april 22, 2020

Pai ligt in het noorden van Thailand en is hét hippie dorpje van Thailand. De relaxte vibe die er hangt, de mooie omgeving en de gezellige night market maken Pai tot een populaire bestemming onder backpackers en reizigers. Er is genoeg te doen en te beleven in de omgeving van Pai en daarom deel ik in deze blog al mijn tips over Pai!

Pai Thailand tips

Zoals ik al zei, is er echt genoeg te doen in Pai. Plan dus zeker niet te kort voor deze bestemming. Wij verbleven in totaal 5 dagen en ik zou je aanraden om minimaal 3 nachten te blijven. Vanuit Chiang Mai is het namelijk 3,5 uur rijden en de eerste en laatste dag zul je dus maar een halve dag kunnen besteden in Pai. Daarnaast heeft Pai een hele relaxte sfeer en daardoor blijven veel reizigers langer hangen dan ze vooraf gepland hadden. In Pai zelf is niet gek veel te doen, maar vooral in de omgeving is veel te beleven. Het is dus aan te raden om voor meerdere dagen een scooter te huren. Zorg er ook voor dat je in één van de leuke bungalows slaapt mét zwembad zodat je overdag lekker kunt ontspannen. Wij verbleven in een bungalow van Chang Pai Garden en dat kan ik je zeker aanraden voor die prijs.

Pai Thailand tips

Walking street

Pai is maar een klein dorpje en het centrum bestaat eigenlijk uit twee lange straten. Aan het einde van de middag worden deze straten omgetoverd tot de 'Walking Street' waar je tientallen eet kraampjes vindt. Je kunt 's avonds terecht voor super gevarieerd eten van taco's en falafel tot aan Thais en Vietnamees eten en nog veel meer. Het is 's avonds super gezellig en druk wat het iedere avond weer tot een leuke avond maakt! 

Pai Thailand tips

White Buddha

Niet ver van het centrum van Pai vind je de White Buddha. Je ziet de tempel van ver al liggen doordat, zoals de naam al zegt, er een grote witte Buddha beeld staat op een berg. Je moet dus ook aardig wat traptreden beklimmen om bij deze tempel te komen. De tempel zelf is niet zo bijzonder, máár je hebt er wel een goed uitzicht over Pai. Zeker tijdens zonsondergang is het uitzicht mooi, maar houd er dan wel rekening mee dat je zeker niet de enige bent!

Pai Thailand tips

Bamboo bridge

Op ongeveer 10 km afstand ligt de Pai Bamboo Bridge. Met de scooter is het zo'n 20 minuten rijden, maar je kunt het ook makkelijk combineren met de Land Split, Pai Canyon en I Love U Pai Café. Meer over deze plekken vertel ik later in deze blog. De Bamboo bridge is een brug van bamboe die dwars door de rijstvelden van Pai loopt en waar je prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Wij bezochten Pai in het droge seizoen (januari 2020) en daardoor stonden de rijstvelden helaas niet in bloei. Toch was het ondanks dat nog steeds erg mooi en zeker een bezoek waard!

Pai Thailand tips

Land Split

Vanaf de Bamboo Bridge rijd je onderweg langs de Pai Land Split in nog geen 10 minuten. In 2008 is het land van de boer die hier woont vanwege een aardbeving uit elkaar geschoven. Elke keer wanneer er na 2008 een kleine aardbeving was, schoof zijn land verder en verder uit elkaar waardoor het land niet meer bruikbaar was voor landbouw. De boer besloot er een toeristische attractie van te maken en deelt zijn gastvrijheid met iedereen. Het is grappig om even door de kloven heen te lopen en te kijken hoe het land is veranderd. Maar wat ik vooral leuk vond, was de gastvrijheid van de eigenaar. Je wordt ontvangen met allemaal zelfgemaakte biologische producten zoals pompoenchips, Roselle sap (aanrader!), bananen chips en nog veel meer. Daarvan mag je zoveel uiten als je wil. Je hoeft niks te betalen voor de Land Split, wel vraagt de eigenaar om een vrijwillige donatie en kun je zijn producten kopen. Wij kochten een grote fles Roselle sap en pompoenchips voor tijdens onze reis!

Pai Thailand tips

Pai Canyon

Vanuit de Land Split kun je in 15 minuten doorrijden met de scooter naar de Pai Canyon. De Pai Canyon is een gebied wat bestaat uit verschillende hoge kloven. Sommige stukken zijn makkelijk begaanbaar, andere stukken heb je wat meer lef nodig om er te komen. Zelf durfde ik niet ver te komen, maar ondanks dat is het er nog steeds erg mooi. Het schijnt vooral met zonsondergang magisch te zijn, maar ook ontzettend druk en dat is de reden waarom wij de Pai Canyon overdag bezochten. We waren toen zowat de enige toeristen in de Pai Canyon.

Pai Thailand tips

I Love U Pai Café

Na de Bamboo Bridge, Land Split en Pai Canyon sloten wij de dag af bij een leuk café op de terugweg van Pai Canyon naar het centrum van Pai, namelijk I Love U Pai Café. Een barretje waar je even terecht kunt voor een biertje of een verfrissende verse kokosnoot mét waanzinnig uitzicht over de bergen! Houd er wel rekening mee dat je hier gemiddeld iets meer betaald voor een drankje dan in Pai zelf, maar dat is het absoluut waard en dat heb je ook wel verdiend na zo'n drukke dag!

Pai Thailand tips

Lod Cave

De Lod Cave is wat mij betreft één van de mooiste grotten in heel Azië. Je moet er even voor rijden met de scooter, maar het is zeker de moeite waard. De Lod Cave ligt op 50 km afstand van het centrum van Pai, maar de weg er naar toe is schitterend. Je rijdt door groene valleien, rijstvelden, haarspeldbochten en bergen en onderweg zie je traditionele Thaise dorpen. Bij de Lod Cave kun je een tour doen en de verschillende grotten bezoeken. Je mag de grotten alleen bezoeken met een gids en je betaalt per gids en boot. Dit is voor maximaal 3 personen en kost ongeveer 400-500 bath per boot met gids. Als je alle drie de grotten bezoekt, zoals wij dat deden, duurt de totale tour ongeveer 1,5 uur. 

Pai Thailand tips

Ban Cha Bo Hill noodle restaurant

Op 22 km van de Lod Cave vandaan vind je een geweldig noedels restaurant in het dorpje Ban Cha Bo. Je kunt hier genieten van een cappuccino en een noedelssoep, hangend met je benen over de reling. Dit noedels restaurant heeft namelijk een waanzinnig uitzicht over de bergen en alleen al voor dit uitzicht komen veel mensen een kijkje nemen. Je moet er even voor omrijden, maar geloof mij dat je daar geen spijt van gaat krijgen! 

Pai Thailand tips

Doi Kiew Lom Viewpoint

Als je er voor kiest om naar bovenstaand restaurant te gaan, is het 55 km terugrijden naar het centrum van Pai. Ongeveer op de helft van de route heb je een leuk uitkijkpunt waar je even kunt bijkomen van de scootertocht. Het Doi Kiew Lom Viewpoint is een populaire tussenstop. Je kunt hier even zitten op de trap en genieten van het uitzicht. 

Pai Thailand tips

Watervallen en hot springs

Indien je er voor gekozen hebt om geen hotel te boeken met zwembad zijn er gelukkig nog andere mogelijkheden om af te koelen. De omgeving van Pai heeft namelijk verschillende watervallen zoals de Pam Bok Waterval en de Mar Paeng Waterval. Je kunt hier relaxen en een verkoelende duik nemen. Ook zitten er in de omgeving van Pai hot springs waar je 's ochtends vroeg een warme duik kunt nemen zónder toeristen. Kom vooral voor 8:00 uur, want daarna kan het er ontzettend druk zijn.

Dit waren mijn tips over Pai! Ben je opzoek naar meer leuke blogs over Thailand? Lees dan hier al onze blogs van Thailand.