februari 20, 2023
Packing Cubes zijn wat ons betreft onmisbaar tijdens het reizen. Als je eenmaal bent overgestapt op packing cubes wil je niet meer zonder reizen. Je kunt packing cubes gebruiken in je backpack, koffer, ruimbagage, handbagage of zelfs in een weekendtas. Of we nou 2 dagen of 4 weken op reis gaan, bij ons gaan de packing cubes iedere reis mee! In deze blog lees je o.a. waarom je packing cubes zou moeten gebruiken, wat de beste packing cubes zijn, hoeveel kleding er in een cube past én geven we 10 bonus inpaktips om het meeste uit jouw packing cubes te halen!
Packing cubes zijn organizers waar je je kleding in kunt doen tijdens het reizen. Het zorgt ervoor dat je compact en georganiseerd kunt reizen. Zeker wanneer je een rondreis maakt en op veel verschillende plekken slaapt, zijn deze organizers een uitkomst. Je kunt packing cubes gebruiken als backpack organizer of kofferorganizer en hierdoor sneller en makkelijker in- en uitpakken. Maar packing cubes zijn ook handig voor bijvoorbeeld een zonvakantie, wintersport of een weekendje weg. Je kunt een packing cube uit je koffer halen en meteen in de kast leggen. Zo ben je niet meer uren bezig met het inruimen van je kast, maar kun je gewoon vanuit je cubes werken en pakken wat je nodig hebt tijdens het reizen zonder je hele bagage overhoop te moeten halen.
Packing cubes maakt het reizen een stuk makkelijker en overzichtelijker. Je kunt eenvoudig in- en uitpakken en bent minder tijd kwijt aan het ordenen van je backpack of koffer. Door het gebruik van packing cubes kun je meer meenemen. Je bagage blijft namelijk een stuk compacter doordat alles netjes bij elkaar blijft. Je koffer of backpack blijf georganiseerd wat frustratie en tijd scheelt. Zo kun je nog meer genieten van je reis!
Er zijn ontzettend veel merken, soorten en maten packing cubes te koop op de markt in verschillende prijsklassen. Het kan dus erg moeilijk zijn om een keuze te maken. Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten bij het aanschaffen van packing cubes.
Packing cubes worden verkocht per stuk of per set van 2, 3, 4, 5 of zelfs 6. Het wil niet zeggen dat een set van 6 stuks per se groter is dan een set van 3. Kijk daarom altijd goed naar de afmetingen van de cubes. Heet een cube van het ene merk L en van het andere merk ook L? Vergelijk dan zeker de afmetingen van de L cube, want ook dit wil niet zeggen dat ze even groot zijn.
Stevige ritsen zijn het allerbelangrijkste van packing cubes. Er komt veel druk op te staan en het wordt vaak gebruikt. Er zijn helaas tientallen merken te koop die packing cubes verkopen met slechte ritsen. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook slecht voor je portemonnee. Je moet namelijk binnen de kortste tijd weer nieuwe packing cubes aanschaffen, want als je ritsen kapot zijn, is de cube niks meer waard. We zien vooral dat de ritsen kapot gaan bij hele goedkope packing cubes, maar helaas ook bij duurdere packing cubes. Hoe kun je dan zien wat goede ritsen zijn? De beste ritsen op de markt zijn YKK en SBS ritsen. Lees dus vooral goed de beschrijving van de cubes. Zitten er geen YKK of SBS ritsen op? Dan gaan de packing cubes waarschijnlijk sneller kapot en loopt het minder soepel.
Naast ritsen zijn de naden ook ontzettend belangrijk bij packing cubes. Je wilt namelijk je packing cubes zo vol mogelijk doen en daarom komt er veel druk te staan op de naden en de ritsen. Kijk dus of de packing cubes waar je interesse in hebt dubbel gestikte naden hebben. Zo weet je zeker dat de naden niet snel kapot zullen gaan en jouw cube lang mee zal gaan.
Vuil- en waterafstotende packing cubes zorgen ervoor dat je kleding droog en schoon blijft. Wanneer packing cubes zijn gemaakt van vuil- en waterafstotend materiaal kunnen de cubes ook makkelijk worden schoongemaakt.
Wanneer je bovenstaande dingen allemaal hebt gecontroleerd, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken wat het prijskaartje is van de packing cubes. Onze ervaring is, hoe goedkoper de packing cubes zijn, hoe slechter vaak de kwaliteit is. Probeer dus niet té goedkope travel cubes aan te schaffen, want dan zal je binnen de kortste keren weer nieuwe moeten kopen waardoor het toch een dure aankoop wordt en het je veel frustratie of stress tijdens je reis zal geven als je cube bijvoorbeeld niet meer dicht gaat. Met goedkoop bedoelen we 30 euro voor een set van 6 stuks of nog goedkoper. Hele dure packing cubes zijn vaak erg goed, maar je betaalt ook wel voor de merknaam. Het wil namelijk niet zeggen dat packing cubes van 60 euro beter zijn dan die van 40 euro, maar die van 60 euro hebben misschien een bekendere naam. Bekijk dus vooral of je het waard vind om meer te betalen of kies juist voor packing cubes in het middensegment met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Dan weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt én dat de kwaliteit goed is.
Tot slot kun je ook nog bekijken hoelang de garantie is van een merk. Bij veel goedkope packing cubes zit er geen garantie op de ritsen en de naden waardoor je geen zekerheid hebt of de packing cubes lang meegaan.
Iets wat nog weinig wordt verkocht in Nederland en België zijn compressie packing cubes. Met normale packing cubes bespaar je al ruimte in je koffer of backpack, maar met een compressie cube kun je nu nóg meer ruimte besparen. Met de extra compressierits kun je je cubes tot twee keer compacter maken dan met normale cubes waardoor je ruimte overhoudt in je bagage.
Reis je met kleding waar veel lucht in zit zoals jassen of truien? Dan zijn compressie cubes ook een uitkomst doordat de lucht eruit wordt gedrukt. Compressie packing cubes zijn daarentegen wel anders dan vacuümzakken. Bij vacuümzakken zuig je al het lucht eruit met een pompje. De zakken worden dan nóg compacter, maar het nadeel is dat je kleding heel erg gaat kreukelen. Bij compressie packing cubes zuig je niet alle lucht eruit waardoor de kleding netjes blijft en niet kreukelt.
Als reizigers weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om met de juiste spullen de wereld te ontdekken. Daarom hebben wij de afgelopen jaren verschillende merken packing cubes getest en vanuit daar geprobeerd de beste packing cubes ooit te ontwikkelen.
De Packing Cubes Compress-It van Reismonkey kunnen in tegenstelling tot andere merken 180 graden geopend worden waardoor je al je kleding er gemakkelijk in kunt doen zonder te proppen. De packing cubes met compressie zijn praktisch en zien er ook nog eens leuk uit. Met de zelfontworpen designs droom je weg naar mooie bestemmingen met bergen, strand of jungle.
Alle voordelen op een rijtje:
➕ Packing cubes set met 3 maten (M, L en XL)
➕ Water- en vuilafstotend
➕ Dubbel gestikte naden
➕ Extra compressierits voor ruimtebesparing in je bagage
➕ Voorkom gekreukelde kleding
➕ 2 jaar garantie op ritsen en naden
➕ Verschillende designs zodat je ze goed uit elkaar kunt houden
➕ Extra sterke SBS ritsen die lang mee gaan
➕ Geschikt voor iedere koffer, trolley of backpack en makkelijk in te delen
➕ 180 graden te openen zodat je alles er makkelijk in kunt doen
➕ Eenvoudig schoon te maken
➕ Binnen 10 seconden is jouw bagage uitgepakt
➕ Betaalbare set van 3
➕ Makkelijk gebruik van de Packing cubes in backpack of als koffer organizer
Deze set shop je nu voor slechts 39,99 bij Reismonkey. De set wordt gratis verzonden en is als je het vandaag besteld morgen al in huis.
De meest gestelde vraag is misschien wel 'hoeveel kleding past er in de packing cubes?'. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat je zelf mee neemt. Neem je kleding mee voor een koude bestemming, reis je met lichte kleding of draag je juist veel jurkjes? Iedereen reist anders en daarom is het moeilijk om van tevoren te zeggen hoeveel kleding er in de packing cubes past, maar houd aan dat er voor ongeveer 10 tot 25 dagen kleding in kan. Ik heb de Packing Cubes Compress-It gevuld met mijn kleding er kreeg er het volgende in:
Als je alle bovenstaande kleding 1 dag draagt (op de broeken na), kun je in totaal 24 dagen kleding aandoen. Het totaal gewicht inclusief de packing cubes van bovenstaande kleding is 6,5 kg. Bikini's, bh's, sokken en ondergoed neem ik altijd mee in een aparte cube: de Packing Cube Clean & Dirty. Met deze cube kun je vieze en schone ondergoed makkelijk scheiden in het schone en vieze compartiment. Door de verplaatsbare tussenwand kun je vies en schoon gemakkelijk scheiden.
Om je koffer of backpack zo efficiënt mogelijk in te pakken, hebben we 10 handige inpaktips voor je bedacht!
Om nog meer ruimte te besparen in je koffer of backpack is het aan te raden om de compressiefunctie van de Packing Cubes Compress-It te gebruiken. Je kunt op de lege plekken in je koffer of backpack andere spullen doen zoals een handdoek, schoenen of een toilettas.
Door je kleding op te rollen, houd je meer ruime over in je koffer voor andere spullen. De ruimte wordt op deze manier optimaal benut. Daarnaast krijgt je kleding minder kreukels wanneer je het oprolt.
Wanneer je packing cubes gebruikt en je je kleding oprolt, is het juist niet aan te raden om broeken en truien op te rollen. Doordat deze dingen nogal stug zijn neemt het juist meer ruimte in beslag wanneer je ze oprolt. Tip: vouw broeken netjes op en leg ze onderin de cube. Boven op de broeken kun je dan de opgerolde shirtjes leggen en bovenin bijvoorbeeld nog een fleecetrui.
Probeer van tevoren te bedenken wat je in welke cube doet en maak kledingsetjes. Zo heb je jouw outfit sneller bij elkaar gezocht als je op bestemming bent. Ik heb bijvoorbeeld de kleinste cube gebruikt voor sportkleding en heb daar 4 setjes van een broekje en shirtje in gedaan. In de middelste cube kun je bijvoorbeeld spijkerbroeken en t-shirts doen en in de grote cube jurken, lange broeken en overige dingen. Heb je niet zo veel om mee te nemen? Vul dan de kleinste cube met sokken, ondergoed, bikini's en BH's.
Wanneer je op reis bent zal je merken dat je cubes op een gegeven moment steeds leger raken. Probeer dan twee cubes samen te voegen zodat je één cube kunt gebruiken als waszak. Doe je liever geen vieze was in een cube? Gebruik dan bijvoorbeeld deze waszak waar je door middel van 4 compartimenten je was kunt scheiden.
Je zult merken wanneer je de packing cubes vult dat je soms wat lege gaten hebt waar net niet dat ene jurkje inpast. Vul deze lege plekken op met sokken of ondergoed zodat je optimaal gebruik maakt van de ruimte in de cubes.
Natuurlijk wil je binnen de toegestane kilo's blijven en daarom is het belangrijk om zo licht mogelijke kleding mee te nemen. Laat die zware blouse of spijkerbroek dus maar thuis en zorg dat je alleen lichte kleding meeneemt, zoals sportkleding, hemdjes of dunne jurkjes.
Ga je meerdere weken of zelfs maanden op reis? Dan is het aan te raden om tussendoor een wasje te doen. Je kunt er voor kiezen om dit door een wasserette te laten doen, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf doen. Toen wij twee weken door Jordanië reisden met alleen handbagage, hebben we tussendoor alle onderbroeken en sokken zelf gewassen in de wasbak van ons hotel. Met deze universele afvoerstop en rekbare waslijn kun je makkelijk een wasje doen. Neem ook zeker wasstrips mee of een kleine tube gevuld met wasmiddel. Wasstrips zijn een echte aanrader, omdat het bijna niks weegt, geen ruimte in beslag neemt en ook geen vloeistoffen zijn waardoor je het altijd mag meenemen in je handbagage.
Ga je naar een strandbestemming? Laat je zware badhanddoek thuis om ruimte én gewicht te besparen. Neem juist dan een lichtgewicht hamamdoek mee of deze microvezel handdoek gemaakt van 20 gerecyclede PET-flessen. Deze handdoeken absorberen goed, zijn tot een klein pakketje te maken en wegen bijna niets. Ik heb zelf altijd een hamamdoek mee. Deze paste makkelijk in de packing cube M van Reismonkey.
Iets wat echt veel gewicht en ruimte inneemt in je backpack of koffer zijn shampooflessen en andere cosmetica flessen. Zorg dus dat je deze siliconen reisflesjes van tevoren vult met je favoriete shampoo, douchegel en zonnebrand zodat je alleen 4 kleine flesjes van 100 ml per stuk meeneemt. Wil je geen vloeistoffen meenemen op reis? Stap dan over op een shampoo bar, conditioner bar en body bar met een handige organizer. Dit zijn geen vloeistoffen en kun je gewoon meenemen in je handbagage. Je doet er lang mee, je verbruikt geen plastic, je kunt overal de organizer ophangen en het is ontzettend duurzaam. Sinds wij zijn overgestapt op shampoo bars, willen we niets anders meer!
Nu je weet wat de beste packing cubes zijn, zit er maar één ding op en dat is je bagage in te pakken en te genieten van je reis. De Packing Cubes Compress-It van Reismonkey zijn hier te bestellen voor slechts 39,99 inclusief 2 jaar garantie!
Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:
- Reizen met alleen handbagage: 10 tips & tricks
- 10 Tips hoe je goedkoop vliegtickets kunt boeken
- 40 reistips & travelhacks die jouw reis makkelijker maken
- Inpaklijst Stedentrip: dé paklijst voor een weekend weg!
- 5 x de beste lichtgewicht handbagage koffers voor je stedentrip
- Reisfotografie: welke camera gear nemen wij mee op reis?
- Duurzaam reizen: 20 x tips voor een duurzame reis én leven!
Blijf op de hoogte van de nieuwste reisblogs, tips voor toffe bestemmingen, kortingsacties en de nieuwste reisartikelen!
ONZE BELOFTES
✔️ Voor 23:30 uur besteld = morgen in huis*
✔️ Gratis verzending vanaf 39,-
✔️ 30 dagen bedenktijd
✔️ 2 jaar zorgeloze garantie
KLANTENSERVICE
VEILIG WINKELEN
© 2024 Reismonkey. Alle rechten voorbehouden - KVK: 75968088 - BTW: NL860461464B01