april 30, 2021

Voor veel mensen staat een roadtrip met een oude Volkswagen Bus bovenaan hun bucketlist. En dat is niet gek, want het geeft je een gevoel van vrijheid, avontuur en romantiek. Het is de perfecte manier om in deze tijd het ultieme vakantiegevoel te ervaren. Wij maakten een geweldige roadtrip door Nederland met een oude Volkswagen T2 en kunnen alleen maar zeggen dat jij dit zeker ook eens in je leven gedaan moet hebben! In deze blog lees je hoe onze ervaring was, wat onze leuke route door Nederland was en waar ook jij deze oude Volkswagen busjes kunt huren.

Oude Volkswagen Bus

Het was voor ons niet de eerste keer dat we een oude Volkswagen bus huurden. We maakten in 2019 al eerder in Mexico een roadtrip met een oude Volkswagen Bus en dat was fantastisch! Ons ultieme droom is dan ook om ooit een eigen Volkswagen bus te kopen en daarmee de wereld rond te reizen. 

Roadtrip Nederland Oude Volkswagen Bus

Omdat het al een aantal jaar geleden was dat we in Mexico een Volkswagen camper huurden, werd het wel weer is tijd om dit ook te doen in ons eigen land: Nederland. Met een blauwe Volkswagen T2 uit 1978 maakten we een prachtige roadtrip door Nederland. Het lijkt of je even teruggaat in de tijd, je voelt je vrij en je kunt eigenlijk alleen maar blij zijn. De gezichten die je ziet wanneer je langs andere mensen rijdt, kunnen je ook alleen maar aan het lachen maken: iedereen kijkt zo blij en zwaait naar je!

Roadtrip Nederland Oude Volkswagen Bus

Volkswagen Camper huren 

In Nederland kun je bij verschillende organisaties een Volkswagen Camper huren. Wij deden dit bij Camper Voet en dat kan ik je zeker aanraden! De eigenaren Marcel en Sharony verwelkomen je bij hun loods in Asperen met een kopje koffie en leggen je daarna alles uit wat je moet weten. Wij gingen op pad met Camper Lex, maar er zijn veel meer mooie campers van een T2 t/m T5 in verschillende kleuren. 

Roadtrip Nederland Oude Volkswagen Bus

Oude Volkswagen Bus Roadtrip Nederland

Onze ervaring met Camper Voet

Het ideale van een Volkswagen bus is dat je in de bus kunt slapen, koken én relaxen. De bus beschikt over twee kookpitten op gas. Je kunt waar je maar wilt een heerlijke maaltijd klaarmaken. De banken klap je 's avonds uit tot een bed en het hefdak duw je omhoog zodat je ook gewoon kunt staan in de bus. Je hoeft dus niet heel de tijd gebukt te staan. En ja, ook lange mannen passen er makkelijk in, want Gideon kon met zijn 1.90 meter prima rechtop staan! De bus is geschikt voor 5 personen waarvan twee personen boven in het hefdak kunnen slapen, twee personen beneden wanneer je de bank uitklapt en je kunt eventueel een hangmat huren voor een kind van maximaal 35 kg.

Oude Volkswagen bus

Het fijne aan Camper Lex vonden wij dat we ook de fietsen mee konden nemen, want de bus heeft gewoon een fietsendrager die je als extra optie erbij kunt nemen. In Mexico hadden we al eens ervaren dat de banken waar je op slaapt wat harder kunnen zijn dan je misschien gewend bent van je eigen bed. Gelukkig konden we bij Camper Voet een extra traagschuim opdekmatras meenemen waardoor we heerlijk hebben geslapen! Ook had Camper Lex een Wonderpan waar we 's ochtends warme broodjes in konden afbakken en een percolator voor verse koffie. Ideaal om je dag zo te kunnen starten!

Oude volkswagen bus
Oude volkswagen bus roadtrip nederland
Tip: Houd jij ook van kamperen en zoek je nog uniek kampeerservies? Bekijk dan onze kampeer accessoires zoals deze toffe Emaille Adventure Begins borden en Emaille reismokkken.

