april 11, 2021

De Vogezen in Frankrijk (op z'n Frans: Les Vosges) is één van de mooiste natuurparken om te wandelen en vind je al op 600 km van Nederland. Wij bezochten dit prachtige gebied tijdens een paar dagen kamperen in Noord-Frankrijk. De bergen in de Vogezen zijn bijna 1400 meter hoog en je komt terecht in een groene vallei met mooie meren. De Vogezen is leuk om te bezoeken tijdens een weekendje weg of een (mid)week kamperen!

Vogezen Frankrijk

Hoe kom je bij de Vogezen in Frankrijk?

De Vogezen liggen in het noordoosten van Frankrijk, dichtbij de grens van Duitsland en Zwitserland. De bergen hier zijn nog niet zo hoog als bijvoorbeeld in de Alpen, maar dat maakt het niet minder mooi. Vanuit Nederland rij je met de auto in zo'n 6 uur naar de Vogezen. Je kunt er ook voor kiezen om met de Thalys trein te reizen naar Nancy, een prachtige stad ten noorden van de Vogezen die je goed kunt combineren. Vanaf Nancy kun je dan een auto huren waarmee je in 1,5 uur naar de Vogezen rijdt. 

Vogezen Frankrijk

Wandelen Vogezen in Frankrijk 

De Vogezen is een prachtig gebied om te wandelen en daarom kun je hier op veel verschillende plekken een leuke wandelroute volgen. 

Hohneck

De Hohneck is de op twee na grootste berg van de Vogezen met zijn 1364 meter hoog. Door de mooie uitzichten kun je hier hele mooie wandelingen maken. De groene vallei, het stuwmeer en de geluiden van de bellen van de koeien maken deze wandelroute prachtig!

Vogezen Frankrijk

Vogezen Frankrijk

Parkeren kun je bij Hotel Restaurant du Sommet du Hohneck. Vanaf hier worden verschillende wandelroutes aangegeven. Wij maakten een wandeling naar het stuwmeer 'Lac de Schiessrothried'. Het is een pittige wandelroute, want het hoogste punt is 1364 meter hoog en het stuwmeer ligt op 926 meter hoogte. Je daalt én stijgt dus totaal 428 meter, maar ik weet zeker dat je geniet van alle mooie uitzichten, bossen en het meer!

Vogezen Frankrijk

Vogezen Frankrijk

Meer wandelroutes in de Vogezen

Wij wandelden bij de Hohneck, maar mocht je opzoek zijn naar nog meer wandelroutes dan kun je in het boek 'Wandelen in de Vogezen' meer routes en handige tips lezen. Zo heb je altijd de mooiste wandelroutes bij de hand en dat is wel zo handig onderweg. Wij gaan zeker weten snel terug naar dit mooie gebied om meer wandelroutes te lopen.

Vogezen Frankrijk

Camping Vogezen 

Noord-Frankrijk is een ideaal gebied om te kamperen, omdat het op zo'n korte afstand van Nederland ligt. Wij verbleven in het kleine plaatsje Liverdun op Camping Moselle aan de Moezel met een lekker zwembad. Vanaf de camping was het ongeveer 1,5 uur rijden naar de Vogezen. Wil je liever een camping dichterbij? Bekijk dan eens Camping de Noirrupt met buitenzwembad.

Camping Vogezen

Heb jij ook zo'n zin om de Vogezen te bezoeken? Wij willen er in ieder geval heel snel weer naar teruggaan om nog meer mooie plekken te ontdekken!

Meer Frankrijk inspiratie nodig? Lees dan ook: