mei 23, 2019

Hurghada is een bekende badplaats onder Nederlanders in Egypte. Niet gek dat veel Nederlanders hier heen gaan, Hurghada ligt namelijk op 5 uurtjes vliegen van Nederland en het is er bijna het hele jaar door mooi weer. Ideaal dus voor een zonvakantie! Wil jij meer te weten komen over het land Egypte? Dan is Hurghada ook een goede locatie om je reis door Egypte te starten. Want naast relaxen en zonnen, kun je er genoeg andere leuke dingen doen!

1. Relaxen, zonnen en zwemmen

De meeste mensen komen naar Hurghada om er even tussen uit te gaan en lekker te ontspannen. Hurghada bestaat voornamelijk uit all-inclusive hotels waar je je ook helemaal in de watten kunt laten leggen. Neem een verfrissende duik in de zee, geniet op het strand, drink een cocktail en doe even helemaal niets! 

Hurghada Egypte

2. Doe een snorkeltour

Hurghada ligt aan de Rode Zee en deze zee staat bekend om de prachtige onderwaterwereld. Veel resorts hebben een eigen huisrif, waar je vanaf het privé strand meteen de gekleurde vissen kunt zien. Wil je echter mooi koraal en bijzondere vissen zien zoals de koraalduivel, schildpadden of dolfijnen? Dan kun je het beste een snorkeltour boeken. Je gaat met een boot dieper de zee op, waar je minimaal twee keer stopt bij een koraalrif om te snorkelen. De onderwater wereld is echt geweldig in Egypte! Tijdens de snorkeltour bezoek je ook de witte zandstranden van het Giftun Island. Het goedkoopst boek je een snorkeltour via Get Your Guide.

Tip: er zitten veel kwallen in de zee, maar wees niet bang: deze steken niet! Je kunt ze allemaal aanraken.

Hurghada Egypte

Giftun Island Hurghada

3. Loop door de straatjes van Hurghada

Heb je zin om een kijkje te nemen in het leven van de Egyptenaren? Bezoek dan het centrum van Hurghada. Er is een soort lange boulevard waar je kunt lopen, maar ga juist aan de andere kant van de hoofdweg lopen en ga meer de zijstraten in. Hier zie je hoe de lokale bevolking woont en werkt en krijg je een eerste indruk van het leven van de Egyptenaren.

Hurghada Egypte

Hurghada Egypte

4. Bezoek een bedoeïenendorp tijdens een woestijnsafari

Een woestijnsafari is super leuk om een kijkje te nemen in een traditionele bedoeïenendorp. Hier leven de Egyptenaren nog zonder voorzieningen. Tijdens deze tour word je eerst opgehaald bij je hotel met een jeep. Je wordt dan naar de woestijn gebracht waar je met een quad een rondje gaat rijden. Zorg dat je een sjaal bij je hebt voor het zand. Heb je deze niet? Dan kun je er tijdens de tour één kopen voor 2 euro. Na de quad tocht rijdt je weer verder met de jeep richting het bedoeïenendorp. Hier kun je een kort ritje maken op een kameel, kijken naar de gezinnen die hier wonen en een ritje maken in een buggy. Je sluit de avond af met een diner, een avond show en je kunt door een telescoop kijken naar de sterren (indien het weer mee zit).

Tip: boek deze tour niet bij je resort! Hier bieden ze de tours namelijk veel duurder aan dan een lokaal reisbureau. Wij boekten onze trip via WhatsApp bij SISI TRAVEL. Dit kun je doen wanneer je in Egypte bent.

Hurghada Egypte

Hurghada egypte

5. Ga naar de magische piramides van Gizeh in Caïro

Het is een lange rit vanaf Hurghada, maar dat is het zeker waard! Je wordt midden in de nacht opgehaald en komt de volgende avond/nacht weer terug in je hotel. De totale duur van deze excursie is dus bijna 24 uur. Een lange busrit van 7 uur brengt je in het begin van de ochtend bij het Egyptisch Museum in Caïro. Hier kun je hiërogliefen, mummies, sarcofagen en andere oudheden bewonderen. Ook het dodenmasker van de bekende farao Toetanchamon is hier tentoongesteld. Je zult dus je ogen uitkijken in dit museum!

Na het museum vertrek je naar  de piramides van Gizeh: wat een prachtig wereld wonder! Loop door het gebied of ga één van de piramides in en bedenk je hoe het hier vroeger er aan toe ging. Maak absoluut GEEN kamelenrit, paardenrit of ezelrit hier! De dieren worden ontzettend slecht verzorgd en zitten onder de wonden. Niet alleen tijdens het 'werken' maar ook na het werk worden ze gedumpt op een veld waar ze niet eens mogen liggen of zitten en waar geen eten en drinken aanwezig is. Geniet gewoon van het uitzicht van de piramides en de sfinx en ga terug in de tijd met je gedachten!

Tip: boek ook deze excursie niet bij je hotel! Boek via een lokale organisatie en betaal niet meer dan 40 euro voor deze trip.

Gizeh Caïro Egypte

Gizeh Caïro Egypte