november 14, 2021

Parijs, de stad van de liefde, culturele musea, prachtig versierde gebouwen en natuurlijk de wereldberoemde Eiffeltoren. Parijs is een stad die je minimaal één keer in je leven bezocht moet hebben. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Parijs en ook in de omgeving van Parijs kun je je een aantal dagen vermaken. In deze blog deel ik de 21 mooiste bezienswaardigheden en tips voor een stedentrip naar Parijs en geef ik antwoord op de vraag: Wat te doen in Parijs?

bezienswaardigheden-parijs

Hoe kom je in Parijs?

Parijs ligt op ongeveer 450 km afstand van Nederland en is daarom ideaal voor een meerdaagse stedentrip. Je kunt Parijs op verschillende manieren bezoeken: met een eigen auto, met de bus, met de trein of met het vliegtuig. Ben je op zoek om op een goedkope manier Parijs te bezoeken? Dan raad ik het af om met een eigen auto te gaan. Parkeren in Parijs is namelijk ontzettend duur en onderweg betaal je tol en benzine. Met de bus of met de trein is het veel goedkoper om Parijs te bezoeken

Met de bus naar Parijs 

Een goedkope manier om Parijs te bezoeken is om met de bus te gaan. FlixBus is een organisatie welke busreizen aanbiedt vanaf verschillende locaties door heel Nederland. Vanaf bijvoorbeeld Amsterdam heb je al een enkeltje vanaf 17 euro. De bus doet er ongeveer 7 uur over. Meer informatie en andere opstaplocaties bekijk je op de website van Flixbus.

Met de trein naar Parijs

Eén van de snelste en meest milieuvriendelijke manieren om naar Parijs te gaan is met de trein. De trein doet er vanaf Amsterdam iets meer dan 3 uur over en het is een directe verbinding met Parijs. Mijn voorkeur gaat dus zeker uit naar de trein! Waarom? Het is beter voor het milieu, je hoeft niet uren van te voren aanwezig te zijn zoals bij het vliegveld én je hebt geen limiet in bagagegewicht. Een enkeltje kun je al vanaf 35 euro reserveren, maar mijn advies is om zo vroeg mogelijk te boeken, want hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de prijs is. Tickets kun je reserveren via de website van NS Internationaal.

Met het vliegtuig naar Parijs 

Vliegtickets naar Parijs zijn altijd erg goedkoop en de vlucht duurt slechts 1 uur. Met Transavia heb je al een retourtje vanaf 39 euro. Vlieg je liever met KLM? Dan kun je al een retourticket reserveren vanaf 99 euro. 

✈ Tip: Reserveer online een privé taxi van en naar het vliegveld!

✈ Goedkoop vliegen: Vergelijk alle luchtvaartmaatschappijen via Tix.nl

✈ Beste reistijd Parijs: Het hele jaar door is Parijs leuk om te bezoeken. Elke seizoen heeft zo zijn eigen charmes. Zo heb ik Parijs in 2010 bezocht in de lente en in 2021 in de herfst en beide keren waren leuk! Probeer de zomervakantie te vermijden, want het kan er erg druk zijn.

bezienswaardigheden-parijs

Bezienswaardigheden Parijs

In Parijs kun je je makkelijk twee tot vier dagen vermaken. Er zijn genoeg bezienswaardigheden te vinden in de stad en ook in de buitenwijken van Parijs is genoeg te zien. Ik heb de 12 mooiste bezienswaardigheden hieronder voor je op een rijtje gezet!

Moulin Rouge in Parijs

Moulin Rouge is een theater en tevens de geboorteplek van het cabaret. Wanneer je in de wijk Montmartre loopt, zal je al snel het theater zien. De architectuur is namelijk erg opvallend en zeker in de avond is het al de moeite waard om het theater vanaf buitenaf te bewonderen, omdat de molen dan rood verlicht is. Ben je een cabaretliefhebber? Zorg dan ook zeker dat je één van de cabaretshows bijwoont! Ik weet zeker dat je een geweldig avondje uit gaat ervaren.

bezienswaardigheden-parijs-2

Sacré-Coeur in Parijs

De Sacré-Coeur is één van de mooiste bezienswaardigheden van Parijs. Deze gigantische basiliek vind je in de wijk Montmartre. De Sacré-Coeur is gebouwd op een heuvel en via 222 traptreden kun je de top bereiken. Vanaf de basiliek heb je een prachtig uitzicht over heel Parijs!

