, maar vooral de omgeving is leuk om te verkennen met de auto. Oostenrijk is echt een prachtig land en de deelstaat Tirol is zeker de moeite waard. Wij combineerden Oostenrijk met het zuiden van Duitsland en daarom deel ik hieronder mijn tips voor Innsbruck en de omgeving in Oostenrijk én het zuiden van Duitsland.

Innsbruck Oostenrijk

Uitzicht vanaf de Markplatz in Innsbruck

Typ Innsbruck in op Google en de kans is groot dat je de gekleurde huizen aan de rivier ziet met de hoge bergtoppen op de achtergrond. Het is een prachtig gezicht en je kunt hier hele mooie foto's maken! Vanaf de Marktplatz heb je het mooiste uitzicht over deze huizen. 

Innsbruck Oostenrijk

Het kleurrijke centrum van Innsbruck

Innsbruck is ontzettend kleurrijk en op elke hoek van de straat staat weer een ander mooi gebouw of kleurrijke kerk. Het leukste is dus gewoon om lekker door het oude centrum te slenteren. Het ene straatje is nog mooier dan de ander!

Innsbruck Oostenrijk

Het Gouden Dak, Helbling House en Stadtturm in Innsbruck

Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet kunt missen en deze liggen allemaal dicht bij elkaar.

Het Gouden Dak is niet heel bijzonder, maar als je er toch bent, kun je er net zo goed even kijken. Het gebouw met het gouden dak is een erfenis van Keizer Maximilaan I. In de 15e eeuw liet de keizer het gebouw met 2657 vergulde dakpannen bekleden. Nu is het één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Tegenover het Gouden Dak vind je het Helbling House. Dit gebouw vond ik één van de mooiste gebouwen van Innsbruck. De buitenkant is versierd in barok stijl en valt meteen op wanneer je er langs loopt. Stadtturm ligt tegenover het Helbling House en het Gouden Dak en is een mooie toren die je ook kunt beklimmen.

Innsbruck Oostenrijk

Triumphpforte in Innsbruck

In het centrum van Innsbruck vind je de Triumphpforte. In 1765 werd deze poort gebouwd in opdracht van de keizerin. Nu kun je de prachtig versierde poort nog steeds bezoeken!

Innsbruck Oostenrijk

Een dagje naar de Achensee in Oostenrijk

Zoals ik al zei is Innsbruck prima te combineren met verschillende plekken in Oostenrijk. Eén van mijn favoriete plekken in Oostenrijk is de Achensee, wat op 45 minuten rijden van Innsbruck ligt. De Achensee is een prachtig blauw meer waar je heerlijk kunt relaxen, kajakken, zwemmen, suppen of hiken. Door de hoge bergen om het meer heen is de Achensee een hele mooie plek. Ben je een adrenaline junkie? Ga dan paragliden van de hoge bergen voor een prachtig uitzicht en unieke ervaring! 

Achensee Oostenrijk

Achensee Oostenrijk

Een dagje naar Schlegeis Stausee in Oostenrijk

Op 1,5 uur rijden van Innsbruck vind je Schlegeis Stausee, een prachtig stuwmeer op 1800 meter hoogte. Je kunt het meer gaan bekijken of een rondje lopen, maar het leuke is toch wel om te gaan hiken naar de Olpererhütte en de Kebema Panoramabrücke op ongeveer 2400 meter hoogte. Dit is één van de mooiste hikes die ik ooit heb gedaan. Je hebt er prachtig uitzicht over de besneeuwde bergtoppen en het blauwe stuwmeer. Onderweg loop je door dichte bossen, langs grote watervallen en zie je het uitzicht steeds mooier en mooier worden. In mijn blog "Hiken naar de Olpererhütte en de mooiste hangbrug van Oostenrijk" vertel ik hoe je er komt en wat je kunt verwachten van de hike.

Olpererhutte oostenrijk

Olpererhutte oostenrijk

Een dagje naar de Eibsee in Duitsland

Vanuit Innsbruck rijd je in een uur en een kwartier naar de Eibsee in het zuiden van Duitsland. De Eibsee is een prachtig natuurlijk meer met uitzicht op de hoogste berg van Duitsland: de Zugspitze. Je kunt een wandeling van 7 km rondom het meer maken of gewoon heerlijk relaxen en zwemmen in het water. In mijn blog "Eibsee: het mooiste meer van Duitsland" lees je meer over de Eibsee.

Eibsee Duitsland

Eibsee Duitsland

Een dagje naar Slot Neuschwanstein in Duitsland

Verder kun je vanuit Innsbruck ook Slot Neuschwanstein in Duitsland bezoeken. Op 1 uur er 45 minuten rijden vind je dit sprookjesachtige kasteel. Niet alleen het kasteel, maar ook de omgeving is erg mooi met ruige bossen, bergen en veel watervallen. Lees in mijn blog "Slot Neuschwanstein: het mooiste kasteel van Duitsland" wat je kunt verwachten van dit prachtige kasteel.

Slot Neuschwanstein

Er is nog veel meer moois te ontdekken in de omgeving van Innsbruck, maar dit waren de activiteiten die wij hebben gedaan. Ik ga graag nog een keer terug om meer te ontdekken van het mooie Oostenrijk! Heb jij nog tips voor de omgeving van Innsbruck? Laat het mij weten in een reactie hieronder!