oktober 03, 2020

Corsica is een waar paradijs voor wandelaars en dat is niet gek met Europa's zwaarste lange afstand wandelpad: de GR20. Dit wandelpad is maar liefst 200 km lang en doorkruist het hele eiland. Ik ben gek op bergwandelingen, maar 200 km wandelen met flinke hoogteverschillen gaat mij net iets te ver.. Vandaar dat ik er voor heb gekozen om de wandeling naar Lac de Nino te doen waarbij je een stukje van de GR20 bewandeld. Lac de Nino is een prachtig bergmeer op 1780 meter hoogte in een groene oase. In deze blog deel ik wat je kunt verwachten van de wandeling naar Lac de Nino.

Wandelen Corsica Lac de Nino

Praktische informatie Lac de Nino

De wandeling naar Lac de Nino is een prachtige route van ongeveer 10 km. Je begint op 1070 meter hoogte en gaat in totaal 700 meter stijgen, een pittige klim dus! Maar wanneer je Lac de Nino eindelijk ziet liggen, is het een geweldige beloning. Wij deden er totaal 5,5 uur over en stopten regelmatig voor foto's, om een broodje te eten en bij te komen van de inspanning. We deden het rustig aan dus als je van jezelf weet dat je een snelle wandelaar bent die niet vaak pauze neemt, dan kun je deze tocht makkelijk in 4 uur lopen.

  • Startpunt: Maison forestière de Popoghia (1070 meter) op de D84
  • Hoogste punt: 1780 meter
  • Hoogteverschil: 700 meter
  • Duur: 4 tot 5,5 uur
  • Totale afstand: 10 km
  • Moeilijkheidsgraad: Middelzwaar. Zorg dat je in een goede conditie bent. Enige ervaring met hiken is aan te raden, net zoals een goede hiking uitrusting. Het parcours bestaat uit veel losse stenen en rotsen en is op sommige stukken uitdagend, maar zeker goed te doen!

Wandelen Corsica Lac de Nino

Benodigdheden wandeling Lac de Nino

Tijdens de wandeling naar Lac de Nino kom je geen horeca tegen. Je zult dus zelf eten en drinken mee moeten nemen aangezien de wandeling al snel 5 uur duurt. Zo namen wij stokbrood voor de lunch mee en fruit voor tussendoor. Neem zeker drie grote flessen water mee zodat je geen water te kort komt of neem je LifeStraw mee zodat je deze kunt vullen in het meer (ja, deze fles filtert het water!). Het is ook aan te raden om goede wandelschoenen aan te doen en een hikingstok komt ook van pas tijdens deze tocht. Als je in het hoogseizoen gaat, vergeet dan ook zeker geen vest! Het kan bij Lac de Nino namelijk flink afkoelen door de hoogte.

Wandelen Corsica Lac de Nino

Bosrijke omgeving en oude schaapstal

De wandeling naar Lac de Nino begint makkelijk. Je loopt door een bosrijke omgeving en het pad is niet heel stijl. De route is vooral heel lang in kilometers. Dat wil zeggen dat het op een gegeven moment wel heel stijl moet worden aangezien de route maar 5 km heen is. Vooral het laatste stuk is dus behoorlijk stijl. Om de route te lopen, volg je de gele strepen of de steenmannetjes. Blijf vooral goed opletten, want als je even niet oplet, loop je zo verkeerd.

Wandelen Corsica Lac de Nino

Na 1 uur hiken komen we aan bij de oude schaapstal op 1411 meter hoogte. Het landschap veranderd vanaf dit punt ook. Je hebt hier prachtig uitzicht over het berglandschap van Corsica en de bossen veranderen in stenen. Op dit punt eten wij onze stokbrood op, rusten wat uit en maken foto's van het adembenemend mooie landschap met uitzicht op de hoogste berg van Corsica.

Wandelen Corsica Lac de Nino

Klimmen naar Lac de Nino en de afdaling

Vanaf de oude schaapstal wordt de route naar Lac de Nino een stuk pittiger. Gelukkig hebben we weer genoeg energie gekregen van de lunch. Vanaf dit punt moeten we nog 370 meter stijgen. Het lijkt wel een eindeloze klim, bij elke rots denk je dat je er bent, maar we zien maar geen bergmeer... Gelukkig is het niet erg om met deze prachtige uitzichten te klimmen. Na 1,5 uur bereiken we de top en zien we een felgroene moerasachtige oase, ruige bergtoppen, wilde koeien en een bergmeer, wat een plaatje is Lac de Nino! We nemen een pauze van een halfuur, maken foto's en lopen even naar het meer om deze van dichtbij te bekijken. Je kunt er ook voor kiezen om een rondje om het meer te lopen, reken dan zeker één uur extra voor deze tocht. 

Wandelen Corsica Lac de Nino

Wandelen Corsica Lac de Nino

Wandelen Corsica Lac de Nino

Wanneer je uitgekeken bent, is het tijd voor de afdaling. Persoonlijk vind ik de afdaling eigenlijk nooit echt heel leuk. Je hebt je doel al bereikt (de top), het is vaak zwaar om naar beneden te gaan en het liefst ben ik er dan zo snel mogelijk en dat werkt niet met stijle bergen. Totaal doen wij 2,5 uur over de afdaling en je moet je de hele tijd concentreren waar je je voeten zet. Ik vind het dus best inspannend en ben blij wanneer ik de auto zie staan!

Wandelen Corsica Lac de Nino

Mijn ervaring Lac de Nino

Lac de Nino is wat mij betreft een prachtige wandeling voor wie op zoek is naar iets actiefs in Corsica. Het landschap is afwisselend, de klim is uitdagend en Lac de Nino zelf is zeker de moeite waard! De wandeling naar Lac de Nino was één van mijn hoogtepunten tijdens mijn rondreis door Corsica in 3 weken.

Ben je opzoek naar meer activiteiten in Corsica? Lees dan ook: Canyoning in Corsica, tips en wat je kunt verwachten.