juli 03, 2020

Siem Reap is één van de populairste bestemmingen in Cambodja en Zuidoost-Azië en dat komt vooral door het indrukwekkende tempelcomplex van Angkor Wat. Naast het tempelcomplex heeft Siem Reap nog meer te bieden, zoals een gezellige avond op de Pub Street en een fietstocht over het platteland. Het is een gezellige stad met een hele fijne sfeer. De Pub street is levendig en je krijgt er zin een feestje. Bovendien kun je er lekker eten en is een biertje spotgoedkoop. In deze blog deel ik al mijn tips voor Siem Reap.

Siem Reap

Hoe kom je in Siem Reap?

Siem Reap is makkelijk bereikbaar vanuit Bangkok met het vliegtuig of met de bus. Wij bezochten Siem Reap vanuit de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. De stad ligt ongeveer 300 km hier vandaan en in ongeveer 6 uur rijd je naar Siem Reap. De weg ernaar toe is prima, aangezien Cambodja bijna alleen maar bestaat uit platteland en er amper bergen te vinden zijn. 

Hotel Siem Reap

Er zijn genoeg leuke hotels te vinden in Siem Reap en de prijzen liggen hier een stuk lager dan bijvoorbeeld in Phnom Penh. Wij sliepen in JP Prana Hotel & Spa met zwembad, jacuzzi en luxe kamer voor nog geen 12 euro per nacht! Het is een super fijn en rustig hotel buiten het centrum van Siem Reap waar je helemaal tot rust komt.

Hotel Siem Reap

Wat te doen in Siem Reap?

Siem Reap is een gezellige stad waar je je zeker drie dagen kunt vermaken. Plan dus niet te weinig tijd in, want Siem Reap is zo'n plek waar je langer blijft hangen dan normaal.

Pub Street Siem Reap

De gezelligste plek van Siem Reap is wat mij betreft de Pub Street en de Night Market! Je kunt hier de leukste souvenirs en kleding shoppen en in de Pub Street is het elke avond een groot feest. Het is er gezellig druk met overal live muziek en als je goed kijkt is bij sommige café's een biertje slechts 50 cent! 

Pub Street Siem Reap

Huur een fiets en verken Siem Reap

Cambodja bestaat uit vooral platteland en met de fiets is het leuk om de buitenwijken van Siem Reap te gaan verkennen. Daar waar de lokale bevolking leeft en het een stuk armer is dan in het centrum. Het is interessant om op deze manier het echte Cambodja te ervaren en je komt op plekken waar je anders niet zou komen! Houd er wel rekening mee dat de wegen niet altijd even goed zijn.

Siem Reap

Siem Reap

Angkor Wat tempels bezoeken

De tempels van Angkor Wat bezoeken is bij de meeste de nummer één reden om Siem Reap te bezoeken. En terecht, het tempelcomplex is ontzettend mooi. Je kunt er voor kiezen om één of drie dagen te gaan. Wij kozen voor één dag, omdat wij tijdens onze rondreis door Azië van 2 maanden al best veel tempels hadden gezien en de tempels van Bagan in Myanmar zijn vergelijkbaar. Het complex van Angkor is gebouwd vanaf het jaar 889 en werd bewoond door bijna 1 miljoen mensen. Iets wat heel bijzonder was in die tijd. Alle tempels zijn door mensen gemaakt, zonder machines en dat maakt het complex erg indrukwekkend. Ik kan genoeg vertellen over de Angkor tempels en daarom heb ik een aparte blog geschreven met alle tips en bezienswaardigheden voor Angkor.

Angkor Wat tempels

Angkor Wat Siem Reap

Relaxen aan het zwembad in Siem Reap

Siem Reap zelf heeft niet heel veel bezienswaardigheden, maar er zijn wel ontzettend veel leuke en goedkope hotels. Zorg er dus voor dat je een hotel met een zwembad boekt zodat je in de middag of ochtend lekker kunt relaxen aan het zwembad. In Cambodja kan het namelijk heel heet worden en dan is er niets lekkerder dan een verfrissende duik in het zwembad te nemen.

Siem Reap Cambodja

Beste restaurant Siem Reap

In Siem Reap zijn genoeg leuke restaurants te vinden, maar mijn favoriete restaurant is toch wel The Red Angkor. Het restaurant is hartstikke goedkoop en je kunt er terecht voor heerlijke, lokale gerechten. Probeer eens de fish amok, een vis curry geserveerd in een kokosnoot. Ook de fried rice in pineapple en bang chaev zijn aanraders!

Restaurant Siem Reap

Reis je vanuit Siem Reap verder door Zuidoost-Azië? Wij reisden vanuit Siem Reap naar Koh Yao Noi, één van de mooiste eilanden van Thailand. Maar vanuit Siem Reap kun je ook makkelijk reizen naar andere landen zoals, Laos en Vietnam. Of bezoek de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh.