oktober 09, 2019

Ben je op zoek naar een bijzondere stedentrip? Bezoek dan het nog onbekende Kotor in Montenegro! Kotor heeft een gezellig en karakteristiek middeleeuws centrum en is gelegen aan de baai van Kotor. In Kotor kun je natuur, stad en cultuur perfect combineren. De stad telt 23.000 inwoners en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens onze rondreis door de Balkanbezochten wij Kotor. In deze blog deel ik wat je kunt doen tijdens je verblijf in Kotor.

Kotor Montenegro

Slenteren door het oude centrum 

Het oude centrum van Kotor, de Stari Grad, geeft je het gevoel terug in de tijd te gaan. Het is super leuk om gewoon door de straatjes heen te slenteren. Elk straatje heeft weer wat unieks. Je zult veel pleinen en kerken tegenkomen en je krijgt het gevoel terug in de tijd te gaan.

Stari Grad Kotor Montenegro

Stari Grad Kotor Montenegro

Het fort beklimmen 

Het absolute hoogtepunt (ja, ook letterlijk) van Kotor is toch wel het beklimmen van het fort. Je moet er maar liefst 1350 traptreden voor klimmen, maar je wordt beloond met een geweldig uitzicht over de baai van Kotor. Neem genoeg water mee en plan genoeg rustmomenten in, dan kan iedereen de top bereiken! Houd er rekening meer dat je ongeveer 2,5 uur nodig hebt om naar boven te gaan, foto's te maken, te genieten van het uitzicht en af te dalen. 

Fort Kotor Montenegro

Fort Kotor Montenegro

Bezoek de kathedraal van Kotor

Kotor beschikt over veel kerken, maar de Kathedraal van Kotor is toch wel de mooiste. Door de aardbeving van 1979 is de kathedraal beschadigd en niet meer symmetrisch. Desondanks kun je mooie plaatjes schieten van deze kerk, omdat je op de achtergrond de berg ziet waar het fort is gebouwd. Dat geeft een mooi aanzicht. Op het plein is het er in de avond erg gezellig met muziek. Je kunt er ook lekker eten!

Kathedraal Kotor Montenegro

Een dagje roadtrippen met een huurauto

Met een huurauto kun je in een aantal dagen dit prachtige land al goed leren kennen. Vanuit Kotor kun je een auto huren en gaan roadtrippen door Montenegro. Rijd over de Kotor Serpentine Road voor geweldig uitzicht over de baai van Kotor. Voor meer informatie over de mooiste uitzichten van Montenegro lees onze blog "Tips voor de mooiste uitzichtpunten van Montenegro"

Montenegro

Kotor is een leuke plek voor een aantal dagen en je kunt Montenegro al goed leren kennen door te gaan roadtrippen. Wat vindt jij van Kotor? Zou jij deze plek willen bezoeken?