maart 12, 2020

Mandalay is de op één na grootste stad van Myanmar en wordt door bijna iedere reiziger bezocht, omdat het op een logische route ligt in het noorden. Mandalay heeft een aantal leuke bezienswaardigheden en ook in de omgeving is genoeg te doen. In deze blog deel ik mijn 5 tips voor Mandalay.

Mandalay Myanmar

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Mandalay de eerste dag niet geweldig vond. Het is een grote, drukke stad die erg vervuild is. In tegenstelling tot Yangon vond ik Mandalay weinig karakter hebben. Toch deel ik een aantal dingen die ik wél leuk vond aan Mandalay in deze blog. Ik adviseer je om 2 dagen te blijven in Mandalay, je kunt dan alle bezienswaardigheden en de omgeving van Mingun zien. Straks vertel ik meer over Mingun. 

1. Zonsondergang bij Mandalay Hill

Mandalay Hill is de mooiste plek om de zonsondergang te bekijken. Het is een heuvel van 240 meter hoog en te bereiken via 1729 traptreden. Nu klinkt dat veel, maar na een aantal traptreden heb je steeds een platform wat bestaat uit een pagoda waar je tot rust kunt komen. Mandalay Hill is een heilige plaats en dat betekent dat je de traptreden met je blote voeten moet beklimmen en je je schouders en knieën moet bedekken. Het duurt ongeveer 45 minuten om de top te bereiken. Boven heb je (uiteraard) weer een pagoda die mooi is versierd met mozaïek en waar je de prachtige zonsondergang kunt bekijken.

Mandalay Hill

2. Kuthadow Pagoda

Mandalay beschikt over een aantal mooie pagoda's, maar wat mij betreft is Kuthadow Pagoda de mooiste. Kuthadow Pagoda bestaat uit 729 witte stupa's en 1 gouden stupa. In elke witte stupa zit een bladzijde van een boek en daarom wordt Kuthadow Pagoda ook wel 's werelds grootste boek genoemd. Samen vormen de bladzijdes het volledige Tripitaka, het Heilige Schrift van het boeddhisme.

Kuthadow pagonda Mandalay

3. Fietsen door de stad

Een leuke manier om de stad te verkennen is op de fiets. Je ziet onderweg van alles gebeuren en ziet daarom veel meer dan dat je een taxi of Grab (Aziatische Uber) pakt. Ook zijn de afstanden in Mandalay erg groot waardoor je helaas niet alles lopend kunt doen. Fietsen is daarom ideaal!

Mandalay

4. Bezoek Mingun 

Mingun is een klein dorpje aan de oevers van de Irrawaddy rivier op een uurtje varen van Mandalay. Veel reizigers komen naar Mandalay voor de 'witte pagoda', maar deze is juist te vinden in Mingun. Mingun heeft een aantal leuke bezienswaardigheden, zoals de Hsinbyume Pagoda, en is een leuke plek om te combineren met Mandalay. In deze blog vertel ik je hoe je er zo goedkoop mogelijk komt en wat je niet mag missen.

Mingun Myanmar

5. Eten bij de Mingalabar

Mingalabar is een geweldig restaurant waar je het eten van Myanmar kunt ervaren! Als je een gerecht besteld, wordt je hele tafel vol gezet met allemaal bijgerechten. Zo kun je van veel dingen proeven!

Mingalabar Mandalay

Tip: Lees hier al onze blogs over Myanmar of bekijk hier onze backpack route!