bezienswaardigheden-parijs-2

De wijk Montmartre in Parijs

De wijk Montmartre is wat mij betreft de leukste wijk van Parijs. De wijk ligt op veel heuvels en heeft veel mooie straten waar je even kunt stoppen. Montmartre in een oude schilderswijk en je zult hier dan ook veel kunstenaars tegenkomen. Zeker op het plein Place du Tertre staan veel kunstenaars te schilderen. Ik kwam een geweldige muurschildering tegen van Michael Jackson in de straat Rue Robert Planquette. Het is ook leuk om een wandeling te maken met een gids. Je gaat dan o.a. naar de oude studio van Picasso, het huis van Van Gogh, bezoekt de Sacré-Coeur en je krijgt veel achtergrondinformatie over de wijk en Parijs.

✈ Tip: Reserveer hier de stadswandeling door Montmartre

Bezienswaardigheden Parijs

Bezienswaardigheden Parijs

Arc de Triomph in Parijs

De Arc de Triomph is één van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs en mag zeker niet ontbreken tijdens je stedentrip. Deze prachtige triomfboog werd in 1836 gebouwd en is de op twee na grootste triomfboog ter wereld. Het is een belangrijk punt in de stad, want om de boog zit een supergrote rotonde met maar liefst twaalf afslagen! 

Het is ook leuk om de Arc de Triomph te beklimmen. Vanaf hier heb je namelijk het mooiste uitzicht over Parijs en kun je de Eiffeltoren goed zien. Tickets kun je het beste online reserveren zodat je de wachtrij over kunt slaan. Bekijk hier de actuele prijzen en tijden.

bezienswaardigheden-parijs

De Eiffeltoren in Parijs

De Eiffeltoren is misschien wel dé reden waarom iedereen Parijs wil bezoeken en dat begrijp ik helemaal! Dit prachtige monument van 317 meter hoog werd tussen 1887 en 1889 gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling (World Expo). Sindsdien is de Eiffeltoren één van de drukst bezochte plekken in Europa. Houd er dus rekening mee dat het er echt heel erg druk kan zijn! Je kunt de Eiffeltoren ook beklimmen, met zowel de trap als de lift, maar zorg er dan altijd voor dat je tickets online reserveert. De rijen zijn ter plaatse namelijk uren. En met uren, bedoel ik echt minimaal twee tot drie uur in het laagseizoen. 

✈ Tip: Boek hier je tickets online en sla de wachtrij over!

bezienswaardigheden-parijs

Pont Alexandre III in Parijs

Door Parijs stroomt de rivier de Seine. Het is dus niet gek dat er veel bruggen zijn in de stad. De mooiste brug is wat mij betreft Pont Alexandre III. Deze brug is rijkelijk versierd met gouden paarden, lantaarns en beelden. Vanaf deze brug kun je ook in de verte de Eiffeltoren zien liggen. 

parijs-bezienswaardighedenparijs-bezienswaardigheden

Het Louvre in Parijs

Het Louvre is het bekendste museum van Parijs. Het plein waar het museum staat, bestaat al sinds de twaalfde eeuw. Het museum zelf werd geopend in 1793. Een paar bekende werken die in het Louvre hangen zijn o.a. de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de Venus van Milo. Op het plein staat een opvallende kubus die van zichzelf al erg fotogeniek is. Dus als je niet zo van kunst houdt, kun je zeker ook alleen het plein bewonderen. Maar ondanks dat je misschien niet van kunst houdt, zou ik toch overwegen om het museum ook te bezoeken! Tickets kun je ook hier het beste weer online reserveren, omdat de wachtrijen heel lang kunnen zijn. De actuele prijzen en tijden bekijk je hier.

parijs-bezienswaardigheden

Les Deux Plateaux in Parijs

Vlak bij het Louvre vind je een bijzonder plein met kunstwerken: Les Deux Plateaux, ook bekend als Colonnes de Buren. Dit plein is ontworpen door kunstenaar Daniel Buren in 1985-1986. Er zijn verschillende zwar-wit pilaren met allemaal verschillende hoogtes. Het is leuk om hier foto's te maken!

parijs-bezienswaardigheden

Rue Crémieux in Parijs

De kleurrijkste straat van Parijs is Rue Crémieux. Dit is een leuke plek om wat kleurrijke foto's te maken tijdens je stedentrip naar Parijs!

