april 16, 2019

Wie wel eens een stedentrip naar België maakt, belandt al gauw in Brussel, Antwerpen of Brugge. Toch heeft het leuke Gent veel te bieden en is daarom zeer geschikt voor een stedentrip! Gent ligt op een kleine 2,5 uur rijden vanaf Utrecht en is een super gezellige stad waar we je graag in deze blog meer over vertellen.

Wat doen Gent

1. Terug in de tijd in het Gravensteen

Een bezoek aan de prachtige burcht het Gravensteen mag niet ontbreken bij een stedentrip naar Gent. Dit kasteel staat middenin de stad en heeft een belangrijke rol gespeeld in de tijd van de ridders in de Middeleeuwen. Je kunt je er makkelijk een paar uur vermaken, want er is een hele leuke audio tour die je mee terugneemt in de tijd waardoor je een goed beeld krijgt wat er allemaal is gebeurd in dit kasteel. 

Gravensteen Gent

Gravensteen Gent

Tijdens de audio tour ga je het hele kasteel af waar op elke plek wat wordt verteld over de tijd van de ridders. In het Gravensteen vind je een martelkamer waar alle foltertuigen nog bewaard zijn gebleven. Het ging er hier niet altijd even gezellig aan toe vroeger. Vergeet niet naar het hoogste punt van het kasteel te gaan: daar heb je prachtig uitzicht over heel Gent!

Gravensteen Gent

Gravensteen Gent

2. Architectuur bewonderen vanaf de Sint-Michielsbrug

De Sint-Michielsbrug is dé plaats voor de perfecte foto van de stad. Op deze brug heb je prachtig uitzicht over de architectuur van Gent. Waar je ook kijkt: overal zie je prachtige kerken, kastelen en gebouwen. Zo kun je de drie torens naast elkaar bewonderen, namelijk het Belfort, de Sint-Baafskathedraal en het oude postgebouw. Als je links kijkt zie je de prachtige rivier met schilderachtige huisjes en als je goed kijkt kun je een glimp van het Gravensteen zien.

Wat doen Gent

Wat doen Gent

3. Lopen door het Graffitistraatje 

Gent is een stad met heel veel streetart en is daarom een ware openluchtmuseum. De mooiste streetart vind je wat mij betreft in het zogenoemde "Graffitistraatje" in de Werregarenstraat. Het Graffitistraatje is het open canvas voor jonge straatkunstenaars. Door dit straatje lopen levert je zeker weten prachtige plaatjes op!

Ben je benieuwd naar meer streetart in Gent? Er is een streetart kaart te verkrijgen genaamd Sorry, Not Sorry Street Art Map in de Stadswinkel, bij Visit Gent of bij Cultuur Gent.

Werregarenstraat Gent

Werregarenstraat Gent

4. Neuzekes eten

"Neuzekes... Wat is dat nou weer?" hoor ik je denken. Neuzekes is dé specialiteit van Gent. Het zijn enorme snoepjes verkrijgbaar in verschillende smaken. Je kunt ze in vrijwel elke toeristenwinkel verkrijgen of aan kraampjes op straat. Neuzekes zijn slechts 3 weken houdbaar waardoor ze niet worden geëxporteerd en dus alleen in België verkrijgbaar zijn. De snoepjes zijn hard van buiten en heel zacht van binnen. Als je in Gent bent moet je dit echt geprobeerd hebben!

Neuzekes Gent

Neuzekes Gent

5. Belgische biertjes drinken in de Dulle Griet

Voor lekkere biertjes ben je natuurlijk in België aan het goede adres. Voor het grootste assortiment Belgische biertjes moet je zijn bij de Dulle Griet. Je kunt hier namelijk kiezen uit meer dan 500 soorten biertjes! Niet alleen dat, De Dulle Griet heeft ook een eigen biertje genaamd MAX en wordt geschonken in een 1,2 liter koetsierglas. Deze bijzondere glazen worden speciaal voor de Dulle Griet geblazen en zijn erg kostbaar. Het café heeft een maatregel moeten bedenken, omdat bezoekers er vandoor gingen met deze kostbare glazen. Ze bedachten een ludieke actie: lever je schoen in als onderpand voor het koetsierglas. De ingeleverde schoen wordt in een mand gedaan en naar het plafond gehesen. Aan het einde van je avond kun je gewoon je schoen weer ophalen tegen inlevering van het koetsierglas!

6. Bijzonder overnachten in een unieke caravan

Dit is misschien wel het leukste om te doen: overnachten in een bijzondere caravan van Treck Hostel. Heerlijk relaxen in een zen-sfeer? Terug naar de jaren 60? Op avontuur in de jungle? Luieren in een hangmat op Hawaii? Treck Hostel heeft niet zomaar 'ouderwetse caravans', elke caravan is namelijk omgetoverd tot een bijzonder thema. Zo is er een jungle thema, Hawaii thema, Betty thema, een strand thema, een graffiti thema en nog veel meer! Lees er alles over in onze blog Bijzonder overnachten in Gent, België.
Treck Hostel Gent
Treck Hostel Gent
Heb jij ook zo zin om naar Gent te gaan of heb je nog tips die missen in dit lijstje? Laat het ons weten in een reactie hieronder!