november 10, 2018

Als reisliefhebber ben je het misschien wel eens tegen gekomen. In je hoofd zag je een prachtig wit strand voor je, maar bij aankomst blijkt dit witte strand helemaal vervuild te zijn door een enorme hoeveelheid plastic. De laatste jaren komt er steeds meer plastic op onze planeet. De wereldbevolking groeit steeds verder en al deze mensen gebruiken dagelijks plastic. Veel grote steden liggen aan de kust en doordat in sommige landen het afval niet of veel te weinig verwerkt wordt,  komt veel van het plastic in de oceaan terecht. Hierdoor is de hoeveelheid plastic in de zee heel erg toegenomen en de ‘’plastic soup’’ die hierdoor is ontstaan is enorm slecht voor het milieu.

LifeStraw go

Tegenwoordig zijn er allerlei initiatieven om de ‘’plastic soup’’ tegen te gaan en één van de meest toffe projecten die wij de laatste jaren hebben gezien is LifeStraw. Dit is een Deens bedrijf dat begonnen is met systemen om water in ontwikkelingslanden te filteren zodat ze ook daar schoon en veilig drinkwater hebben. Inmiddels is LifeStraw zich ook gaan richten op backpackers en reizigers door waterfilterflessen aan te bieden.

Wil jij ook een steentje bijdragen aan een beter milieu?

Op vakantie moet je natuurlijk goed drinken. Als je een maandje op reis bent, gaan er elke dag wel 1 of 2 flessen van 1,5 liter door heen. Met de nieuwste innovatie, de LifeStraw Go 2-stage filtration fles kun jij enorm veel plastic besparen. Er is namelijk voor gezorgd dat jij wereldwijd veilig uit elke kraan of uit elk riviertje water kunt drinken. 99,99% van de bacteriën en parasieten worden door deze fles gefilterd. Deze 2-stage filtration variant zorgt er door de speciale carbon capsule voor dat ook chloor en vieze smaakjes worden gefilterd in tegenstelling tot de standaard LifeStraw Go-versie. Zo smaakt je water altijd goed. 

De Lifestraw Go 2-filtration is een ontzettend fijne drinkfles. Met 650 ml past er genoeg water in en door de handige karabijnhaak kun je hem makkelijk aan je rugtas of backpack vastmaken. Het enige wat je hoeft te doen, is het mondstukje omhoog trekken en vervolgens kun je het gefilterde water er zo uit drinken. Uit deze fles kun je in totaal 4000 liter water veilig drinken. Na elk gebruik kun je het filter leegblazen en omspoelen. Als dit niet meer lukt, is het filter verzadigd en moet deze vervangen worden. De LifeStraw blokkeert dan automatisch zodat je geen risico loopt om toch vervuild water te drinken.

Lifestraw go

Je helpt mee aan een beter milieu, maar zorgt ook voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden!

Naast dat je met het gebruik van de LifeStraw ontzettend veel plastic bespaart, zet LifeStraw zich ook in voor schoon drinkwater wereldwijd. Daarvoor hebben ze een speciaal programma dat ‘’Follow the liters’’ heet. Voor elke LifeStraw die verkocht wordt, krijgt één kind in een ontwikkelingsland een heel schooljaar schoon drinkwater. Er waren begin 2017 al 633.000 schoolkinderen geholpen en het doel is om daar dit jaar 1 miljoen van te maken. Zo kun jij dus bijdragen aan een betere wereld waar iedereen schoon drinkwater heeft.

Lifestraw go

Kortom:

De LifeStraw Go 2-stage filtrationis een must-have voor jou als reisliefhebber. Ideaal voor een backpackvakantie, maar natuurlijk ook voor je andere reizen. Je hebt altijd schoon en lekker water bij de hand en draagt bij aan een betere wereld. Bekijk de Lifestraw Go 2-stage filtration hier!