Roadtrip Nederland

In totaal gingen wij drie dagen op pad met de Volkswagen bus en maakten we een mooie roadtrip door Nederland. 

Goeree-Overflakkee

We kozen ervoor om het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee te bezoeken en een roadtrip te maken over het hele eiland. Vroeger kwam ik al vaker in deze omgeving en het voelt voor mij altijd als thuis komen wanneer ik dit eiland bezoek. Elk jaar gaan wij meerdere keren naar Goeree-Overflakkee, in de zomer vooral voor het strand en in de lente voor de prachtige tulpenvelden die dan in bloei staan! Hieronder lees je onze route die we in april 2021 met Camper Lex hebben gereden.

Oude Volkswagen Bus Roadtrip Nederland

Oude volkswagen bus

Dag 1: De bus ophalen, fietsen en relaxen op Goeree-Overflakkee

In de ochtend rijden we naar Asperen, waar Marcel staat te wachten om de bus te overhandigen. Na een kopje koffie en een gezellig gesprek laat Marcel zien hoe de bus werkt. Omdat we al eerder in een Volkswagen bus hebben gereden, was het niet moeilijk te volgen. We stappen de bus in en onze roadtrip door Nederland kan beginnen!

Roadtrip Nederland Oude volkswagen bus

We rijden naar Oude-Tonge op Goeree-Overflakkee en zoeken een mooie plek uit op Camping de Krammer. We zetten de stoelen en tafel buiten en eten een broodje. Na de lunch halen we de fietsen van de fietsendrager en gaan we met de fietsen op pad om het eiland te verkennen. We fietsen eerst naar de jachthaven van Battenoord waar je mooie natuur hebt en vogels kunt spotten. Het schijnt dat hier bij het Grevelingenmeer flamingo's overwinteren tussen ongeveer oktober en april, maar helaas komen we ze niet tegen. Vanuit Battenoord fietsen we door Natura 2000 gebied richting Herkingen. Dit is een beschermd natuur gebied waar je alleen met de fiets kunt rijden. Het is lente en daarom zien we overal lammetjes, baby geiten en kuikentjes!

Roadtrip Nederland Oude Volkswagen Bus

Roadtrip Nederland Oude Volkswagen Bus

Roadtrip Nederland Oude Volkswagen Bus

Roadtrip Nederland Oude Volkswagen Bus

Tip: Wil jij ook zo'n toffe trui? Bekijk dan onze Wanderlust Sweatshirt

Dag 2: Flamingo's spotten, Goedereede bezoeken en de zonsondergang bekijken aan zee 

Na een heerlijke nachtrust worden we wakker van het geluid van de vogels. We bakken een broodje in de Wonderpan en zetten een vers kopje koffie met de percolator.

Oude Volkswagen bus

Oude Volkswagen bus

We horen van een iemand op de camping dat er toch flamingo's zitten in het Grevelingenmeer! Ze zitten niet bij de jachthaven van Battenoord zoals wij dachten, maar bij het Monument Grevelingendam. We parkeren de bus bij de Zuiderlandsezeedijk en lopen vanaf hier door het tunneltje richting het Grevelingenmeer. En ja hoor, daar zitten de flamingo's! 

Oude Volkswagen bus

Oude Volkswagen bus

Vanuit de Zuiderlandsezeedijk rijden we door naar Goedereede. Dit was vroeger een belangrijke middeleeuwse handelsstad. Goedereede heeft een prachtig oud centrum, een mooie toren en een leuke haven wat zeker de moeite waard is om te bezoeken met de Volkswagen bus. Als het mooi weer is om naar het strand te gaan, zou ik je zeker aanraden om een paar uur te relaxen op het strand van Ouddorp. Het is een breed strand en heeft een mooie vuurtoren en prachtige duinen.

