november 28, 2019

De Ouzoud watervallen zijn de mooiste watervallen van Marokko middenin het Atlasgebergte. De groene valleien, boomgaarden, grotten, ravijnen van de rivier El Abid en Berber apen in hun natuurlijke habitat maken dit gebied erg bijzonder! De watervallen zijn maar liefst 110 meter hoog en de rit er naar toe is prachtig.

De weg er naar toe

In Marrakech kun je bij elk lokaal toeristenbureau een excursie regelen naar de Ouzoud watervallen. Dit is tevens ook de goedkoopste manier. In ongeveer 2,5 uur rijd je naar Ouzoud, een klein dorpje 150 km bij Marrakech vandaan. Het leuke aan Marokko is wanneer je naar een andere bestemming gaat, de weg ernaar toe ook ontzettend mooi is. Tijdens de busrit rijd je door lokale dorpjes en prachtige gebergtes. Je ziet de bevolking rijden in een oude Mercedes of nog ouderwetser, op een ezel. Je kijkt je ogen uit en de 2,5 uur durende busrit is dan ook zo voorbij. Je ziet onderweg het échte Marokko en dat is ontzettend leuk!

Ouzoud Marokko

Ouzoud Marokko

Ouzoud Marokko

De watervallen

Na 2,5 uur rijden kom je aan in Ouzoud, waar je nog een klein stukje moet lopen naar de watervallen. Je begint bovenop de watervallen, wat ik in eerste instantie niet had verwacht. Vanaf hier loop je naar beneden en zie je hoe groot de watervallen eigenlijk zijn. In totaal hebben de watervallen samen een hoogte van 110 meter! Dit zijn zeker één van de mooiste watervallen die ik ooit gezien heb. Je kunt er met een bootje varen, maar vanaf een afstand bekijken vind ik eigenlijk veel mooier. Wanneer je beneden uitgekeken (en uit gefotografeerd) bent, loop je weer omhoog via de andere kant. In het nabijgelegen restaurant kun je heerlijke tajine eten én heb je de mooiste uitzicht over de watervallen.

Ouzoud Marokko

Ouzoud Marokko

Ouzoud Marokko

De omgeving

Ouzoud bevindt zich in het Atlasgebergte, dat loopt van Marokko tot aan Tunesië via Algerije. De hoogste toppen zijn maar liefst 4000 meter hoog! De omgeving van Ouzoud is erg bergachtig en dat maakt het juist zo mooi. Rondom de Ouzoud watervallen leven ook heel veel wilde berberapen. De combinatie van de watervallen, de bergachtige omgeving en de aapjes maakt deze plek tot een unieke ervaring!

Ouzoud Marokko

Ouzoud Marokko

Ouzoud Marokko 

Tijdens onze rondreis door Marokko in 8 dagen ben ik echt verliefd geworden op dit land! Wat vind jij van de watervallen en zou jij Marokko bezoeken? Laat het weten in een reactie onder deze blog. Als ik je nog moet overhalen: lees hier alle blogs over Marokko en ik weet zeker dat jij ook snel dit land wilt bezoeken!