maart 15, 2021

Elk jaar kleurt Nederland alle kleuren van de regenboog door de vele prachtige tulpenvelden die massaal uitkomen in het voorjaar. Ik vind het altijd weer een feestje om alle mooie bollenvelden te bezoeken in Nederland. Ook dit jaar ga ik meerdere keren de tulpenvelden bezoeken. Er groeien namelijk naast tulpen ook andere bloemen in Nederland zoals narcissen en hyacinten. In deze blog vertel ik je wanneer de verschillende bloemenvelden bloeien, waar je de mooiste tulpenvelden in 2021 kunt vinden en geef ik je extra tips voor je bezoek aan de bollenvelden.

Wanneer bloeien de bloemenvelden?

De tulpenvelden groeien maar een paar weken per jaar dus het is verstandig om je uitstapje goed te plannen. Over het algemeen bloeien de bloemen tussen eind maart en begin mei, maar het is sterk afhankelijk van het weer. Bij een zachte winter zullen de bollenvelden eerder tevoorschijn komen. Doordat we nog wat koude dagen hebben gehad in maart is de verwachting dat in 2021 de bloemenvelden iets later zijn dan normaal. Eerst komen de narcissenvelden tevoorschijn, dan de hyacintenvelden en als laatst de tulpenvelden. Hieronder vind je een algemene schatting van de bloeiende bollenvelden. Het is natuurlijk afhankelijk van het weer hoe de bloei verder zal ontwikkelen.

  • Bloei narcissenvelden: eind maart t/m begin april
  • Bloei hyacintenvelden: begin april t/m eind april
  • Bloei tulpenvelden: half april t/m begin mei

Tulpenvelden

Tulpenvelden

Tulpenvelden

De top 3 mooiste bollenvelden van Nederland

Er zijn in Nederland heel veel locaties waar je terecht kunt voor tulpenvelden. De bekendste plek is natuurlijk in de buurt van de Keukenhof. Doordat het zo bekend is, kan het er hier helaas ook erg druk zijn. Mijn favoriete plekken zijn juist de plekken waar je de bollenvelden helemaal voor je alleen hebt. Daarom deel ik hieronder mijn top 3 mooiste tulpenvelden van Nederland!

Tulpenvelden

#1: Tulpenvelden bij Goeree-Overflakkee

De tulpenvelden op het eiland Goeree-Overflakkee zijn echt mijn absolute favoriet! Waarom? Je vindt hier ontzettend veel kleurrijke velden met allemaal verschillende tulpen en het leuke is dat je vaak helemaal alleen bent. Je komt hier namelijk geen andere toeristen tegen en daarom is het ideaal om deze bollenvelden in 2021 te bezoeken. 

Tulpenvelden

Ik ga eigenlijk elk jaar weer naar Goeree-Overflakkee en geniet er altijd van! Bezoek de bloemenvelden op een warme lentedag zodat je in de middag lekker kunt relaxen op het mooie strand van Ouddorp. Op het eiland groeien alleen tulpen en geen narcissen en hyacinten dus houd daar rekening mee. De VVV heeft ook elk jaar een tulpenroute uitgestippeld zodat je op de fiets een leuke route kunt fietsen langs alle verschillende velden! Vanaf half april tot begin mei bloeien hier de tulpenvelden.

Bollenvelden

Tulpenvelden

#2: Bollenvelden bij de Noordoostpolder

Woon je meer in het noorden van het land? Dan zijn de bollenvelden bij de Noordoostpolder the place to be! In dit deel van Flevoland vind je ontzettend veel tulpenvelden in allerlei verschillende kleuren. Je kunt door dit gebied prachtig fietsen, wandelen of gewoon met de auto rijden. Elk jaar is er een tulpenfestival in de Noordoostpolder. Dit zal dit jaar helaas even anders zijn dan normaal. Wel kun je de tulpenroute van 88 km rijden langs alle mooie bloemen! 

Bollenvelden

Tulpenvelden

#3: Bloemenvelden in de Bollenstreek (Lisse)

Zoals ik al zei, is het bekendste gebied om de bollenvelden te bezoeken de omgeving van de Keukenhof, ook wel bekend als de 'Bollenstreek'. Je vindt de bollenstreek in de plaatsen Lisse, Noordwijkerhout en Hillegom. Het is hier normaal gesproken een stuk drukker dan de andere plekken, maar wat voor mij deze plek bijzonder maakt, zijn vooral de diversiteit in velden. Naast tulpen groeien hier namelijk ook ontzettend veel narcissen en hyacinten. Vooral hyacinten zijn mijn favoriet door de heerlijke bloemengeur! 

Bollenvelden

Bollenvelden

Tips voor je bezoek aan de tulpenvelden 

Bollenvelden

Ga voorzichtig met de bloemenvelden om

Misschien wel de belangrijkste tip: ga altijd voorzichtig met de bollenvelden om. Het is niet de bedoeling dat de bloemen worden beschadigd, het is namelijk het levenswerk van de boeren. Pluk ook nooit bloemen van de velden. Vind je het leuk om toch een bosje bloemen in je handen te hebben? Er zijn vaak op verschillende plekken zogenaamde pluktuinen waar je tegen betaling zelf je bloemen kunt plukken. Bekijk op het internet waar je deze plekken kunt vinden.

Tulpenvelden

Bezoek de tulpenvelden met goed weer en het liefst doordeweeks

Het leukste is natuurlijk om de bollenvelden met goed weer te bezoeken. Zoek dus een mooie lente dag uit, neem een picknick mat mee, koop een paar broodjes en ga lekker relaxen naast de velden. Om drukte te vermijden kun je het beste altijd doordeweeks de tulpenvelden bezoeken. 

Tulpenvelden

Ga meerdere keren naar de bollenvelden

Er groeien verschillende soorten bloemen met ieder z'n eigen bloeitijd. Daarom is het leuk om eigenlijk meerdere keren de bollenvelden te bezoeken. Ga eerst kijken in de Bollenstreek voor de narcissen en hyacinten en ga een paar weken later bijvoorbeeld naar Goeree-Overflakkee voor de mooiste tulpenvelden. Zo kun je al het moois bewonderen voordat het weer weg is!

TulpenveldenTip: Wil je ook zo'n tof shirt als hierboven? Je kunt ons Wanderlust T-shirt bestellen via de webshop!

De bloemenvelden in de Keukenhof

Als je een buitenlander vraagt wat je kunt doen in Nederland, zullen vele zeggen bloemen kijken in de Keukenhof. De Keukenhof is misschien wel de bekendste plek van Nederland. Het is een bloemenpark in de Bollenstreek waar je kunt genieten van alle soorten bloemen die Nederland rijk is. 20 maart 2021 zou de Keukenhof eigenlijk opengaan, maar helaas door de maatregelen m.b.t. corona is het park nog gesloten. Wanneer er weer versoepelingen plaatsvinden zal het park wel weer open gaan. Houd de website van de Keukenhof in de gaten voor de laatste updates. 

Bloemenvelden

Bloemenvelden

Dit waren al mijn tips voor je bezoek aan de bollenvelden in 2021. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad en ben erg benieuwd hoe je het hebt ervaren. Je kunt mij altijd een foto sturen via Instagram!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: