december 07, 2020

Singapore is een stad vol verrassingen en met veel contrasten. Beton, natuur, hoog, laag, kleurrijk, grijs en over de top, maar ook zo gewoon. Een interessante mix van verschillende culturen waar je op elke hoek van de straat verrast wordt. Ik vraag mij dan ook vaak af; waarom vind je dit soort verrassingen niet terug in reisgidsen of op blogs? Maar is dat niet juist de kracht van deze locaties? Je hebt tenslotte nog geen verwachting gevormd, en daarom is het juist een verrassing. In deze blog neem ik je mee naar vijf verrassende locaties waar je anders zo voorbij loopt.

Singapore verrassende locaties

Hawker Chan - 1* michelin ster

Een hawker is een klein mini-restaurant waar eten wordt bereid door de lokale bevolking en waar je lokale gerechten kunt bestellen. In Singapore vind je overal hawkers, zowel op straat als in Hawker Centres waar je uit meer dan 100 eetgelegenheden kunt kiezen. In Chinatown Complex Market & Food Centre vind je Liao Fan Hawker Chan. Op het eerste gezicht niet veel anders dan andere hawkers, maar wat mij direct opviel was de lange rij - de mensen stonden tussen tafeltjes, stoelen en andere rijen door - aan deze hawker. Ik werd nieuwsgierig en sloot achteraan in de rij. Ik raakte aan de praat met een local. Hij vertelde enthousiast dat dit dé hawker is met één michelinster en dat het “my lucky day” was omdat ik de soy chicken rice en oyster sauce vegetables kon proeven. Ik volgde uiteraard zijn advies en kon genieten van een verrassende michelin-waardige lunch voor maar €6,-. Wil je ook een michelin-waardige lunch? Ik raad je aan om iets eerder dan lunchtijd naar deze hawker te gaan zodat je zeker bent dat je nog iets kunt bestellen. Want ze sluiten op het moment dat ze uitverkocht zijn.

Adres: 78 Smith St, Singapore 058972.

Hawker Chan Hawker chan

Buddha Tooth Relic Temple

Singapore kent vele culturen en je kunt tempels van allerlei geloofsovertuigingen bezichtigen. Indrukwekkend hoe toegankelijk de meeste tempels zijn, zelfs als er een ceremonie, offering of evenement plaatsvindt. De Buddha Tooth Relic Temple lijkt op het eerste gezicht hetzelfde als alle andere tempels. Toch is deze mij het meest bijgebleven, en niet om haar imponerende uitstraling van de buitenkant, maar vooral om hetgeen wat ik binnen kon ervaren. Het is vergelijkbaar met een levend museum. Je kunt hier veel inspirerende informatie terugvinden van het Boeddhistisch geloof. Daarnaast was op het moment dat ik deze tempel bezocht een indrukwekkende Boeddhistische ceremonie bezig, waar je bij mag zijn. Als je weer terug naar buiten loopt, kom je op een binnenplaats waar de lokale bevolking offers brengt. Echt een bijzondere en verrassende ervaring! Ik liep er toevallig naar binnen, maar je kunt van te voren je bezoek plannen en kiezen om een bepaalde ceremonie of offering bij te wonen. Het is niet alleen een tempel, maar een cultureel complex waar je volledig ondergedompeld wordt in de Chinese, Boeddhistische cultuur.

Adres:288 South Bridge Rd, Singapore 058840

Singapore tempel Singapore tempel

Waterloo Street

Deze straat vind je in downtown Singapore, in de wijk Bencoolen. Een gezellige wijk waar hip, cultuur, modern en authenticiteit elkaar kruisen. Waterloo Street is een straat waar je misschien zomaar voorbij loopt op weg naar je volgende bezienswaardigheid of locatie. Vroeger was Waterloo Street een eenrichtingsverkeersweg tussen twee grote verbindingswegen, maar nu is het een autovrije zone. Nu staan er allerlei winkeltjes en marktkramen op straat waar je etenswaren en producten uit diverse culturen tegenkomt. Dit geldt ook voor de gebouwen erachter. Zo vind je er de Sri Krishnan Temple,een hindoeïstische tempel, de Maghain Aboth Synagogue, een Joodse synagoge, de Kwan Im Thong Hood Cho Temple, een Chinese tempel, allemaal in een kleine straat. Bij de Chinese tempel kun je dagelijks inspirerende quotes en wijsheden terugvinden over je Chinese sterrenbeeld. Wie weet welke wijsheid je meekrijgt voor de rest van je reis. Daarnaast vind je in deze straat nog het Waterloo Street Food Hawker Centre, waar je heel goed kunt eten voor weinig! In een aantal stalletjes krijg je ‘Carrot Cake’, niet te verwarren met de cake hoe wij hem kennen. Dit is een gerecht gemaakt van rijstmeel, radijs en knoflook. Gek, maar lekker, dus een must try.

