oktober 09, 2019

Montenegro, een land dat nog vrij onbekend is en waar nog geen massatoerisme is. Montenegro kenmerkt zich door prachtige, ruige natuur en is een klein en veelzijdig land in de Balkan. In Montenegro vind je gezellige middeleeuwse steden, kleine strandjes, veel rivieren, hoge bergen en prachtige fjorden. Zet Montenegro dus maar op je bucketlist voor een rondreis of een weekend weg!

Montenegro

Tijdens onze rondreis door de Balkan (Kroatië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro) bezochten wij dit land voor een korte stop. Met een huurauto kun je in een aantal dagen dit prachtige land leren kennen. Wij verbleven in het stadje Kotor en reden vanaf hier naar een aantal toffe uitzichtpunten. In deze blog vertel ik je graag de drie mooiste uitzichtpunten vanuit Kotor.

1. Het fort van Kotor

Het beklimmen van het fort van Kotor is één van de leukste dingen om te doen in Kotor. Je moet er maar liefst 1350 traptreden voor klimmen, maar je wordt beloond met een geweldig uitzicht over de baai van Kotor. Neem genoeg water mee en plan genoeg rustmomenten in, dan kan iedereen de top bereiken! Houd er rekening meer dat je ongeveer 2,5 uur nodig hebt om naar boven te gaan, foto's te maken, te genieten van het uitzicht en af te dalen. 

Fort Kotor Montenegro

Fort Kotor Montenegro

2. Kotor Serpentine

Vanuit Kotor kun je de Kotor Serpentine Road rijden. Via deze 'zigzag' weg heb je geweldig uitzicht over Montenegro en bereik je uiteindelijk het stadje Cetinje. Het is een moeilijke weg en niet gemaakt voor mensen die snel misselijk worden: je moet namelijk langs 26 haarspeldbochten omhoog! Je kunt onderweg stoppen voor verschillende uitzichten, maar het mooiste is het natuurlijk op de top van de berg.

Kotor Serpentine Montenegro

Kotor Serpentine Montenegro

3. Pavlova Strana 

Vanuit het vorige uitzichtpunt is het makkelijk om naar het derde uitzichtpunt te rijden. Je kunt dit dus heel goed combineren op één dag. Het laatste uitzichtpunt, en wat mij betreft het mooiste uitzichtpunt van Montenegro vind je bij het Pavlova Strana Viewpoint. Je hebt hier prachtig uitzicht over het grootste meer van de Balkan: het Skadar meer.

Pavlova Strana Montenegro

Pavlova Strana Montenegro

Dit vind ik de drie mooiste uitzichtpunten vanuit Kotor! Heb jij nog meer tips voor mooie uitzichtpunten in Montenegro? Laat het mij weten in een reactie hieronder.