september 28, 2020

Canyoning in Corsica is één van de populairste activiteiten om te doen op dit prachtige eiland. Tijdens een canyoning tocht in Corsica spring je van hoge kliffen, glij je van rotsen af en zwem je door diepe en heldere rivieren. Perfect voor jou als avontuurlijke adrenaline liefhebber. Tijdens de tocht passeer je watervallen, felgroene rivieren en kun je genieten van de hoge bergtoppen van Corsica. In deze blog deel ik al mijn tips en wat je kunt verwachten tijdens de canyoning tour. Bekijk hieronder vast de aftermovie!

Al eerder deden wij een canyoning tour in Dalat, Vietnam en dat was fantastisch. Omdat dit alweer een aantal jaar geleden was, vonden we het wel weer eens tijd om een canyoning tour te doen. Dit keer dichter bij huis, op het Franse eiland Corsica. Er zijn veel verschillende plekken in Corsica waar je een canyoning tour kunt doen en daar vertel ik je hieronder meer over.

Verschillende canyoning tours

Het is goed om vooraf te bedenken wat je graag wilt. Wij houden van adrenaline, zijn sportief en houden van mooie natuur. Dat is de reden waarom we hebben gekozen om een canyoning tour te doen in het Bavella gebergte. Wil je graag met kinderen canyoning doen? Dan adviseer ik je om in de buurt van Propriano een tour te boeken. Deze tours zijn minder actief en vooral gericht op vermaak. Wij deden een canyoning tour in de La Vacca kloof.

Canyoning Corsica La Vacca

Conditie en kosten canyoning

Het is belangrijk om te weten dat je voor de canyoning tour in de La Vacca kloof een goede conditie moet hebben. Dat wil niet zeggen dat je in topvorm moet zijn, maar je moet wel lange stukken omhoog hiken, jezelf kunnen opduwen van de rotsen en kunnen zwemmen. Ik zelf heb astma, sport regelmatig en doe af en toe een bergwandeling op reis en voor mij was het goed te doen. De kosten voor de tour bedragen 55 euro per persoon en geloof me dat je echt waar voor je geld krijgt!

Canyoning Corsica La Vacca

Benodigdheden canyoning

Je hebt een aantal dingen nodig tijdens de tour die ik voor je op een rijtje heb gezet:

  • Zwemkleding
  • Sportschoenen of canyoning schoenen
  • Fles water 
  • Energie reep
  • GoPro camera
  • Droge kleding en een handdoek voor achteraf

Zorg dat je de droge kleding en handdoek achterlaat bij het punt waar je met de organisatie afspreekt. Alles wat je meeneemt naar de La Vacca kloof wordt namelijk nat. Je krijgt een tas waar je een fles water etc. in de kunt doen maar deze is niet waterproof dus zorg dat je je mobiel niet meeneemt! 

Canyoning Corsica La Vacca

Hoe kom je in de La Vacca kloof?

De La Vacca kloof ligt het in het Bavella gebergte in het zuidoosten van Corsica. Je spreekt vooraf met de organisatie af bij Corsica Canyon op deze locatie, wat op ongeveer 5 km ligt van de La Vacca kloof. Je gaat samen met de groep en de instructeur naar de La Vacca kloof. 

De La Vacca kloof ligt op een strategische plek op het eiland waardoor het goed bereikbaar is vanuit verschillende plekken. Wij reden vanuit onze camping in Tizzano in 1 uur en 45 minuten naar de kloof. Maar ook vanaf Corte, Ajaccio, Porto-Vecchio en zelfs vanuit Bastia is het minder dan 2 uur rijden. Wel adviseer ik om met een huurauto het eiland te verkennen, er zijn namelijk weinig busverbindingen op het eiland. 

Canyoning Corsica La Vacca

Wat kun je verwachten tijdens canyoning in de La Vacca kloof?

Hiken naar beneden

In de ochtend begint de tour. We rijden met de auto naar het begin van de kloof. Vanaf de centrale weg ga je in 40 minuten hiken naar de La Vacca kloof. Het is stijl naar beneden, maar je wordt onderweg meteen beloond met de mooiste uitzichten van het Bavella gebergte. Alleen voor het hiken is het het al waard om deze tour te doen!

Canyoning Corsica La Vacca

Springen van rotsen, zwemmen en glijden

Wanneer je na 40 minuten de kloof bereikt, trek je je wetsuite aan en spring je in het koude water. Vanaf hier gaat het canyoning echt beginnen! Je springt van hoge rotsen tot wel 11 meter, zwemt door de fel groen/blauwe rivieren en je gaat glijden/abseilen van rotsen. Onderweg kom je mooie watervallen tegen en nog steeds zijn de uitzichten op de bergen prachtig!

Canyoning Corsica La Vacca

Canyoning Corsica La Vacca

Hiken naar boven 

Na een vermoeiende maar spannende tocht door de kloof heb je het einde bereikt. Vanaf hier kunnen de wetsuites weer uit en bereid je je voor op de terugweg die niet makkelijk is. Je gaat namelijk in een uur tijd hiken naar boven. Na zo'n canyoning tocht was dat voor mij best zwaar en ik was dan ook blij dat ik er na een uur was. 

Canyoning Corsica La Vacca

Canyoning in Corsica is wat mij betreft iets wat je gedaan moet hebben wanneer je dit prachtige eiland bezoekt! Zou jij het ook durven? Laat het mij weten in een reactie hieronder.