parijs-bezienswaardigheden

Notre Dame in Parijs

De Notre Dame is een prachtige kathedraal die in 1163 werd gebouwd. Ik heb de Notre Dame in 2010 bezocht en vond het fantastisch om deze kerk van de binnenkant te bekijken. Helaas was dat in 2021 niet meer mogelijk. In 2019 brak er namelijk een hevige brand uit bij de Notre Dame waardoor veel is verwoest. Ze zijn nog steeds druk bezig om alles te herstellen en de verwachting is dat ze pas in 2024 klaar zullen zijn.

parijs-bezienswaardigheden

Dôme des Invalides in Parijs

Dôme des Invalides werd in 1671 opgericht door Lodewijk XIV en moest dienen als ziekenhuis en tehuis voor bejaarde en gewonde soldaten. Het staat vandaag de dag vooral bekend om het graf van Napoleon die hier in 1840 onder de koepel van Les Invalides begraven werd. Je kunt het graf bekijken en eventueel met een gids een rondleiding maken. Je leert dan meer over de geschiedenis van Napoleon Bonaparte en wat zijn rol was in deze stad.

✈ Tip: Een rondleiding met een gids kun je hier reserveren.

Parijs bezienswaardigheden

Parijs bezienswaardigheden

Panthéon in Parijs

De laatste bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens een stedentrip naar Parijs is het Panthéon. Deze voormalige kerk is tegenwoordig een monument en is alleen al van de buitenkant de moeite waard om te bezoeken. Zorg ook zeker dat je de binnenkant bezoekt, want ook hier is het prachtig!Parijs bezienswaardigheden

Tips Parijs

Ben je van plan om alle bovenstaande bezienswaardigheden te bezoeken? Dan is het zeker aan te raden om goed over vervoer na te denken. Parijs is namelijk ontzettend groot en bijna niks ligt op loopafstand. 

Hop on Hop off bus

Met de metro zit je vooral veel onder de grond en dat vind ik altijd erg jammer als je in een stad bent, omdat je nu eigenlijk van highlight naar highlight hopt. Een leuke manier om de stad te verkennen is met de Hop on Hop off bus. Je kunt dan de stad bekijken vanuit de bus en zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Tickets kun je bestellen voor 24 uur of 48 uur.

Tips parijs

Huur een fiets om Parijs te verkennen

Ben je sportiever ingesteld en vind je het leuk om te fietsen? Huur dan een fiets om Parijs te verkennen! Dit hebben wij ook gedaan en is zeker een leuke manier om de stad te zien. Je kunt dan overal stoppen waar je wilt en het geeft je veel vrijheid. Ook leuk om te doen is een fietstour. Je fietst dan met een groep en een gids naar alle bezienswaardigheden van Parijs en leert ook meteen veel van de stad.

Tips parijs

Bespaar geld met een Parijs Pass/Museum Pass

Parijs is geen goedkope stad en zeker niet als je alle bezienswaardigheden en musea wilt bezoeken. Als je van plan bent om meerdere betaalde hoogtepunten te bezoeken, is het aan te raden om je te verdiepen in het aanschaffen van een Parijs Pass of Museum Pass. Door het aanschaffen van zo'n pass kan het zomaar tientallen euro's schelen! 

Tips parijs

Wat te doen in Parijs?

Naast alle tips en bezienswaardigheden die ik gegeven heb, zijn er ook een aantal dingen die je zeker gedaan moet hebben tijdens je stedentrip naar Parijs.

Beklim de Eiffeltoren van Parijs

Eén van de dingen die je eenmaal in je leven gedaan moet hebben, is het beklimmen van de Eiffeltoren. De Eiffeltoren bestaat uit drie verdiepingen en deze kun je allemaal bezoeken. De eerste en tweede verdieping kun je met de trap beklimmen, maar houd er rekening mee dat het naar de tweede verdieping al 704 traptreden zijn. Gelukkig is er ook een lift voor de mensen die dit niet zo zien zitten. De derde verdieping kun je alleen betreden met de lift. Zoals ik al zei is de Eiffeltoren één van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Parijs en daarom is het echt aan te raden om vooraf je tickets te reserveren. De wachtrijen duren al gauw twee tot drie uur en dat is toch zonde van de tijd van je stedentrip.

Maak de mooiste foto’s met de Eiffeltoren

Iedereen wilt natuurlijk de mooiste foto maken met de Eiffeltoren er op. Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste plekken van de stad en op de volgende plekken moet je zeker geweest zijn: 

  • Jardins du Trocadéro
  • Port Debilly
  • Avenue de Camoëns
  • Rue Saint Dominique
  • Rue de l'université 228
  • Pont Alexandre III

Wat te doen in Parijs

Geniet van het uitzicht vanaf de Sacré-Coeur

Op de heuvel van de Sacré-Coeur heb je uitzicht over de hele stad. Alleen daarom is het al de moeite waard om de heuvel te beklimmen. Ben je met je geliefde in Parijs? Koop dan een slotje en hang deze aan de brug van de heuvel op! Jullie liefde zal voor altijd hier bevestigd zijn.

Wat te doen in Parijs

Wat te doen in Parijs

Maak een avondwandeling door Parijs

Ook in de avond is Parijs een prachtige stad en daarom is het leuk om een avondwandeling te doen. Parijs wordt namelijk de stad van het licht genoemd. De meeste gebouwen, waaronder de Eiffeltoren, zijn dan mooi verlicht en de stad ziet er meteen heel anders uit dan overdag. 

Wat te doen in Parijs

Eet elke dag de lekkerste macarons

Wanneer je in Parijs bent, of ergens anders in Frankrijk, mag het eten van macarons natuurlijk niet ontbreken! Dit heerlijke koekje kun je op bijna elke hoek van de straat in Parijs kopen. Je vindt het in veel verschillende smaken en ook in de kwaliteit zit veel verschil. Is een macaron maar 80 cent? Dan heb je waarschijnlijk een fabrieksmacaron. Deze zijn minder lekker dan de zelfgemaakte macarons. De echte macarons zijn daarom ook een stuk duurder, ze zijn al gauw 2 euro per stuk. Maar geloof mij, dat is het zeker waard!

Wat te doen in Parijs

Maak een boottocht over de Seine

De rivier de Seine stroomt door Parijs. In 2010 hebben wij een leuke boottocht gedaan in de avond waardoor je meteen de stad zag op een andere manier dan overdag. Ik kan je dit zeker aanraden om ook te doen! Uiteraard kun je ook gewoon een boottocht overdag doen als je dat leuker lijkt.

Wat te doen in Parijs

Bezoek het Kasteel van Versailles buiten Parijs

Heb je na alle bezienswaardigheden en activiteiten een dagje over? Bezoek dan het kasteel en de tuinen van Versailles. Sinds 1792 is dit kasteel een nationaal museum. Zorg dat je hier zeker een hele dag voor inplant, want het totale gebied is 1070 hectare groot. Je kunt je hier uren vermaken, in de tuin staan ook veel kunstwerken en het is heel leuk om hier een dagje rond te lopen.

Tickets: Reserveer eenvoudig je tickets online.

Wat te doen in Parijs

Ga een dagje naar Disneyland Parijs

Heb je nóg een extra dagje over tijdens je stedentrip naar Parijs en houd je van pretparken? Dan moet je zeker Disneyland Parijs bezoeken. Vanuit het centrum van Parijs kun je eenvoudig met een shuttlebus naar het pretpark gaan. Disneyland Parijs ligt ongeveer 45 km van de stad.

✈ Tickets: Reserveer hier je shuttlebus en skip-the-line tickets zodat je niet in de wachtrij hoeft te staan voor Disneyland Parijs.

Wat te doen in Parijs

Overnachten Parijs

Een leuke wijk om te verblijven is Montmartre. Je kunt 's ochtends lekker wandelen door de wijk en genieten van één van de vele gezellige koffietentjes of terrasjes. Een leuk hotel om te verblijven is Best Western Le Montmartre – Saint Pierre. Je hebt vanaf je hotelkamer prachtig uitzicht op de Sacré-Coeur!

Bezienswaardigheden Parijs

Deze items adviseren we om mee te nemen tijdens je stedentrip naar Parijs:

Bezienswaardigheden Parijs

Ook op stedentrip naar Parijs? Alle tips voor je op een rijtje!

 Vind goedkope hotels in Parijs

 Bekijk alle campings in Parijs

 Boek een all-in huurauto in Parijs

 Bestel een interessante reisgids voor Parijs

 Vind goedkope vliegtickets naar Parijs

 Reserveer tickets voor bezienswaardigheden en activiteiten in Parijs

 Boek een pakketreis naar Parijs

 Bestel handige reisartikelen voor je reis naar Parijs

Leuke reisgidsen voor Parijs:

Parijs is wat mij betreft een leuke stad om te bezoeken! Heb jij al een stedentrip naar Parijs gepland? Ik ben heel benieuwd wat je er van gaat vinden, maar het zal vast en zeker leuk worden!

Tips parijs

Misschien vindt je dit ook leuk om te lezen: