januari 14, 2021

Het romantische Brugge is dé ideale bestemming voor een korte stedentrip. De Middeleeuwse sfeer, de vele rivieren, heerlijke chocolade en de gekleurde huizen geven genoeg redenen om deze Belgische stad eens te bezoeken. Een tijdje terug zijn wij op pad gegaan om alle leuke tips voor Brugge te verzamelen voor jou als lezer. Alle bezienswaardigheden in Brugge liggen dicht bij elkaar en overal waar je loopt, kom je weer een mooie plek tegen. 'Wat te doen in Brugge' lees je daarom in deze blog!

Wat te doen in Brugge

Wat te doen in Brugge?

Brugge is een prachtige stad en je kunt je er makkelijk vermaken. Zeker in de zomer is het er erg gezellig. Wij verbleven in totaal 2 dagen in Brugge en dat is voldoende om alle hoogtepunten te kunnen zien. Hieronder lees je 9 dingen die je zeker gedaan moet hebben tijdens een stedentrip naar Brugge.

Dwalen door de kleurrijke binnenstad van Brugge

Al jaren komen er veel toeristen naar de historische stad Brugge en dat is niet voor niets. Sinds het jaar 2000 staat de hele binnenstad van Brugge op de UNESCO Werelderfgoed lijst en wij begrijpen waarom! Het leukste om te doen in Brugge is om gewoon lekker rond te lopen. Je vindt er overal gekleurde huizen, oude gebouwen en schattige straten. 

Bezienswaardigheden Brugge

Bezienswaardigheden Brugge

Bierbrouwerij de Halve Maan

Een biertje drinken mag eigenlijk nooit ontbreken tijdens een stedentrip en al helemaal niet als je in België bent: het land van de speciaal bieren! Ook in Brugge wordt er eigen bier gebrouwen in bierbrouwerij de Halve Maan. Het bekende blond biertje Brugse Zot komt hier vandaan. Tijdens een tour door de bierbrouwerij leren ze je hoe bier gebrouwen wordt en heb je bovenop de brouwerij prachtig uitzicht over de stad. Achteraf mag een verse Brugse Zot drinken natuurlijk niet ontbreken!

Tips brugge

De Grote Markt van Brugge

In heel veel grote Belgische steden is het centrale punt de Markt, zo ook in Brugge. Dit plein wordt omringd door kleurrijke huizen en historische gebouwen zoals de Belfort. Deze toren is maar liefst 83 meter hoog en staat er al sinds de 13 eeuw. Het leuke is dat je de Belfort kunt beklimmen waardoor je mooi uitzicht hebt over heel Brugge. Verder heb je gezellige terrassen op de Markt waar je terecht kunt voor een lunch of een biertje.

Tips Brugge

Chocolade melk drinken bij The Chocolate House

Naast bier is ook chocolade één van de specialiteiten van België. In Brugge hebben wij de lekkerste chocolademelk ooit gedronken! Bij The Chocolate House kun je terecht voor heel veel verschillende soorten verse chocolade melk. Beneden is een winkel waar je zoetigheden kunt kopen en boven kun je genieten van het fraai ingerichte café.

Wat te doen in Brugge

Een boottocht maken 

Er stromen heel veel kanalen door de binnenstad van Brugge en daarom is het leuk om een boottocht te maken langs alle mooie gebouwen. Zo kun je de stad bewonderen vanaf het water en vaar je langs geheime plekken.

Wat te doen in Brugge

Bonifaciusbrug

De Bonfiaciusbrug is misschien wel de meest fotogenieke brug van Brugge. Als je om je heen kijkt bij deze brug lijkt het net of je terug bent in de Middeleeuwen! Zeker de moeite waard om even naar toe te gaan.

Bezienswaardigheden Brugge

Bezienswaardigheden Brugge

Rozenhoedkaai

Nog zo'n Middeleeuwse plek is de Rozenhoedkaai. Dit is één van de mooiste plekken van Brugge! Aan de waterkant staan Middeleeuwse gebouwen en prachtige kerken. In de avond wordt alles mooi verlicht, maar ook overdag moet je er geweest zijn!

Tips Brugge

Tips brugge

Jan van Eyckplein

Het Jan van Eyckplein is een plein die je niet mag missen tijdens een stedentrip Brugge. Dit plein ligt in het historisch centrum en wordt omringd door mooie huizen en gebouwen. In de Middeleeuwen was dit een bruisende haven waar handelaars bijeen kwamen, iets wat je je nu niet meer kunt voorstellen. Niet alleen het plein, maar ook de straten langs het water zijn prachtig!

Wat te doen in brugge

Wat te doen in brugge

De Burg

De Burg is al heel lang een belangrijk plein in Brugge. Al eeuwenlang komt het stadsbestuur hier bij één in het prachtige stadhuis dat in 1367 is gebouwd. Vandaag de dag staat het originele stadhuis er nog steeds en wordt deze nog gebruikt. 

Bezienswaardigheden Brugge

Hoe kom je in Brugge?

Brugge is ideaal voor een weekendje weg en vanuit Nederland makkelijk te bereiken met zowel de auto als de trein. Vanuit Utrecht is het 175 km rijden en doe je er iets langer dan twee uur over. Ook de trein heeft een goede verbinding met Brugge, daar doe je ongeveer 3,5 uur over vanuit Utrecht. Wanneer je met de auto komt, kun je de auto parkeren op het centraal station van Brugge. Hier betaal je zo'n 8 euro voor een hele dag. 

Wat te doen in Brugge

Dit waren al mijn tips voor een stedentrip naar Brugge! Heb jij al zin om Brugge te bezoeken of ga je liever naar een andere Belgische stad? Naast Brugge kunnen we je Gent ook zeker aanraden. Je kunt in Gent bijzonder overnachten in een oude caravan en dat vonden wij een toffe ervaring!