augustus 19, 2019

Bacalar in Mexico is een waar paradijsje in de deelstaat Quintana Roo. Hoewel het eruitziet als een tropisch eiland, is het juist een groot meer! Door het diepteverschil heeft dit meer 7 verschillende kleuren blauw. Het water is zó helder dat Bacalar ook wel "de Malediven van Mexico" wordt genoemd. In Bacalar draait alles om relaxen, ontspannen en chillen. Wie dus opzoek is naar rust zit hier op de goede plek!

Bacalar Mexico

Wat is er te doen in Bacalar?

Zoals ik al eerder zei, draait het hier in Bacalar om chillen en tot rust komen. Maar dit betekent niet dat er niks te doen is bij het meer. Er zijn een aantal leuke activiteiten die je niet mag missen wanneer je Bacalar bezoekt.

1. Zeilen of kayakken over het meer van Bacalar

De populairste activiteit in Bacalar is zeilen of kayakken over het meer. Op deze manier kun je de verschillende blauwtinten van het meer van dichtbij bewonderen. Heb je meer zin in iets actiefs of vindt je zeilen te duur? Dan kun je als alternatief gaan kayakken. Je komt met een kayak minder ver dan met een zeilboot, maar dat maakt het zeker niet minder leuk!

Bacalar Mexico

Bacalar Mexico

2. Drift snorkelen bij Los Rápidos

Los Rápidos is een zijrivier van het meer van Bacalar. Door de natuurlijke stroomversnelling kun je hier drift snorkelen. Neem het "drift" snorkelen niet te letterlijk: je gaat niet ineens 50 km/u ;) Ik vond het snorkelen zelf niet héél indrukwekkend, maar doordat de locatie en de rivier prachtig waren, kun je je hier makkelijk een middag vermaken. Chill in één van de hangmatten bij het water, geniet van het eten in het restaurantje en snorkel met een paar vissen. 

Bacalar Mexico

Los Rápidos Bacalar Mexico

3. Relaxen bij Las Cocalitos

Las Cocalitos ligt aan het meer van Bacalar en is een mooie plek om aan het water te relaxen. Omdat er veel hotels zijn gebouwd rondom het meer van Bacalar zijn er helaas maar weinig plekken waar je 'zomaar' even mag liggen. Veel delen van het meer zijn namelijk in bezit van hotels. Gelukkig kun je nog wel terecht bij Las Cocalitos en kun je genieten van de verschillende blauwe kleuren van het meer. In het water bij Las Cocalitos bevinden zich een aantal enorme stromatolieten. Dit zijn een soort levende stenen die veel kalk bevatten. Houd er rekening mee dat je hier absoluut niet op mag staan!

Las Cocalitos Bacalar Mexico

Las Cocalitos Bacalar Mexico

4. Eet de lekkerste tacos van Bacalar bij Mr. Taco

Als je ergens lekkere (en goedkope!) tacos kunt eten dan is het bij Mr. Taco in het centrum van Bacalar. Dit kleine lokale restaurantje ligt aan het centrale plein van Bacalar en heeft hele aparte combinaties voor op je tacos, burritos of tostadas. Het personeel is ook nog eens super vriendelijk! Kortom: dit mag je niet missen wanneer je in Bacalar bent. 

Mr. Taco Bacalar Mexico

Hoe kom je in Bacalar?

Bacalar ligt in de deelstaat Quintana Roo, dichtbij de grens van Belize. Veel mensen bezoeken Bacalar tijdens hun rondreis door Mexico vanuit Tulum. Met een huurauto rijdt je vanuit Tulum in ongeveer 3 uur naar Bacalar. Je kunt er ook voor kiezen om met de ADO bus te gaan. Je kunt online bustickets kopen of gewoon bij de bushalte van Tulum, Playa del Carmen of Cancun. Ben je benieuwd naar meer leuke plekjes in Mexico? Lees dan hier al onze blogs over Mexico!

Bacalar Mexico