oktober 27, 2020

Lucca is een charmant stadje op een prachtige locatie in Toscane. De stad heeft veel te bieden en is zo'n typisch Italiaans stadje met een heerlijke vibe en mooie bezienswaardigheden. Je vindt er kleurrijke Italiaanse straten, vele prachtige kerken en de stad wordt omringd door stadsmuren waar je vandaag de dag overheen kunt fietsen. Kortom: er is genoeg te beleven tijdens een dagje Lucca. Ik vertel je er alles over in deze blog!

Lucca Italie

Hoe kom je in Lucca?

Door de goede ligging in Toscane is Lucca perfect te combineren tijdens een vakantie in Italië. Vanuit Pisa rijd je met de trein in slechts een halfuur naar Lucca en vanuit Florence doet de trein er een uurtje over. De treinverbindingen tussen deze steden zijn uitstekend! 

Je kunt er ook voor kiezen om Lucca te bezoeken met de auto. Vanuit Nederland is het al gauw 15 uur rijden naar Toscane. Wil je liever een auto huren in Italië? Dan kun je het beste een auto huren bij SunnyCars, daar ben je altijd all-in verzekerd en dat is natuurlijk wel zo fijn mocht er iets gebeuren met je huurauto!

Lucca Italië

Wat te doen in Lucca?

In een dag kun je eigenlijk alle bezienswaardigheden van Lucca zien en daarom is het ideaal om deze stad te bezoeken tijdens een roadtrip Italië. Hieronder heb ik alle activiteiten en bezienswaardigheden van Lucca voor je op een rijtje gezet!

1. Fietsen over de oude stadsmuren van Lucca

De stadsmuren van Lucca zijn gebouwd tussen 1504 en 1645 en waren er om de stad te beschermen tegen aanvallen van het nabijgelegen Florence. De stadsmuren zijn vandaag de dag nog steeds erg goed bewaard gebleven en lopen helemaal om de stad heen. Huur een fiets en maak een rondje over de stadsmuren. Zo kun je de stad vanuit meerdere hoeken bekijken!

Lucca Italië

Lucca Italië

2. Dwalen door de Italiaanse straten van Lucca

Lucca is een typisch Italiaans stadje en dat is vooral te zien aan de bouwstijl van het centrum. Het is super leuk om gewoon een beetje rond te dwalen door de gekleurde straten. 

Lucca Italië

3. Bomen uit de Torre Guinigi

Als je in Lucca loopt, kun je er niet omheen: de Torre Guinigi. Al van ver zie je de toren liggen en door de bomen die uit het dak groeien valt dit gebouw ook erg op. Je kunt de toren beklimmen en bovenop heb je een geweldig uitzicht over de stad. Ook kun je de tuin op het dak van dichtbij bewonderen. 

Lucca italië

4. Piazza dell’Anfiteatro

Piazza dell'Anfiteatro is volgens velen het mooiste plein van Lucca. Het plein is ovaal en heeft zijn vorm te danken aan het oud Romeinse amfitheater dat in de tweede eeuw na Christus op deze plaats heeft gestaan. In de huizen kun je, als je goed kijkt, nog enkele stenen zien die afkomstig zijn van het originele amfitheater. Nu wordt het plein omringd door gezellig restaurants en terrassen en toen wij er waren, was er zelfs een markt.

Lucca italië

Lucca italië

5. Piazza San Michele

Een ander mooi plein van Lucca is Piazza San Michele, middenin het centrum. Het plein is al meer dan 2000 jaar het middelpunt van de stad en op het plein is de prachtige kerk San Michele in Foro te zien.  

Lucca italië

Lucca italië

Dit waren mijn tips voor een dagje naar Lucca! In de stad zelf vind je genoeg andere leuke kerken en kleurrijke straten, maar die zal je zelf moeten ontdekken tijdens het dwalen door het centrum. Ik vond Lucca een erg leuke sfeer hebben en vond het zeker een bezoek waard! Ben jij net zo enthousiast als ik over Lucca? Laat het mij weten in een reactie onder deze blog. 

Lees ook: