oktober 14, 2020

Plannen aan het maken om met de motor op vakantie te gaan? Terwijl je op je motor rondrijdt genieten van de prachtige omgeving en (hopelijk) het zonnetje, dat klinkt als het ultieme vakantiegevoel voor motorliefhebbers. Een motorvakantie is fantastisch, maar vereist ook een goede voorbereiding. Daarom geven wij in dit artikel vijf tips voor een goede voorbereiding op je reis!

1. Route uitstippelen

Als je op de motor stapt is het handig om van te voren de route te bepalen. Bepaal welke stukken snelweg je wilt vermijden om meer te genieten van de omgeving. Stippel daarom een route uit en denk daarbij ook aan rustpunten. Het is natuurlijk leuker om te rusten bij een uitkijkpunt bovenop een berg, dan op de parkeerplaats langs een snelweg.

2. Comfortabele motorkleding

Tijdens je vakantie met de motor zal je flinke afstanden rijden, daarom is het belangrijk om comfortabele motorkleding en een goede motorhelm aan te schaffen. Zorg ervoor dat je motorkleding hebt voor verschillende weersomstandigheden. Voor warme zomerdagen is het fijn als je motorkleding goed ventileert, terwijl je tijdens regenachtige dagen juist waterdichte kleding wilt dragen. Ook een goede motorhelm is essentieel om comfortabel motor te rijden tijdens je vakantie. Nog motorkleding nodig voor je vakantie? Bezoek MotorkledingStore.nl!

3. Vergeet de motorcheck niet

Een motorvakantie vraagt veel van jouw motor, daarom is het belangrijk om vooraf de motor volledig na te kijken. Zo zorg je ervoor dat je motor goed in orde is voor je vertrekt. Je kan dit bij een specialist laten doen, maar je kunt dit ook zelf doen als je zelf je motoronderhoud doet.

4. Reisverzekering afsluiten

Naast het controleren van je motor is het absoluut aan te raden om een goede reisverzekering af te sluiten voor je motorvakantie. Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom is een reisverzekering zeer verstandig.

5. Neem voldoende rust

Op de motor moet je constant gefocust zijn. Zeker bij lange afstanden is motorrijden, toch heel anders dan autorijden. Zo kan niemand even iets drinken of eten aangeven. Ons advies is om tijdens je motorvakantie altijd voldoende rust te nemen. Aan te raden is om iedere 2 á 3 uur te stoppen. Zorg ervoor dat je tijdens de pauze genoeg eet en drinkt. 

Met deze tips ben jij klaar om te genieten van een heerlijke motorvakantie. Heb jij nog meer tips? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog!