juli 15, 2019

Isla Holbox is hét bounty eiland van Mexico. De hagelwitte zandstranden, chille hangmatten in de zee, streetart waar je u tegen zegt en geweldige reggae sfeer maakt Isla Holbox tot een paradijselijk feestje! Door een bezoek aan Isla Holbox kom je ultiem tot rust. Je kunt er snorkelen met walvishaaien, guacamole eten en cocktails drinken bij één van de vele beachbars. Ook kun je er flamingo's en dolfijnen spotten en 's avonds genieten van live muziek. Zet Isla Holbox maar gauw op je bucketlist, want dit wil je niet missen!

Isla Holbox Mexico

Hoe kom je er?

Vanaf Cancun en Playa del Carmen gaan er ADO bussen naar Chiquilá. De bus doet er ongeveer 2 uur over en je kunt makkelijk je kaartje online reserveren of kopen bij de bushalte. Vanaf de haven van Chiquilá gaan er boten naar Isla Holbox. Zorg dat je het kaartje voor de boot koopt bij het kraampje op de haven en niet bij de winkeltjes bij de bushalte. Zij vragen namelijk dubbele prijzen! Kom je met een huurauto? Je kunt de auto (betaald) parkeren in Chiquilá. Isla Holbox is een autovrij eiland, er rijden alleen leuke golfkarretjes. Als je met de boot aankomt, staan er meteen veel golfkarretjes te wachten die je graag naar je hotel brengen. Het eiland is erg klein, je kunt dus waarschijnlijk makkelijk lopen naar je hotel!

Belangrijk om te weten

Isla Holbox is zoals eerder gezegd een klein, maar een heel fijn eiland. Doordat het klein is, is er ook maar één pinautomaat op het eiland. Deze vind je op het centrale plein boven het politiebureau. Houd er rekening mee dat de pinautomaat snel leeg is en dus buiten gebruik kan zijn. Om die reden is het te adviseren vooraf genoeg geld mee te nemen zodat je nooit zonder geld komt te staan!

Isla Holbox Mexico

Wat is er te doen op Isla Holbox?

Ondanks dat Isla Holbox een klein eiland is, is er genoeg te doen om je een aantal dagen te vermaken. Wij zetten een aantal leuke tips voor je op een rijtje!

1. Loop over de zandbanken 

Isla Holbox heeft kilometers lange zandstranden die eigenlijk bestaan uit alleen maar zandbanken. Dat wil zeggen dat je dus niet snel in het diepe water staat en juist dat maakt het geschikt om een leuke wandeling te maken. Tijdens de wandeling kun je er namelijk de mooiste foto's schieten! 

Isla Holbox Mexico

Isla holbox mexico

2. Chill in één van de hangmatten

Wie aan Isla Holbox denkt, denkt aan hangmatten. Het bekende plaatje met de iconische "Holbox" hangmatten mag niet ontbreken in je fotoboek. Je komt ze vanzelf tegen als je vanuit het centrum langs de kust loopt richting het oosten. De bekendste zijn van Hotel Villas Tiburón. Officieel mag je er geen gebruik van maken als je niet in het hotel verblijft, maar het wordt gelukkig niet gecontroleerd dus even snel een foto maken kan wel. Onderweg kom je genoeg andere leuke hangmatten tegen om even te chillen!

Isla Holbox

Isla Holbox Mexico

3. Doe een boottour en spot flamingo's en dolfijnen

De "drie eilanden tour" wordt overal op Isla Holbox aangeboden. Het is een super leuke manier om meer van het eiland te zien. Tijdens de tour bezoek je drie eilandjes. Eerst ga je naar een onbewoond eilandje waar veel pelikanen en andere vogelsoorten leven. Daarna bezoek je Cenote Yalahau waar je even kunt zwemmen en relaxen. Als laatste ga je naar het derde eiland waar veel groepen flamingo's leven. Onderweg heb je de kans om dolfijnen tegen te komen! Flamingo's en dolfijnen zijn wilde diersoorten en helaas heb je dus nooit 100% garantie om deze dieren te zien. Wij zagen ze in ieder geval wel en dit was erg indrukwekkend!

Isla Holbox Mexico

Isla Holbox mexico

Isla holbox mexico

4. Geniet van de zonsondergang bij Punta Coco

Als wij ergens een magische zonsondergang hebben gezien dan is het wel bij Punta Coco op Isla Holbox. Punta Coco ligt in het westen van Isla Holbox en is het beste de bereiken met de fiets. Bestel een biertje bij de enige beachbar van Punta Coco, ga liggen in een hangmat in het water en geniet van dit geweldige moment! Zorg er wel voor dat je deet meeneemt. Zodra de zon onder gaat komen er onwijs veel muggen. 

Punta Coco Isla Holbox Mexico

Punta Coco Isla Holbox Mexico

6. Bewonder de vrolijke street art 

Op Isla Holbox is ontzettend veel street art te vinden wat het eiland een erg kleurrijke en gezellige sfeer geeft. Huur een fiets of ga lopend en bewonder alle mooie kunstwerken. Alle street art is verspreid over het hele centrum van Isla Holbox. Vooral langs het centrale plein zijn veel toffe schilderingen te vinden. 

Isla Holbox Mexico

Isla Holbox Mexico

Isla Holbox Mexico

7. Eet goedkope burritos en tacos bij  El TacoQueto

Omdat Isla Holbox een eiland is, zijn de prijzen op het eiland helaas een stuk duurder dan het vaste land van Mexico. Wil je toch goedkoop en ook nog eens heel lekker eten? Ga dan eten bij El TacoQueto. Van de buitenkant ziet het er niet zo fancy uit, maar geloof mij, het eten is heerlijk! Bestel bijvoorbeeld de burritos of tacos en guacamole. 

Houd er rekening mee dat El TacoQueto vaak druk is. Het kan zijn dat je even moet wachten, maar je bent vaak wel snel aan de beurt. 

Isla Holbox Mexico

8. Zwem met walvishaaien

Isla Holbox is de perfecte plek om in Mexico walvishaaien te spotten. De meeste kans om deze reusachtige vissen te zien, heb je van eind mei tot begin september. Helaas waren wij in januari op Isla Holbox waardoor we niet konden zwemmen met walvishaaien. 

Wat vind jij van dit paradijselijke eiland? Staat het ook op jouw bucketlist? Laat het ons weten in een reactie hieronder! Lees hier alle blogs over Mexico.