februari 01, 2021

Het jaar 2021 startte met veel hoop en positieve geluiden, want Nederland begon met vaccineren en het ging de goede kant op met het corona virus. Vandaag de dag weten we dat de maatregelen nog even aanblijven, maar dat betekent niet dat ‘de reiziger in ons’ niets kan ondernemen. Vandaag schrijf ik over wat je wél kunt doen tijdens de lockdown of met de strenge maatregelen; zo zal je zien dat je met een beetje creativiteit toch leuke activiteiten kunt ondernemen zowel buiten als binnen en allemaal corona proof.

Leuk activiteiten lockdown

Support your locals wandeling

De horeca is nog altijd gesloten, maar op veel plekken kun je eten afhalen of een koffie to go scoren. Oke, het is niet te vergelijken met uitgebreid buiten de deur lunchen, maar je kunt nog altijd een cappuccino halen bij je favoriete ondernemer. Als je het mij vraagt, gaat er niets boven een dankbare- en blije ondernemer gelukkig maken met een kleine bijdrage. Ik woon minder dan 5 kilometer van het stadscentrum af dus ik loop richting het stadscentrum, neem een korte pauze bij mijn favoriete tent en loop via een leuke route door het centrum terug. Zo red je makkelijk de aanbevolen 10.000 stappen. Woon je iets verder van het centrum af, parkeer de auto of fiets aan de rand van het centrum en maak er een uitgebreide stadswandeling van. Heb je geen zin om zelf een route uit te stippelen? In diverse regio’s zijn er initiatieven waar je wandelingen kunt kopen en zo de lokale ondernemers kunt steunen.

Support you local wandeling

Maak een ‘wandel (of fiets) bucketlist’

Tijdens de eerste lockdown ging ik enthousiast aan de wandel. Het blokje om in de buurt werd een ‘dagelijkse uitje’ waar ik naar uitkeek. Het moment om toch even sociaal contact te hebben en even het huis te verlaten. In de tweede-, en verlengde lockdown schiet het wandelen er een beetje bij in. Het is winter, snel donker en ondertussen ken ik alle straatnamen in de buurt uit mijn hoofd. Herkenbaar? Om terug in het ritme te komen, ben ik op zoek gegaan naar wandelroutes in natuurgebieden in de buurt. Ik verbaasde me hoeveel mooie parken, natuurgebieden en wandelroutes Nederland heeft. Dit resulteerde uiteindelijk in een “wandel bucketlist”. Hierdoor kan ik echt ernaar uitkijken om ergens heen te gaan, heb ik voorpret door de omgeving (online) te verkennen (ja, die koffie to go hoort er natuurlijk bij) en maak ik van een standaard activiteit een uitje. Daarnaast zijn er veel natuurgebieden die variaties maken op bestaande wandelroutes. Bijvoorbeeld een wandelroute voor het hele gezin: kabouterpaden volgen of in combinatie met een spelelement zoals geocaching. Ik ga persoonlijk voor de avontuurlijke routes. Zie hier een sneak peek van mijn lijstje:

Natuurgebieden Nederland

Doe iets voor een goed doel, initiatief of zorgverleners.

Voor de meeste Nederlanders is er veel veranderd door de corona crisis. Ik ben fulltime thuis aan het werk, mijn nichtje maakt overuren op de corona-afdeling in het ziekenhuis en mijn vader heeft de corona kilo's te danken aan het stilleggen van het sportverenigingsleven. Het is allemaal wat.. maar voor mij is het ook een tijd van bezinning over hoe ik bijvoorbeeld mijn vrije, - nu in mijn ogen - nutteloze tijd besteden? Ik ben bijvoorbeeld begonnen met schrijven en ik ben aangemeld op een platform waar ik MKB bedrijven gratis help met marketingvraagstukken. Je hoeft je niet direct te committeren aan een vrijwilligersfunctie van een aantal uur per week, maar gebruik juist nu je flexibiliteit! Werk jij normaal gesproken in de horeca en is food helemaal jouw ding? Deel je expertise door recepten toe te voegen aan voedselpakketten van de voedselbank bijvoorbeeld. Het zit in kleine dingen waarmee je andere en jezelf blij maakt!

Corona proof wandelen

Overnachten in je eigen regio

Reizen binnen Nederland is mogelijk en als je het mij vraagt ook hét moment om ons kikkerlandje beter te leren kennen. Toch betrap ik mijzelf erop dat ik altijd kies voor een plek ver weg terwijl ik in een van de mooiste gebieden van het land woon. Ik heb altijd al willen weten hoe het is om mijn woonplaats Maastricht en de omgeving te bekijken vanuit een toeristisch perspectief. Zou ik dan wel stilstaan bij de historische plekken in de stad en waar zou ik dan mijn koffie halen? Vorig jaar sliep ik een nacht in mijn eigen stad en op een of andere manier geeft het je toch een soort vakantiegevoel. Gewoon de thuisomgeving verlaten en doen waar je zin in hebt. Pancakes for breakfast, wandelen in de vroege ochtend als de stad ontwaakt en dat ene nieuwe tentje uitproberen voor lunch. Dus volgend weekend niets te doen? Boek een overnachting in je eigen stad. Het is ook nog eens corona proof. Ben je nog opzoek naar een bijzondere overnachting in Nederland? Slaap dan ook eens in een luxe vliegtuig suite! Een unieke ervaring en zo heb je toch nog het gevoel even op reis te zijn. Meer informatie lees je in de blog "Bijzonder overnachten: slapen in een vliegtuig suite".