Roadtrip Nederland

Roadtrip Nederland

Roadtrip Nederland

Als het tegen etenstijd is, rijden we naar Brouwersdam, een plek waar je een mooie zonsondergang kunt bekijken. Het handige aan roadtrippen in een oude Volkswagen bus is dat je gewoon kunt koken waar je maar wilt. Terwijl ik een heerlijke pasta maak, genieten we van de meeuwen die langs vliegen en de geluiden van de zee. 

Roadtrip Nederland

Roadtrip Nederland

Roadtrip Nederland

We eten met een prachtig uitzicht op zee en de zon gaat steeds verder onder. Het is een magisch moment om op deze plek, met zo'n mooie bus, te genieten van de zonsondergang. Dit was voor mij echt het hoogtepunt van ons weekend weg met de Volkswagen bus!

Oude Volkswagen busOude Volkswagen bus

Dag 3: Tulpenvelden bezoeken, vogels spotten bij Tij en relaxen in Middelharnis

Het is helaas alweer de laatste dag dat we op pad gaan met de Volkswagen bus. Na het ontbijt pakken we de spullen in, doen de fietsen weer achterop, klappen het dak omlaag en verlaten de camping.

Vandaag gaan we het eiland Goeree-Overflakkee verder verkennen. Omdat het april is, staan de tulpenvelden volop in bloei. We gaan opzoek naar de mooiste velden en zien roze, rode, oranje, witte en nog veel meer mooie bollenvelden. De tulpenvelden bloeien maar een paar weken per jaar dus houd daar rekening mee wanneer je Goeree-Overflakkee bezoekt. In mijn blog "Tulpenvelden: bezoek de mooiste bollenvelden van Nederland in 2021" lees je meer over wanneer de velden bloeien en waar je ze vindt. 

Tulpenvelden oude volkswagen bus

Tulpenvelden oude volkswagen bus

Tulpenvelden oude volkswagen bus

Tulpenvelden oude volkswagen bus

Het is tijd voor lunch. We rijden richting de haven van Stellendam. Ik kwam hier vroeger vaak om vis te halen vanuit onze camping in Rockanje en dus wilde ik hier graag nog een keer naartoe. In de haven liggen veel vissersboten en vroeger vond ik het als kind altijd leuk om hier naar toe te gaan. We halen vis en parkeren de bus tegenover de buitenhaven. We pakken de stoelen uit de bus, zitten uit de wind en genieten van het zonnetje en de lunch. Met de percolator zetten we koffie. Omdat we hier zo lekker zitten blijven we hier een lange tijd hangen.

oude volkswagen bus

Oude volkswagen bus

Vanuit de haven rijden we Vogelobservatorium Tij in Stellendam. Dit bijzondere vogelobservatorium heeft een vorm van ei en dat maakt het erg mooi van de binnenkant. Vanuit de verschillende openingen kun je vogels spotten op het Haringvliet en heb je mooi uitzicht. Neem vooral een verrekijker of goede camera lens mee om de vogels van dichtbij te zien.

Roadtrip Nederland

Roadtrip Nederland

Roadtrip Nederland

We gaan alweer naar onze laatste bestemming van deze toffe roadtrip: Middelharnis. In de pittoreske haven en het historische centrum zijn prachtige oude gebouwen en vind je leuke kleine winkels. In de haven relaxen we even en na een rondje gelopen te hebben, lopen we weer naar de bus om terug te rijden naar Asperen.

Oude Volkswagen bus

Oude Volkswagen bus

We hebben echt een prachtige reis gehad met Camper Lex van Camper Voet en willen Marcel en Sharony enorm bedanken voor deze unieke ervaring! Mocht je ook interesse hebben om een Volkswagen bus te huren, bekijk dan de website van Camper Voet en doe Marcel en Sharony de groetjes van Reismonkey als je geboekt hebt!

Roadtrip Nederland oude Volkswagen bus

Roadtrip Nederland oude Volkswagen bus

Lees ook: