februari 09, 2021

Brussel, de hoofdstad van België, is een super leuke stad voor een weekendje weg dicht bij huis. Brussel is een gezellige stad met leuke biercafés, charmante straten en mooie bezienswaardigheden. Kortom: alle ingrediënten voor een leuke stedentrip! 

Wat te doen in Brussel

Hoe kom je in Brussel?

Brussel ligt op ongeveer 170 kilometer van Utrecht en is daarom ideaal voor een korte stedentrip. Brussel kun je op verschillende manieren bezoeken. De meeste kiezen er voor om met de auto of de trein te gaan. Met de auto rijd je in ongeveer 2 uur naar de hoofdstad van België. Wij gingen naar Brussel met de trein en dat is goed te doen! Het is namelijk niet veel langer reizen dan met de auto, omdat de verbinding met Brussel erg goed is. Via de website van de NS kun je de actuele vertrektijden bekijken. 

Wat te doen in Brussel

Wat te doen in Brussel?

Brussel is een grote stad en er is genoeg te doen. Wij bezochten Brussel twee dagen, maar je kunt je er ook prima drie dagen vermaken. Wat je kunt doen in Brussel lees je hieronder!

1. Een biertje drinken op de Grote Markt in Brussel

Net als veel Belgische steden heeft ook Brussel een Grote Markt waar het super gezellig en sfeervol is. Het plein vormt het hart van de stad en wordt omringd door prachtige bouwwerken. Het stadhuis is ook zeker een gebouw dat je gezien moet hebben. Verder vonden wij het vooral leuk om even lekker een Belgisch biertje te drinken op één van de terrassen. Zo kun je genieten van een heerlijk biertje én heb je uitzicht op dit mooie plein!

Wat te doen in Brussel

2. Street art bewonderen in Brussel

In Brussel zie je overal veel street art. Let dus goed op tijdens het lopen, want je loopt zomaar langs een prachtig kunstwerk. Je kunt er ook voor kiezen om van te voren een route uit te stippelen zodat je de mooie street art niet mist. Via de website van Parcous Street Art Brussel kun je de kunstwerken bekijken en opslaan op Google Maps.

Bezienswaardigheden Brussel

3. Manneke Pis

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: het beeld van Manneke Pis. Veel buitenlanders komen speciaal voor dit beeldje naar Brussel. Ik vond het een beetje tegenvallen, omdat het écht een heel klein beeldje is. Maar als je er toch bent, kun je deze net zo goed ook bezoeken, maar verwacht er zeker niet te veel van!

Bezienswaardigheden Brussel

4. Winkelen in de Nieuwstraat

Winkelen kun je als de beste in Brussel. Heb je een middagje over en hou je van shoppen? Dan kun je het beste winkelen in de Nieuwstraat.

5. Hét icoon van Brussel bezoeken: Atomium 

Net als Manneke Pis is er nog een ander icoon van Brussel: het Atomium. Dit monument is gelegen in het Heizelpark en ligt niet echt in het centrum. Je kunt dus het beste met het openbaar vervoer gaan of met de Hop on Hop off  bus. Het Atomium werd in 1958 gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling. Vandaag de dag zit er een museum in het Atomium en kun je het monument beklimmen voor mooi uitzicht over Brussel. Tickets voor het Atomium kosten 16 euro en kun je alvast online kopen.

Tips weekend Brussel

6. Wandelen door Mini Europe 

Europa bezoeken in één dag? Ja, het kan! In Mini Europe vind je Europa in het miniatuur. Mini Europe ligt naast het Atomium en is daarom ideaal om te combineren. Maak jij een selfie met de Eiffeltoren of liever met de Big Ben? Je ziet het allemaal tijdens deze leuke wandeling. 

Tips Brussel

7. Sint Michiel en Sint Goedele kathedraal bezoeken

Sint Michiel en Sint Goedele is een mooie kathedraal in Brussel en zeker de moeite waard om even naar toe te gaan. Deze kathedraal lijkt een beetje op de Notre Dame in Parijs en is één van de oudste bezienswaardigheden van Brussel. 

Wat te doen in Brussel

8. Relaxen in het Jubelpark

Brussel heeft verschillende stadsparken, maar het Jubelpark is zeker een aanrader om een middagje te relaxen. Het is een prachtig park met een opvallend bouwwerk waar je mooie foto's kunt maken. Neem een biertje mee, bestel een Luikse wafel bij één van de kraampjes in het park en je bent helemaal ready voor een middagje ontspannen!

Wat te doen in Brussel

Dit waren al mijn 8 tips voor een stedentrip naar Brussel. Ik vond Brussel een super leuke stad en lekker dichtbij huis. Ben je opzoek naar nog meer leuke steden in België? Dan kan ik je zeker Gent en Brugge aanraden! 

Meer blogs voor België? Lees ook: