november 18, 2021

Reisboeken zijn ideaal voor wanneer je niet op reis bent en thuis op zoek bent naar nieuwe inspiratie voor je volgende reis. Er zijn veel verschillende soorten boeken over reizen te koop. Van praktische reisboeken waar je tips krijgt over nieuwe bestemmingen, maar ook reisboeken met verhalen en ervaringen van andere reizigers of boeken die veel tips geven hoe jij meer kunt reizen en uit je leven kunt halen. Kortom: er zijn ontelbaar veel leuke reisboeken te koop voor jezelf, maar ook leuk om als cadeau te geven aan een reiziger. In deze blog hebben we de beste reisboeken die je gelezen moet hebben in 2022 voor je op een rijtje gezet!

reisboeken

10 boeken over reizen

#1 Beter op reis

Vers van de pers is het boek 'De reis van je leven' van Vioara Rebergen & Joost van Willigenburg. Dit reisboek ben ik momenteel aan het lezen en ik kan het nu al iedereen aanraden! Het is een verlenging van het eerste boek 'Beter op reis', maar je hoeft niet per se het eerste deel gelezen te hebben. Vioara en Joost krijgen een aantal jaar geleden te horen dat de 25 jarige Vioara leukemie heeft. Hun leven verandert compleet en 2,5 jaar doet Vioara een zwaar traject om haar ziekte te overwinnen. Het eerste deel 'Beter op reis' gaat voornamelijk over haar ziekte en het traject. Nadat Vioara genezen is verklaard, willen Joost en Vioara maar één ding: op wereldreis. Pas na zo'n ziekte sta je er pas bij stil hoe kort het leven kan zijn en daarom willen ze het leven vieren en nemen ze je in 'De reis van je leven' mee naar hun ervaringen van hun wereldreis, tips over hoe jij dit ook kunt doen en inspiratie voor leuke bestemmingen. Kortom: ik ben erg te spreken over hun boeken en ik vind dat iedere reiziger deze boeken gelezen zou moet hebben!

reisboeken

#2 Fulltime Avonturier

Nog zo'n leuk reisboek om te lezen is 'Fulltime Avonturier'. In dit reisboek lees je de ervaringen van Tamar Valkenier over al haar avontuurlijke reizen. Toen Tamar 28 was besloot ze om alles achter haar te laten en de wereld te gaan ontdekken. Ze fietsten in twee jaar de wereld rond en in dit boek deelt ze alle belevenissen die zij heeft meegemaakt in zowel Europa als Mongolië, Jordanië en Nieuw-Zeeland.

reisboeken

#3 Ultieme bestemmingen

Een aantal jaar geleden heb ik het boek ‘Ultieme Bestemmingen’ van Lonely Planet cadeau gekregen van mijn vader voor kerst. Een superleuk cadeau en inmiddels is er ook een nieuwe druk uitgekomen in 2020. In het boek geeft Lonely Planet tips voor de 500 tofste plekken op aarde. Je leest in dit boek alles over de mooiste bezienswaardigheden, verborgen parels en de grootste watervallen ter wereld. Ik weet zeker dat als je dit boek hebt gelezen je een nieuwe bucketlist hebt geschreven!

reisboeken

#4 Tropical Escapes

Nog zo'n leuk boek die net is uitgekomen is 'Tropcial Escapes'. In dit boek geeft Lieke Pijnappels tips voor de mooiste tropische bestemmingen van over de hele wereld. Gegarandeerd dat je met dit boek lekker gaat wegdromen naar je volgende bestemming!

reisboeken

#5 Verliefd op Europa

Eén van de leukste boeken die ik in 2021 gelezen heb is 'Verliefd op Europa' van Roëll de Ram. In dit boek lees je allemaal mooie bestemmingen in Europa en kun je inspiratie opdoen voor je volgende reis. Of je nou houdt van tropische stranden, een gezellige stedentrip of eilandhoppen: je leest het allemaal in dit boek! Zo zijn wij hierdoor naar Slovenië geweest en hebben we de mooiste plekken van de Dolomieten bewonderd. Kortom: met dit reisboek heb je genoeg ideeën voor deze zomer.

reisboeken

#6 101 Wereldwonderen 

Het reisboek '101 Wereldwonderen' van Lonely Planet is in 2021 uitgegeven en mag niet missen in het rijtje van de 10 leukste reisboeken! In dit boek lees je alle tips van Lonely Planet en vertellen zij wat de mooiste wereldwonderen zijn. Daarnaast geven ze advies hoe jij deze bijzondere wereldwonderen kunt bezoeken, wat het kost en waar je kunt overnachten. Kortom: in dit boek lees je alle tips voor het bezoeken van mooie plekken van over de hele wereld.

reisboeken

#7 Work Hard, Travel Harder

Het leukste boek welke ik vorig jaar heb gelezen, was het boek ‘Work Hard Travel Harder’. Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar voor wie op zoek is naar een 'digital nomad lifestyle' is dit boek een echte aanrader. Tegenwoordig wordt op kantoor werken steeds minder de standaard en wordt remote werken steeds meer normaal. In dit boek lees je hoe je het reizen en werken kunt combineren en wat de voor- en nadelen zijn.

reisboeken

#8 Insta Travel

In het reisboek 'Insta Travel' van Kim van Weering vindt je bestemmingen waar je de mooiste Instagram foto's kunt maken, maar ook waar je kunt genieten van een leuke vakantie. Kim is op zoek gegaan naar de favoriete bestemmingen in Europa van Nederlandse en Belgische Instagram reizigers die buitengewoon mooi zijn. Dus zoek je nog mooie spots om foto's te maken en te genieten van een leuke reis? Lees dan zeker dit reisboek!

reisboeken

#9 Bucketlist eropuit in Nederland 

In 'Bucketlist eropuit in Nederland' is schrijfster Marleen Brekelmans op zoek gegaan naar de allermooiste plekjes van Nederland. Nu reizen naar het buitenland niet altijd vanzelfsprekend is, is het nog belangrijker geworden om je eigen land te waarderen. Nederland is veel mooier dan je misschien denkt en er zijn genoeg unieke dingen te doen. Dat en nog veel meer vertelt Marleen je in dit toffe reisboek!

boeken over reizen

#10 Reis rond de wereld in je beste jaren

In het reisboek 'Reis rond de wereld in je beste jaren' lees je waarom je NU moet genieten van een mini-pensioen en niet moet wachten tot je 67e jaar. Sjaak Zonneveld, de schrijver van het boek, vertelt op een leuke manier meer over zijn reizen en geeft handige tips, maar geeft ook veel informatie over het pensioensysteem van Nederland en waarom het systeem achterhaald is. Een interessant boek, maar tegelijkertijd ook ontzettend leerzaam! 

boeken over reizen

Dit waren wat mij betreft 10 beste reisboeken die je in 2022 gelezen moet hebben. Er zijn nog veel meer boeken over reizen te vinden op internet dus mocht je nog meer inspiratie zoeken, kijk dan vooral op bol.com en filter op reisboeken. Zoek je nog meer cadeau inspiratie? Lees dan ook onze blog '100 x een origineel reis cadeau voor reizigers' of '10 x originele fotocadeaus voor reizigers!'.

Andere leuke reisboeken: