oktober 20, 2020

Van plan om een vakantie naar Ibiza te boeken? Of heb je de vakantie al geboekt? Dan waarschuwen we je voor liefde op het eerste gezicht. Ibiza is werkelijk een fantastische vakantiebestemming. Ibiza staat vooral bekend om de geweldige feesten en clubs, maar heeft als eiland veel meer te bieden. Daarom geven wij ter voorbereiding op jouw vakantie 7 leuke dingen om te doen op Ibiza!

Tip 1. Huur een auto op Ibiza

Het eiland Ibiza heeft ontzettend veel te bieden. Met een oppervlakte van ruim 500 km² is het onmogelijk om alle mooie baaitjes, strandjes, hippiemarkten en toffe restaurant gezien te hebben zonder een huurauto. Een  auto huren op Ibiza is dan ook absoluut een aanrader. Houd er wel rekening mee dat er maar weinig verhuurbedrijven zijn waarbij je een auto huren Ibiza zonder creditcard. Neem daarom altijd een creditcard mee. Heb je geen creditcard? Dan kun je die aanvragen via  deze website.

Tip 2. Bewonder de zonsondergang

Samen met je partner op vakantie? Dan is het natuurlijk een romantisch idee om de zonsondergang te bewonderen. Aan de westkant van het eiland Ibiza kan je genieten de mooiste zonsondergangen. Ga op zoek naar een mooi strandje of gezellig terrasje. Ook zonder partner is de zonsondergang bewonderen een aanrader.

Tip 3. Ga voor watersporten

Ibiza is dé place-to-be om lekker sportief bezig te zijn op het water. Er zijn ontzettend veel sportieve activiteiten die je kunt doen op het eiland, waaronder suppen, kajakken, duiken, kitesurfen, zeilen of waterskiën.

Tip 4. Wijnproeverij

De kans is groot dat je niet hebt gedacht aan een wijnproeverij op Ibiza bij het pakken van je koffers. Meedoen aan een wijnproeverij is ontzettend leuk om te doen. Op het eiland wordt er Ibiziaanse wijn verbouwd. Deze moet je natuurlijk geproefd hebben!

Tip 5. Hippiemarkten bezoeken

Een van de dingen die je tijdens je vakantie op Ibiza echt gedaan moet hebben is het bezoeken van een van de beroemde hippiemarkten. Houd er wel rekening mee dat deze markten in het hoogseizoen erg druk kunnen zijn. Ondanks de drukte is een hippiemarkt bezoeken echt een must-do op het eiland.

Tip 6. Beleef een poolparty

Ibiza staat natuurlijk bekend om de geweldige clubs en feesten. Een absolute aanrader is het beleven van een pool party bij Ushuaïa. Dit is echt een legendarische openlucht club waar regelmatig bekende DJ’s draaien. Vaak moet er wel tijdig een kaartje gekocht worden.

Tip 7. Bezoek de mooiste strandjes

Het eiland heeft eigenlijk alleen maar mooie stranden. Toch is het leuk om tijdens je vakantie meerdere stranden te ontdekken om zo de mooiste plekjes van het eiland te zien. De mooiste stranden op Ibiza zijn: Cala Bassa, Aigua Blanques, Cala Benirrás, Cala Vadella,  Cala Xarraca, Cala Conta en Sa Caleta.

Zo, dit waren mijn tips. Heb jij nog tips voor Ibiza? Laat het hieronder weten met een reactie!