Retourneren

Ben je niet helemaal tevreden met je bestelde artikelen? Wat ontzettend jammer, maar dat kan natuurlijk gebeuren! Als de artikelen voldoen aan een aantal voorwaarden kun je deze altijd naar ons retourneren. Uiteraard betalen wij jou dan het aankoopbedrag terug. Wij willen graag van je weten waarom het pakketje retour wordt gestuurd zodat wij onze kwaliteit altijd kunnen verbeteren. Om die reden moet er altijd een retourformulier worden ingevuld. Voeg het retourformulier toe aan het pakketje zodat wij deze kunnen verwerken. Stuur een e-mail naar info@reismonkey.nl voor het retourformulier.

 

Retourvoorwaarden

  • Retourneren kan binnen 30 dagen na besteldatum.

  • Producten dienen in originele staat te zijn en te voorzien van originele labels en etiketten.

  • De verpakking mag niet beschadigd zijn en moet in originele staat worden aangeleverd.

  • De te retourneren artikelen bevatten geen gebruikerssporen.

Let op! Voldoen de geretourneerde artikelen niet aan deze voorwaarden, dan kunnen we jouw retourzending helaas niet verwerken. Wij behouden het recht om geretourneerde artikelen te weigeren als het vermoeden bestaat dat de artikelen reeds zijn gebruikt of buiten onze schuld om zijn beschadigd.

Track & Trace

Zorg er voor dat jouw pakketje is voorzien van een track & trace code. Het versturen van jouw retour via brievenbuspost, waarbij je geen track & trace code krijgt, is op eigen risico. Voor (de kosten van) de retourzending ben je als klant zelf verantwoordelijk.

Wanneer wij jouw geretourneerde artikel hebben ontvangen, gaan we je retourzending verwerken. Binnen 14 werkdagen na het verwerken van jouw retour ontvang je het aankoopbedrag terug op je rekening. Als je na 14 werkdagen na het verzenden van jouw geretourneerde artikel nog niet het aankoopbedrag hebt ontvangen, neem dan contact met ons op via info@reismonkey.nl en vermeld je ordernummer. 

Ruilen

De bestelde artikelen kunnen niet worden omgeruild voor een ander artikel. Wil je toch graag een ander artikel? Wij raden je aan om je aankoop retour te sturen. Wanneer je geretourneerde artikel voldoet aan de voorwaarden, krijg je het aankoopbedrag terug. Je kunt dan zelf een nieuwe bestelling plaatsen in onze shop.

Pakket afhalen

Indien je hebt gekozen om een pakket naar een servicepunt te sturen, ben je zelf verantwoordelijk voor het op tijd afhalen van je pakket. Wanneer het pakket niet op tijd is afgehaald en wordt teruggestuurd, zijn wij genoodzaakt de gemaakte verzendkosten door te berekenen.

Cadeau en/of gratis artikel

Als je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht en er is een cadeau en/of gratis product aangeboden door ons, dien je de volledige bestelling, inclusief het cadeau, te retourneren. Mocht je onder het drempelbedrag komen en het gratis artikel niet retourneren, dan wordt de reguliere verkoopprijs van het retourbedrag afgetrokken.