Bijzonder overnachten slapen in vliegtuige suite

Spice it up in de keuken!

Ik ben dol op koken en experimenteer veel met verschillende ingrediënten. Zeker nu ik niet op reis kan om een nieuwe cultuur te proeven, haal ik de geur en smaak van een cultuur in huis. Nu ik vanuit thuis werk, heb ik meer tijd om in de keuken te staan en bekijk ik veel blogs en vlogs over eten en drinken. Waar ik vroeger redelijk veilige keuzes maakte door te kiezen voor de Mediterrane of Aziatische keuken, kook ik nu regelmatig uit het vegetarische kookboek uit het Midden-Oosten: Veggiestan of experimenteer ik met wijn spijs combinaties met behulp van Wine food. De geur van specerijen door je huis, neemt je mee naar de andere kant van de wereld! Ook als je geen keukenprins(es) bent, kom je met kookboeken en foodblogs heel ver want oefening baart kunst! Ik ben benieuwd welk kookboek jou inspireert om eet culturen te proeven.

Koken tijdens lockdown

Fotoboek maken van je laatste reisbestemming

Op reis maak leg ik alle herinneringen en bijzondere ervaringen vast. Omdat ik deze ervaringen graag deel met vrienden en familie, maak ik bij thuiskomst altijd een fotoboek. Van een weekje relaxen in Rhodos, tot aan mijn rondreis door Maleisië, ik vind het heerlijk om al mijn ervaringen in een fotoboek vast te leggen en hierdoor weer even weg te dromen ‘op bestemming’. Je kunt helemaal losgaan met je eigen creativiteit door het gebruik van een tijdlijn, icoontjes, kaders en teksten. Daarnaast heb je ook tools die je helpen met het fotoboek te vullen, maar nu we toch even geen reizen in het vooruitzicht hebben, is het een leuke uitdaging om zelf aan de slag te gaan! Voor je aan de slag gaat, check op internet of er kortingscodes beschikbaar zijn!

Fotoboek reisbestemming

Virtueel museum bezoeken

Een museum bezoeken gaat zo makkelijk nog niet. Nu zijn ze dicht en toen ze open waren het afgelopen jaar, was dit onder strikte maatregelen. Toch bekijk ik het enigszins positief, want wie kan zeggen dat je de nachtwacht hebt gezien zonder horde mensen? It’s me! En jij kan dat ook. Het is misschien niet de ‘real deal’, maar veel musea bieden een gratis huiskamertour aan, stellen virtuele workshops beschikbaar voor jong en oud en delen kennisclips van gidsen. Hopelijk mogen de musea weer snel open, maar totdat het zover is, zijn de virtuele tours een leuk alternatief voor een regenachtige vrije dag. Bovendien steun je de cultuursector! Check hier welke musea een virtuele tour aanbieden.

Een werelds gevoel in je interieur

Thuis is thuis, thuis is mijn werkplek, sportschool, restaurant en social space. Kortom, ik leef, net zoals veel andere Nederlanders fulltime thuis. Om deze reden heb ik mijn interieur een beetje vernieuwd. Voorheen zaten er al veel reisaccessoires en -souvenirs verstopt in mijn interieur, maar nu heb ik het groter aangepakt. Ik heb mijn mooiste reis herinneringen laten afdrukken; groot en klein voor in fotolijsten, ik heb veel planten in huis gehaald en diverse accessoires gekocht om mijn interieur meer werelds te maken. Ondanks dat de woonwinkels gesloten zijn, kun je veel online vinden. Al is het alleen om inspiratie op te doen over wereldse interieurstijlen en -accessoires. Zowel tweedehands als nieuw zijn de mogelijkheden eindeloos. Check bijvoorbeeld de webshop van Reismonkey. Zij hebben veel toffe accessoires voor je huis zoals deze kussenhoes set.

Kussenhoes set Wereldkaart

Denk jij ook dat je met een beetje creativiteit je toch leuke activiteiten kunt doen deze winterse lockdown? Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren! Of je erop uitgaat, of in quarantaine zit, er zijn diverse opties om corona proof je vrije tijd in te richten. Ik ben benieuwd of jij nog creatieve ideeën hebt om leuke activiteiten te ondernemen deze lockdown. Blijf positief en houd vol.

Liefs, Karin

Over Karin

Als reislustige bourgondiër ben ik altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen en geheime plekjes. Dichtbij huis maar ook ver weg. Een bestemming ontdekken betekent voor mij helemaal opgaan in de (eet)cultuur en kennis maken met de lokale bevolking. Deze persoonlijke ervaringen deel ik graag met anderen; om hen te inspireren en overtuigen. Daarnaast neem ik al deze herinneringen mee in het dagelijks leven. Als marketeer en levensgenieter is reizen mijn grootste inspiratiebron. Ga op reis, bezoek onbekende bestemmingen en proef letterlijk de cultuur.

Instagram: https://www.instagram.com/_karinitaa/