Adres:Waterloo St, Singapore 187961

Singapore waterloo street Singapore waterloostreet 

Gelam Gallery

Gelam Gallery bevindt zich in de gezellige wijk Kampong Glam. Een traditionele arabische wijk waar steeds meer hippe winkeltjes en barretjes openen. In Muscat street vind je kleurrijke muurschilderingen van lokale- en internationale kunstenaars. De cultuur en geschiedenis van de wijk Kampong Glam is terug te zien in de muurschilderingen waardoor je geïnspireerd wordt en op speelse wijze iets leert over de geschiedenis van de wijk. Deze locatie is echt een ‘Instagrammable straatje’, waar je veel kleurrijke foto’s kunt maken. Wil je zoveel mogelijk foto’s maken, zorg dan dat je redelijk vroeg op de dag aankomt; bijvoorbeeld als eerste activiteit van de dag. Dan heb je de straat voor je alleen. Je wandeling door Gelam Gallery kun je afsluiten in een traditioneel koffiehuis waar je een sterke espresso kunt drinken met een stukje baklava. En als je dan toch in de buurt bent, is de Sultan Moskee een must visit!

Adres:Muscat St, Singapore 198833

Singapore Gelam Singapore Gelam

1-Altitude

Singapore kent veel hoogbouw en daarom vind je er ook veel rooftop bars. De bekendste - en zeker de moeite waard om te bezoeken - is Marina Bay Sands. Het iconische gebouw met 55 etages en de grootste rooftopbar van Singapore is met recht een van de bekendste highlights van Singapore. Toch raad ik je aan om (ook) een andere rooftopbar te bezoeken; 1-Altitude. Ik kreeg deze tip van een Nederlandse expat, woonachtig in Singapore en wat ben ik blij dat ik deze tip heb gekregen. Omdat deze rooftop in het zakelijke district ligt, loop je er zo voorbij. Deze rooftop bar ligt op 282 meter boven zeeniveau en is met 63 etages een van de hoogste punten van Singapore. Het terras heeft een 360 graden uitzicht en het geeft je een heel ander perspectief van de stad. De bar heeft een grote oppervlakte en twee niveaus, zodat je kunt kiezen om te loungen, te dansen of van het uitzicht te genieten. Als je het mij vraagt een perfecte afsluiter van je bezoek aan Singapore. Belangrijk om te weten is dat je een vrij prijzige entree betaalt beneden voordat je de lift in stapt. Je kunt niet “even¨ kijken of je het gezellig vindt, of het druk is. Desalniettemin is de entreeprijs inclusief twee drankjes per persoon naar keuze. Tip bestel de Singapore Sling voor de volledige ervaring!

Adres: 1 Raffles Place, 048616, Singapore 048616

singapore-Altitude

Kortom, neem de tijd als je Singapore bezoekt. Het is de tijd meer dan waard! Daarnaast kun je een bezoek aan Singapore goed combineren met een rondreis door Maleisië of een citytrip Kuala Lumpur. Wat vind jij van Singapore, zou je deze stad ook willen bezoeken? Laat het mij weten in een reactie onder deze blog. 

Liefs Karin

Over Karin

Als reislustige bourgondiër ben ik altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen en geheime plekjes. Dichtbij huis maar ook ver weg. Een bestemming ontdekken betekent voor mij helemaal opgaan in de (eet)cultuur en kennis maken met de lokale bevolking. Deze persoonlijke ervaringen deel ik graag met anderen; om hen te inspireren en overtuigen. Daarnaast neem ik al deze herinneringen mee in het dagelijks leven. Als marketeer en levensgenieter is reizen mijn grootste inspiratiebron. Ga op reis, bezoek onbekende bestemmingen en proef letterlijk de cultuur.

Instagram: https://www.instagram.com/_karinitaa/