februari 16, 2021

Londen is zo'n stad waar je je dagen kunt vermaken. Met bijna 9 miljoen inwoners is Londen de derde grootste stad van Europa. Dat Londen een grote stad is, zie je ook wel doordat de bezienswaardigheden van Londen ver uit elkaar liggen. Heb je maar twee of drie dagen de tijd om Londen te verkennen? Dan is het handig om goed te plannen wat je wilt zien. In deze blog lees je daarom de 10 leukste bezienswaardigheden en vertel ik je wat te doen in Londen.

Bezienswaardigheden Londen

Bezienswaardigheden Londen

Er zijn zoveel bezienswaardigheden in Londen te vinden dus je kunt eigenlijk nooit de hele stad zien in slechts een paar dagen. Ik heb de 10 leukste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Wat mij betreft mag je in ieder geval deze bezienswaardigheden echt niet missen!

Bezienswaardigheden Londen

1. Big Ben

Je kunt niet in Londen zijn geweest zonder de Big Ben gezien te hebben. De Big Ben is namelijk één van de bekendste bezienswaardigheden van Londen. De Big Ben is eigenlijk alleen de klokkentoren, maar veel mensen denk dat het parlementshuis dat ernaast ligt ook bij de Big Ben hoort. Het is in ieder geval een indrukwekkend gebouw en bestaat al sinds 1097. Tijdens onze stedentrip Londen wilde ik héél graag de Big Ben zien. Helaas stond het gebouw helemaal in de steigers, super balen natuurlijk! Ik hoop dat jij meer geluk hebt wanneer je Londen bezoekt.

Wat te doen in Londen

2. Londen Eye

Dichtbij de Big Ben staat nog zo'n bekend icoon van Londen: de Londen Eye. Dit is een enorm reuzenrad aan de rivier de Theems. Je kunt het reuzenrad in en hebt dan prachtig uitzicht over heel Londen. Onderaan deze blog geef ik je meer tips hoe je net iets voordeliger een kaartje kunt scoren voor de Londen Eye en hoe je de rij overslaat.

Wat te doen in Londen

3. Tower Bridge 

Eén van de mooiste bruggen die ik gezien heb in Europa is zeker weten de Tower Bridge! Deze prachtige brug over de rivier de Theems staat er al sinds 1894 en mag je niet missen wanneer je Londen bezoekt. 

Londen bezienswaardigheden

4. St. Paul's Cathedral

In 1711 werd deze prachtige kathedraal afgebouwd. Zowel de buitenkant als de binnenkant van de St. Paul's Cathedral zijn mooi. Vanaf de bekende Millennium brug zie je de kathedraal al meteen liggen. 

Londen bezienswaardigheden

5. Platform 9 3/4

Wie heeft het niet gezien: de films van Harry Potter. We zijn er allemaal mee opgegroeid (als het goed is) en wat is er nou leuker om naar het platform te gaan waar Harry Potter voor zijn eerste schooldag vertrok naar Zweinstein. Je kunt foto's maken bij Platform 9 3/4, maar als je er zelf ook op wilt, moet je geduld hebben, want er staat altijd een héle lange rij. Op het perron vind je ook een Harry Potter shop voor de leukste Harry Potter artikelen.

Bezienswaardigheden Londen

6. Westminster Abbey

Westminster Abbey is een bijzondere plek waar sinds de elfde eeuw alle Britse koningen en koninginnen gekroond en begraven werden. De kerk wordt ook gebruikt voor huwelijken van het koningshuis. 

Bezienswaardigheden Londen

7. Buckingham Palace

De Britten zijn trots op hun land en hechten veel waarden aan het koningshuis en daarom moet je het Buckingham Palace bezoeken. Dit is het paleis uit de 18e eeuw en is de thuisbasis van de koningin. Veel mensen bezoeken het paleis tijdens de aflossing van de wacht. 

Londen bezienswaardigheden

8. Banksy Tunnel

In de stad vind je veel street art, maar de echte topper van de street art kun je zien in de Banksy Tunnel. Officieel heet deze tunnel Leake St. Tunnel en je vind deze tunnel dichtbij het Waterloo Station. Hier wordt graffiti toegestaan en je kunt je ogen uitkijken als je door deze tunnel wandelt!

Londen Bezienswaardigheden

9. De LEGO winkel

De LEGO winkel in Londen vond ik echt een bezienswaardigheid op zich. Naast dat je hier LEGO kan kopen in alle kleuren van de regenboog, zijn hier ook super veel grote objecten gemaakt van LEGO. Denk aan de Big Ben, een telefooncel en de Underground (metro). Super gaaf om te zien wat ze met LEGO kunnen maken!

Bezienswaardigheden Londen

10. M&M's World

Tegenover de LEGO winkel zit M&M's World: een waar paradijs voor iedere zoetekauw. Je kunt hier M&M's kopen in allerlei soorten kleuren en smaken die je nergens anders kunt kopen. Het is net als de LEGO winkel een ware attractie om hier te lopen!

bezienswaardigheden londen

Wat te doen in Londen?

Naast de 10 leukste bezienswaardigheden zijn er ook een aantal dingen die je echt gedaan moet hebben wanneer je een stedentrip naar Londen maakt. Je leest hieronder welke vier dingen je niet mag missen.

Maak een foto in een oude telefooncel 

Overal in Londen zie je de felrode rode telefooncellen. En wat is er nou leuker om een foto te maken in deze ouderwetse telefooncellen! De telefooncellen zijn niet meer in gebruik, maar zijn wel karakteristiek voor het straatbeeld van Londen en daarom vind je ze nog overal.

wat te doen in londen

Zoek de hoogte op in de Londen Eye 

Het grote reuzenrad, de Londen Eye, kun je een ritje van 30 minuten in maken en zo heb je prachtig uitzicht over heel Londen. Heel veel mensen willen de hoogte opzoeken en daarom is het hier ook altijd erg druk. Zorg dus dat je je tickets van te voren online koopt en reserveert. Wanneer je dit niet doet kost een kaartje 31 pond (omgerekend 35 euro) bij de ticketbalie. Als je de rij wilt overslaan koop je kaartje hier voor slechts 28 euro.

Maak een ritje met een dubbeldekker

Niet alleen de telefooncellen zijn kenmerkend voor Londen, ook de rode dubbeldekkers zijn niet weg te denken in het straatbeeld van de stad. Maak een ritje met de dubbeldekker voor de ultieme beleving!

Verken Londen met de Hop on Hop off bus

Heb je weinig tijd en wil je toch zo veel mogelijk zien? Dan zou ik je adviseren om de stad met de Hop on Hop off bus te verkennen. Je kunt dan één of meerdere dagen reizen en de bus stopt bij alle bekende bezienswaardigheden. Zo kun je toch heel veel zien in een korte tijd. Het leuke is dat het een open dak heeft dus foto's onderweg nemen is daarom perfect! Tickets voor de Hop on Hop off bus koop je hier.

Wat te doen in londen
 
Dit waren de leukste bezienswaardigheden van Londen wat mij betreft. Heb jij ook zo'n zin om Londen te bezoeken? Of zoek je nog inspiratie voor andere leuke steden in Europa? Lees dan ook eens onderstaande blogs!