oktober 30, 2019

Misschien ken je alle mooie kustplaatsen van Kroatië zoals Split, Zadar of Šibenik wel. Ondanks dat veel mensen deze kustgebieden bezoeken, wordt het binnenland van Kroatië nog wel eens overgeslagen. En dat is jammer, want het binnenland heeft misschien nog wel meer te bieden dan je misschien zou denken. Het binnenland bestaat uit prachtige bergen die je vanaf de kust al goed ziet liggen. Maar achter de bergen vind je ook veel moois, zoals historische dorpjes, diepe kloven, felblauwe meren en groene valleien. En het leuke hieraan is: je komt er bijna geen toerist tegen! In deze blog deel ik mijn favoriete plekjes om te bezoeken met een huurauto.

Binnenland Kroatië

Overnacht in een bungalow in Drniš

Drniš is een klein dorpje en is de perfecte uitvalbasis voor je rondreis door het binnenland van Kroatië. Vanuit Drniš kun je namelijk hele toffe plekken bezoeken met een huurauto. Wij overnachtten voor slechts 30 euro per nacht in een bungalow voor 4 personen bij Holiday Home Goga. De eigenaresse van deze bungalow is ontzettend vriendelijk en lief. De bungalow beschikt over een eigen keuken en badkamer, 2 slaapkamers en een grote tuin mét barbecue! Hier kom je zeker weten tot rust!

Holiday Home Goga Kroatië

Hiken door de Čikola canyon

De Čikola canyon ligt dichtbij het dorpje Drniš en is een prachtige kloof van wel 170 meter diep waar de Čikola rivier doorheen stroomt. In de zomer is er helaas geen rivier te bekennen, maar dat maakt een bezoek aan de Čikola canyon niet minder leuk. Er zijn verschillende wandelroutes die je af kunt leggen, maar ik zou je adviseren boven de kloof te blijven lopen. Wij volgden een route waarbij we de kloof echt in gingen en dat was erg gevaarlijk door veel losliggende stenen.  Ben je fan van adrenaline? Je kunt ook ziplinen door de Čikola canyon!

Cikola canyon Kroatië

Izvor Cetina: het mooiste meer van Kroatië

Eén van onze hoogtepunten van onze rondreis door Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina was de Izvor Cetina. Een plek, waar je geen enkele toerist tegenkomt, waar je kunt genieten van puur natuur. De Izvor Cetina is een bijzondere verschijning. Deze ondergrondse kloof komt uit op de Cetina rivier en het water is zó helder dat je heel goed kunt zien dat dit een kloof is. Het water is 50 tinten blauw en is ontzettend mooi. Hoe diep deze kloof is, weten onderzoekers nog steeds niet. Het is tot nu toe gemeten tot 115 meter! Het water van Izvor Cetina is ijs en ijs koud, zelfs als het 40 graden overdag is. 

Izvor Cetina Kroatië

Bezoek de Krčić waterval

Kroatië is de laatste jaren steeds toeristischer geworden en daarom is het soms moeilijk om plekjes te vinden waar geen toeristen komen. Vergeet de drukte van de Plitvice watervallen en bezoek de mooie waterval van Krčić! Je vindt deze waterval bij het dorpje Knin. Wederom kom je hier weer bijna geen toeristen tegen en dat maakt het juist extra leuk. Je kunt de waterval vanaf beneden bekijken, maar je kunt ook met de auto naar de weg gaan aan de andere kant van de rivier waardoor je mooi uitzicht hebt over de waterval.

Slap Krcic waterval Kroatië

Dit waren de mooiste plekken die wij hebben bezocht in het binnenland van Kroatië. Zou jij hier ook heen willen gaan of ga je liever naar de bekende kustplaatsen? Laat het mij weten in een reactie hieronder! Lees hier al onze blogs over Kroatië.